Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dlouhý start Windows na notebooku

Od: mcpapa* odpovědí: 7 změna:
Ahy, mám takovej divnej problém, mám starší noťas, TM281LC - IP4 1,8GHz, 256MB DDR, a když sem zformátoval disc a nainstaloval nový XP s SP2, tak mu najednou při načítání strašně trvá než spustí windows, ty se pak načítaj rychle, ale ten proces před tim trvá třeba i 5min, naskočí ACER uvodní obrazovka, ta zhasne, a během pár vteřin se maj začít spuštět windows, ale trvá to fakt extrémě dlouho! Trochu mě to štve, tak prosím kdyžtak někdo poraďte jestli máte nějaký zkušenosti. teoreticky si myslim že to nebude problém windows, ale BIOSU nebo nějakýho firmwaru, ale znám windows a věřim tomu že za to určitě nějak můžou:)) Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

1) proč máte všichni "problém s biosem" Pokud to běhalo a nic jsi tam neměnil tak v něm nevidim problém...
2) běhalo to předtim OK?
3) udělal jsi čistou instalaci nebo je to jen recovery cd které by "mělo" formátovat disk
4) disk zformátován opravdu že je zformátován nebo to bylo jen to rychlé
5) a to je nejdůležitější- projevilo se to hned po reistalaci? Pokud ne tak přemýšlej po instalaci čeho...

mcpapa*
hodnocení

NO tak roblém s biosem sem si myslel že by to mělo bejt protože ten se stará o prvotní spuštění kompu ne? předtim to běhalo OK, Udělal jsem čistou instalaci windows xp s SP2 a zformátoval sem to všechno, ne rychle, a to nejdůležitější že se mi to projevilo hnedka, možná až při druhym spuštění, to první si nepamatuju, ale mezi tim sem instaloval jenom ovladače a myslim si že to by nemělo způsobit ten problém no, ale nevim.
No to je ono, první spuštění OK tak by to byl některý z ovladačů, zvláště pokud jsi stahoval jiné než tam byly...
mcpapa*
hodnocení

no tak sem zase naformátoval a přeinstaloval, ale dělá to pořád a to tam žádný ovladače nejsou:(( A dělá to od prvního spuštění!
Jaký operační systém tam byl prvně, než jsi tam dal XP + SP2? Kdo ho tam instaloval a z čeho?
mcpapa*
hodnocení

no byl tam normálně Windows XP s SP 2, ale instaloval je tam předchozí majitel.
mcpapa*
hodnocení

Tak už dobrý, nechal sem to bejt, nainstaloval sem nějaký aktualizace windows a najednou se to spuští hnedka, tak nevim čim to bylo, ale hlavně že už to neni:))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]