Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zjistit heslo wifi?

Od: zlinacci* odpovědí: 27 změna:

Dobrý den,

dnes jsem si nainstaloval wifi router k mému PC pomocí instalačního CD .Můj netbook wifi síť najde,ale nevím jaké tam mám zadat heslo,žádné jsem totoiž v PC při instalaci routeru nezadávala.POraďte mi,jak zjistit to heslo,abych mohla svůj netbook spojit s wifi.Děkuji za rychlé rady

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

nepíšete jaký máte router...

Wifi bývá v továrním nastavení vypnutá. Takže buď chytáte cizí wifi, ke které neznáte heslo ... nebo Vám ten router někdo nastavoval a tudíž musel nastavovat i wifi a heslo a tudíž by ho měl znát.

Nejjednodušší by asi bylo se připojit napřímo kabelem k routeru. Připojit se na jeho webové rozhraní (přes jeho IP adresu) a v nastaveni routeru si heslo přečíst ... jelikož je už ale router nastaven, předpokládám, že bude i zaheslován ... můžete vyzkoušet heslo admin/admin.

doplněno 13.01.12 13:54:

jak bych na to šel ale já.

1) vyzkoušet se připojit : vzít kabel a napevno se píchnout k routeru. Potom přes START -> spustit -> napsat "cmd" /enter/ -> otevře se černé okno (neboli příkazový řádek) kde napsat "ipconfig" . To, co bude na řádku VYCHOZI BRANA si opsat ... bude to vypadat zhruba takto xxx.xxx.xxx.xxx (ctyri cisla oddelena teckou)

2) otevrit internetovy prohlizec ( IE, mozilla, opera ) a sem vlozit onu IP adresu ... otevre se webove rozhrani routeru -> zkusit login admin a heslo admin ... pokud se toto nepovede, je router zaheslovan a musime jej resetovat ...

3) vzadu na routeru je male tlacitko reset -> drzet jej 5 vterin

4) goto krok 1)

doplněno 13.01.12 13:58:

příkaz ipconfig samozřejmě taky odeslat enterem.

dále se zatím nerozepisuji, protože si počkám na typ routeru, abych odpovídal přesně.

PS: důležitý je i operátor! ne každý router je vhodný pro každého operátora ...

zlinacci*
hodnocení

Router TP link TL-WR340G .Naintalovala jsem do PC z instalačního CD a teď mi netbook ukázal,že mi našel připojení to moje wifi... ,ale chce to po mě heslo,ale já žádné nezadávala.

doplněno 13.01.12 14:00:

Jejda,jsem z toho jelen... je to na mě nějaké složité... Kde najdu v PC nastavení toho routeru? Kde můžu nastavit mou IP adresu na Automatickou?

Kdybyste postupovala podle bodu 1-3 tak se k nastavení routeru dostanete. Ale teď už na to zapomeňte. Ten váš typ se mi tu zrovna válí na stole. Jeho výchozí IP je 192.168.1.1 a to vy musíte napsat do prohlížeče místo http://www.seznam.cz (např) - samozřejmě musíte být propojena kabelem UTP mezi routerem a PC. Vlastně vůbec nechápu jaké CD jste instalovala... router není potřeba instalovat z CD :/

Otevře se okno ... a bude chtít jméno a heslo -> admin / admin -> dokud toto nezvládnete, nehejbneme se dále...

zlinacci*
hodnocení

zadám do vyhledávače,ale spojení nenalezeno..přitom jsem normálně k internetu připojená

tak znova..

máte propojeno PC s routerem kabelem? Je jedno do jaké zásuvky ... jsou tam 4. Do PC pujde kabel strcit jen do jedne zasuvky...

zlinacci*
hodnocení

to mám dobře zapojené

ok, tak asi máte nastaveno pevne IP v pocitaci ...ikdyž... jen se zeptam, nez to prenastavime. Rikate, ze jste pripojena k internetu ... pres co? Pres ten modem co nyni chcete nastavit? Nebo jak? Koupeny novy router a ten chcete nastavit misto stavajiciho zapojeni? Ztracim trochu prehled ...

zlinacci*
hodnocení

Ne,jám má internet od UPC,koupila jsem si tento router,abych mohla bezdrátově v bytě připojit netbook a notebook.Proto jsem to takto vyřešila.Omlouvám se,že se v tom nevyznám,ale ráda bych to zprovoznila,přítel tomu už vůbec nerozumí *smich* Já se v tom vyznám asi víc.Je zvláštní,že notebook mi ukazuje signál wifi z routeru...ale nevím heslo,zkoušela jsem to admi,ale nic

doplněno 13.01.12 14:49:

routerm mám do PC a do modemu od UPC..zapojené je to správně,5x jsem to kontrolovala

ahasver4*

A zkoušela jste tedy pravým na ikonu připojení a dala připojit?Jestli není zaheslovaný,tak by se připojit měl.On si o heslo řekne,když tohle uděláte?Nebo na připojení klepnout a dát Opravit...

doplněno 13.01.12 14:57:

Tak to už jsme jeleni dva...*ua*

doplněno 13.01.12 15:14:

Souhlas,více rádců najednou,zmatek ...Budu jen sledovat...:)

zlinacci*
hodnocení

mě na pc internet jede,ale na notebooku mi to najde různá wifi a tak kliknu na tu moji a chce to heslo,zkoušela jsem admin,také jsem nezadávala nic a stále se to nepřipojilo

doplněno 13.01.12 14:55:

PC mám ale propojené kabelem z routeru

NE, ne a zase ne ... nekde musi byt chyba!

Vy uz jste nekde nastavovala nazev wifi site? jeji zabezpeceni? heslo? ja porad totiz nechapu, ze ackoliv jsme se zatim nedostali ani k tomu, abychom tu wifi zapli, tak vy tu porad pisete, ze ji vam notebook vyhledava ... to je pro me jeden z nejnepochopitelnejsich problemu ... ( tři jeleni )

Internet vam na PC jede proto, protoze jste pichla porad do modemu od UPC. Ja tu ale asi uz trikrat psal, at se pichnete do routeru, ktery potrebujem nastavit... v tu chvili Vam internet jit NESMI ani ... neni totiz pripojeni na UPC a wifi nename nastavenou ... jenze kdyz tu radime 3-4 rádci najednou, tak se uplne bojim Vam neco poradit, protoze neumite udržet nit a pokud udelate neco spatne, tak vas odstrihnu od internetu a pak uz Vam nepomuze ani svecena voda ... Zeptam se jinak ... ma ten netbook zasuvku pro pripojeni k routeru? mate dalsi kabel? Aby jste zapojila notebook pres UPC a netbook pres TPlink?

zlinacci*
hodnocení

Jej...to je informací,Jakube,děkuji za trpělivost... Takže nemám být vůbec připojená k internetu jestli to dobře chápu?N připojím se netbook k internetu a router nechám v pc,chápu to dobře?Tudíž nemusí být router připojený k modemu?

nemusí. My chceme nastavit router, proto staci propojit jen PC a router ... proto se ptam, zda ten druhy pc muze zustat napojeny na modem od UPC... na jednom pc budeme nastavovat router bez pripojeni do internetu, na druhem se mnou (nami) budete komunikovat. Takze bude vlastne Internet -> modem UPC -> notebook a pak nezavisle na tom bude router a do nej zapojen netbook (pokud ma tu zasuvku) ... jinak modem a router nijak propojene nebudou ... az nastavime router, vymenime jej za modem a bude hotovo...

zlinacci*
hodnocení

Dostala jsem se na tu stránku jak jste radil,ať místo www.seznam.cz napíšu to číslo

doplněno 13.01.12 15:28:

A už jsem se připojila i na notebooku k té mé wifi,ale je nezaheslovaná,jak tam mám nastavit to heslo nějaké?Děkuji moooc Jakube

tak pokud jste už na té stránce tak IHNED skočte na návod od bena :) hodně štěstí... a já jdu konečně na oběd :D

ahasver4*

Zkusila jste to heslo admin?Jak psal yakub?

doplněno 13.01.12 14:05:

V továrním nastavení je to admin,admin...

doplněno 13.01.12 14:14:

Tady je to celé ... tp-link.cz/...

zlinacci*
hodnocení

Jdu to zkusit...

doplněno 13.01.12 14:09:

A jak se to heslo potom změní,aby se mi nemohl nikdo napojit na wifi?

Omlouvám se,že se tak ptám,ale nevyznám se až tak v počítačích... *smich*

zlinacci*
hodnocení

jééé,děkuji za ten odkaz,já to mám pouze v angličtině vytištěné a i to cd je v angličtině

ahasver4*
hodnocení

0x

Jestli jste heslo nezadal tak tam žádné není.Což je chyba..Tak klepněte na tu síť co netbook našel a dejte připojit...Ale zahesloval bych...A jaký je to router?

hodnocení

0x

že vy se chcete připojit k někomu cizímu,co? *smich*

ntb, najde všechny wifi sítě co jsou k dispozici v okolí, ale pkud jsou ty sítě "zaheslované" a vy nemáte klíč, tak máte prostě smůlu *jasne*

anebo pokud je wifina nezabezpečena, tak se připojíte "šuby dubt" ;)

raduz*
hodnocení

0x
Zkuste podle typu modemu:Výrobce, značkaTypická tovární kombinace jména a hesla správceAirlive (Ovislink)admin/admin, admin/airlive, admin/airliveAsusadmin/admin, -/adminBelkin-/-, -/adminD-Linkadmin/-, admin/admin, user/-, user/userEdimaxadmin/1234Netgearadmin/admin, admin/password, admin/-, super/5777364Linksys-/admin, admin/admin, admin/-Tendaadmin/adminTP-Linkadmin/adminZyxel-/1234, admin/1234, admin/admindoplněno 13.01.12 14:38:aha - vy uz jste dal:Dkazdopadne tahle tabulka se hodi pro ruzne ucely:)

bena*
hodnocení

0x

Vidím, že máme prakticky stejný router. udělal jsem Vám takový návod, včetně obrázků (je jich dost, tak jsem je nahrál na Edisk, odkaz je dole).

Krok 1:Otevřte Internet Explorer (nebo alternativní prohlížeč), zadejte 192.168.1.1, do kolonky jméno napište admin, do kolonky heslo taky admin. (obrázek 1)

Krok 2: Klikněte na Quick setup (obrázek 2)

Krok 3: Nastavte router (to už budete muset sám/a, mělo by to být jako na tom CD to nastavení).. myslím, že budete mít Static IP a pokud ne Static, tak Dynamic. Statickou zvolte, pokud máte ve smlouvě o připojení uvedenou IP adresu, DNS server, apod. Pokud ne, tak máte Dynamic. (obrázek 3)

Krok 4: Nastavte SSID. SSID je "jméno"vysílače, doporučuju nastavit něco originálního, neokoukaného. Bez diakritiky. Dále pak nastavte kanál. Automatic nenechávejte, není to dobrá volba. Já vysílám na druhým, protože je volný. A 14. u nás je zakázaný a většina přístojů ho ani neumí(ikdyž doma takový přístroj mám, který i 14. zvládá, ale wifina je pomalá [jede pouze v režimu b{11Mb/s}]). Dobré není nastavovat ani 12 ani 13 kanál. Region nastavte na Czehc republic, případně United States. radit, jak nastavit 14. kanál tady nebudu, ale těžké to není. Přístoje určené hlavně pro Severní ameriku pak router nemusí vidět. Pokud nevíte, který kanál je volný, tak nastavte druhý nebo čtvrtý nebo desátý (ze zkušeností vím, že moc lidí tam nevysílá). (brázek 4)

Krok 5: Klikněte na Finish, počkejte 10 sekund a objeví se úvodní obrazovka (obrázek 2).

Krok 6: Klikněte na úvodní obrazovce na Wireless. Objeví se nastavení wifiny (obrázek 6). Zde nastavte Security type (zabezpečení) WPA-PSK/WPA2-PSK., security option dejte WPA2-PSK. Máte-li starší zařízení (rok výroby 2006 a starší), nastavte WPA-PSK (WPA2-PSK by nemuselo podporovat). Do toho PSk Passphrase nastavte takový klíč, kde budou jak písmena tak i číslice o minimálně délce minimálně 12 znaků (absolutní minimum je myslím 8, maximum 63). Group key period update můžete nechat na výchozí hodnotě. Pokud chcete wifinu skrýt, odznačte Enable SSID Broadcast, jak to mám já. Ale vzhledem k tomu, že se až tak v počítačích nevyznáte, protože nastavení připojení v počítači či mobilu je pak složitější, tka to spíše nedoporučím. Skrývání sítě je pak spíše pro fajnšmerky.

Krok 7: Po uložení předchozího kroku se zase objevíte na úvodní obrazovce. tam klikněte na Security. Tam zaškrtněte Enable Firewall. Tímto zapnete bránu firewall, která chrání před útočníky z interneut. Bránu firewall máte i ve Windows. Tu nechte zapnotou. Budete mít "dvojitou obranou linii". Jeden firewall bude v routeru, druhý přímo v počítači (obrázek 7).
Fajnšmekři pak můžou nastavit
a) filtrování IP adres - pokud nepoužíváte DHCP a chcete odstřihnout nějaký počítač od připojení, tak můžete jemu udělenou IP adresu zablokovat. (obrázek 67)
b) filtrování domén - pokud třeba máte dítko, které neustále chodí na Superhry.cz, tak mu to jednoduše zatrhnete tak, že ty superhry.cz vložíte do doménového filtru. Effect time je čas, kdy to půjde. Pokud to chcete non-stop, tak nastavte 0000-2400 (formát HHMM).
c) filtrování MAC adres - to je velmi dobré (obrázek 607), pokud chcete nastavit, aby se pouze povolená zařízení mohla připojit k routeru a k internetu. Každé zařízení (mobil, počítačová wifi karta, satelit, apod.) mají svůj unikatní kód, kterýmu se říká MAC adresa. Tam pak nastavíte MAC adresy, které se mohou připojit. (obrázek 607)
d) Advanced Security - tam můžete nastavit ochrnau proti různým typům útokům (obrázek 0607)

Krok 8: Na závěr doporučím změnit přihlašovací údaje (pro klid duše). Nastavte si jak nové jméno (žádný admin, ale něco co si zapamatujete) a pak taky heslo (které si taky budete pamatovat, nemusí to být nic složitého, ale hlavně, aby to nebylo admin nebo 12345 nebo 0000 nebo qwertz nebo něco takovýho) (obrázek 8).

No a teď budete mít solidně nastavený router.

Odkaz na obrázky je zde: edisk.cz/...

zlinacci*
hodnocení

Už je vše vyřešeno!Hurááá!Děkuji všem!Hlavně jakubovi,jestli se tak jmenuje,za trpělivost s blondýnou *smich*

jarahosek*
hodnocení

0x

Chtěl jsem, sice s křížkem po funuse, říci, že leckdy je heslo na wifi stejné jako výrobní číslo modemu... Vím z vlastní zkušenosti...

z vlastní zkušenosti? .-) heslo k wifi je takove, jake si nastavi uzivatel, protoze v default nastaveni je WIFI bud vypnutá, nebo nezaheslovana.

Vy myslite nejspis essid VOIP, které mají defaultní heslo MAC adresu, nikoliv výrobní číslo routeru. Ale ano.. toto je zpusob, jak obejit zaheslovanou wifi ...

epyks

Vážený příteli yakube (pokud vám tak smím říkat), pozorně jsem pročetl celé vlákno k nastavení routeru a wifi sítě a musím uznat, že jste měl svatou trpělivost a hlavně víte, jak na to a jak poradit.

Já jsem si právě zakoupil router Asus RT-N10, vším jsem se prokousal, sice pomalu, ale nějak jsem to postupně zvládl včetně zapojení NASu - typ Zyxel NSA 310 s vloženým HDD. Na ten jsem zkopíroval nějaké foto a video soubory. A teď ten problém - pokud jde o video, NAS při přehrávání vyžaduje implementaci Windows Media PLAYERU do Firefoxu. To jsm udělal a videa jdou většinou přehrát, ale některá s koncovkou .avi nejdou, ačkoliv normálně v PC je přehrát lze. Jako další doplněk jsem do Firefoxu přidal VLC přehrávač, ale ani tak se některá videa nechytají.

Něco vím o tom, že avi je kontejner a v něm mohou být videa v různém formátu, takže některé video .avi hraje, jiné nikoliv.

Můžete mi prosím poradit, co mám špatně, jak NAS (nebo router) nastavit? Přesto, že hledám a googluji už celý večer, žádný návod jsem nenašel. Moc děkuji za ochotu. Moc vás zdravím a hlavně doufám, že se tento dotaz k vám dostane.

Samozřejmě, že dostane ;) Hned první radu ale radím položit dotaz znova at jej vidí co nejvíce rádců.

Mnoho rádců (vč. mě) vlákno, v kterém už radí někdo jiný, přestává sledovat... teda nejdříve mrknu na to KDO a CO radi :)

Ale zpět k dotazu. Co jsem se dočetl na netu, tak ten NAS podporuje tyto formáty:

MPEG-1/MPEG-2, MPEG-4, AVI, DivX, Motion JPEG, Quick Time Video, RealMedia, Ogg, Matroska, ASF, Windows Media Video and ISO

Jenze nemene dulezite je i jake umi audio formaty ... nekdy se nepusti video jen kvuli tomu, ze zarizeni nepodporuje audio...ale co jsem koukal, tak umí vše...

Takže to, že Vám nelze něco přehrát bych viděl spíše ve špatném kodeku (pluginu) který jste si doinstaloval do Firefoxu než ve špatně nastaveném routeru a nasu.

Podle toho jak to popisujete jste využil metody prehravani videi pres internetovy prohlizec. Já bych Vám ale spíše doporučil si zprovoznit DLNA . Je možné, že jste k NASu dostal i instalační CD, na kterém bude licence na DLNA server (napriklad NERO MediaHome) . Jinak byste si musel rozchodit nejaky freeware. Vyhoda je v tom, ze o prehravani se stara NAS a video uz jen streamuje po siti do koncovych zarizeni. V kombinaci s DLNA televizi a WIFI siti je to jak pohadka :) (sam to mam nastaveno takto doma)

Jinak to zarizeni neznam, jen jsem v kratkosti prolitnul specifikaci.

Pokud mate zatim v multimedialnich souborech gulas, hezky je to vysvetleno zde :

digilidi.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]