Nejste přihlášen/a.
Mam problem s PC, pokud pustim nejakou narocnejsi hru (nekdy i jen ve Win) tak se po case vypne monitor (zluta dioda)
Pocitac jede dal, zelena dioda power sviti, sem tam blikne i cervena HDD.
Mam vymenene uplne vse krome krabice PC a problem trva. Vyzkouseno i u kolegy (jiny kabl na 220V, jina klavesnice, mys).
Napadlo me zda nemuze byt problem v krabici. Tzn. spinace kterymi se PC zapina a resetuje.
Napadlo me je vyradit a zkusit PC zapnout jen chvilkovym propojenim pinu na zakl. desce.
Sloby to? Pripadne, ktere piny propojit?
PINy uvidíš,když odděláš kryt case. Jdi po drátech od tlačítka napájení. Jinak pravděpodobně na zákl.desce bude u těchto pinů napsáno POWER (napájecí tlačítko) a RESET (resetovací tlačítko ). PC můžeš spustit tak,že spojíš tyto 2 piny POWER šroubovákem . Hned jak se PC rozjede, šroubovák dej pryč. Ale nemyslím si,že by problém byl v tlačítku. Vypínal nebo resetoval by se ti PC,a tobě fičí dál, jen nejde signál do monitoru. Hledal bych u grafiky,monitoru, kabel k monitoru... Pak případně změř teplotu na CPU, GPU,chipsetu desky...
Jak už bylo výše psáno... Chybu bych nejdřív hledal v GPU, monitoru nebo kabelu. Také bych se podíval na základní desce, jestli nejsou některé kondenzátory nafouknuté (takové ty válečky). Ono se to někdy nezdá, ale i ony dokážou nadělat v počítači neplechu . Spínače na napájení a restart pc bych u tohohle problému neřešil, protože to s tím nějak moc nesouvisí.
Děkuji za rady.
Když se problém objevil, popůjčoval jsem a zkusil:
1) Jinou grafiku a HDD
2) Jiný monitor (včetně kabelu k němu)
3) Jiný zdroj
4) Povytahovat všechno co není nutně potřeba (vypalovačka, PCI karty)
5) Samotnou krabici odvezl kolegovi, ten dal svoje kabely, myš a klávesnici a zkusil u sebe doma (vyloučil se problém s nějakým rušenímv 220 V síti)
6) Koupil jinou desku, CPU a RAM
Když to po koupi desky, CPU a RAM udělalo znova, myslel jsem že mě trefí.
Takže mě napadla ta krabice a teď ještě možná ten IDE kabel k HDD.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.