Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Princip vypínače na krabici PC

Od: kejikl® odpovědí: 5 změna:

Mam problem s PC, pokud pustim nejakou narocnejsi hru (nekdy i jen ve Win) tak se po case vypne monitor (zluta dioda)
Pocitac jede dal, zelena dioda power sviti, sem tam blikne i cervena HDD.
Mam vymenene uplne vse krome krabice PC a problem trva. Vyzkouseno i u kolegy (jiny kabl na 220V, jina klavesnice, mys).
Napadlo me zda nemuze byt problem v krabici. Tzn. spinace kterymi se PC zapina a resetuje.
Napadlo me je vyradit a zkusit PC zapnout jen chvilkovym propojenim pinu na zakl. desce.

Sloby to? Pripadne, ktere piny propojit?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zajixxx*
hodnocení

3x

Nešlo, zkuste sehnat od někoho jiný funkční zdroj...

Nevidím důvod proč byl měl být problém právě v tlačítku...

hodnocení

Protoze krabice je jedina vec ktera nebyla menena a uz se chytam vseho.

au1
hodnocení

0x

PINy uvidíš,když odděláš kryt case. Jdi po drátech od tlačítka napájení. Jinak pravděpodobně na zákl.desce bude u těchto pinů napsáno POWER (napájecí tlačítko) a RESET (resetovací tlačítko :) ). PC můžeš spustit tak,že spojíš tyto 2 piny POWER šroubovákem . Hned jak se PC rozjede, šroubovák dej pryč. Ale nemyslím si,že by problém byl v tlačítku. Vypínal nebo resetoval by se ti PC,a tobě fičí dál, jen nejde signál do monitoru. Hledal bych u grafiky,monitoru, kabel k monitoru... Pak případně změř teplotu na CPU, GPU,chipsetu desky...

wieszak
hodnocení

0x

Jak už bylo výše psáno... Chybu bych nejdřív hledal v GPU, monitoru nebo kabelu. Také bych se podíval na základní desce, jestli nejsou některé kondenzátory nafouknuté (takové ty válečky). Ono se to někdy nezdá, ale i ony dokážou nadělat v počítači neplechu ;). Spínače na napájení a restart pc bych u tohohle problému neřešil, protože to s tím nějak moc nesouvisí.

hodnocení

Děkuji za rady.
Když se problém objevil, popůjčoval jsem a zkusil:

1) Jinou grafiku a HDD
2) Jiný monitor (včetně kabelu k němu)
3) Jiný zdroj
4) Povytahovat všechno co není nutně potřeba (vypalovačka, PCI karty)
5) Samotnou krabici odvezl kolegovi, ten dal svoje kabely, myš a klávesnici a zkusil u sebe doma (vyloučil se problém s nějakým rušenímv 220 V síti)
6) Koupil jinou desku, CPU a RAM
Když to po koupi desky, CPU a RAM udělalo znova, myslel jsem že mě trefí. *zed*

Takže mě napadla ta krabice a teď ještě možná ten IDE kabel k HDD.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]