Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Internet wifi

Od: ententiky123 odpovědí: 5 změna:

Čauky mam problem, když se mi rodiče připojí na muj internet přes wifi (maj netbooky), tak mě se muj noas odpojí a nejde se připojit. Neví někdo co s tím je? Děkuji moc za rady.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Hmmm vyzkoušel bych:

1) změna umístění routeru - wifi router umístěte co nejvíše je to možné a antenu sklopit směrem šikmo dolu (pokud teda nechcete pokrývat třeba sousedovic půdu nad váma). Taktéž jestli je v okolí další wifi router, neměly by ležet vedle sebe.

2) změnu kanálu - pokud je v okolí více wifi, může docházet k rušení. Kanály na kterých vysílají ostatní wifi by vám měl sdělit např program Netstumbler (tímto programem můžete krásně vyřešit i umístění routeru) -> slunecnice.cz/...

3) zkontrolovat zabezpečení, případně jej na testování úplně vypnout ( WPA2 si nerozumi s XP SP1-2)

4) zkontrolovat adaptery v notebocích, zda vsechny podporuji nejvyssi (tedy nkový) standard 802.11n - je možné, že jeden s notebooku má jen g-čkový adapter, tím pádem se při připojení k routeru přepne automaticky síť a Vás to vykopne ...

4) reset modemu a nastavení znova (tím myslím vrátit router do továrního nastavení 5s držením resetu)

5) update firmware - např. ty levné zyxely 660ky od kyslíků mají upravený fw a mají často problémy

hodnocení

0x

Dost málo informací... IP jsou přiřazovány DHCPkem nebo pevné? kontroloval jsi MAC adresy jestli zrovna nahodou nejsou stejné?

ententiky321
Jo tak to ja se v tomhle vubec nevyznam, jsem rad ze jsem si zvladl zapnout wifinu :), ale budu rad kdyz mi pomuzes

hodnocení

0x

A ty netbooky to nechá připojené oba najednou? Píšeš, že tomu nerozumíš, ale kdo to nastavoval?

ententiky321

nikdo právě nic nenastavoval, jen sem donesl domu router, zapl ho, zapl wifi přes webové rozhraní podle návodu a a připojil se. a dokud se nezačli připojovat s netbokama šlapalo to. Ano nechá je to připojené najednou oba. Ale stačí když se připojí jeden tak mě to vyhodí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]