Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spotřeba notebooku Asus F5GL

Od: jahoda315* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

mám notebook Asus F5GL (pořizovala jsem ho v roce 2009). Baterie už příliš nevydrží, proto ho mám stále zapojený v zásuvce.

Zajímala by mě spotřeba. Že je nižší, než u běžného stolního počítače, to je mi jasné. Nemusí se napájet monitor, repráčky atd. atd.

Ale jaká tak ta spotřeba asi je?

Na noťasu hry nehraju, video pouštím velice vyjímečně. Hlavně ho používám na psaní a prohlížení internetu. Sem tam hudba.

Někdy se na něm ani nic nedělá, je prostě jen zapnutý. Dejme tomu, že by byl denně zapnutý 12 hodin (což teda není). Kolik by tak ZHRUBA byla měsíční spotřeba. Jestli to teda jde nějak spočítat.

Díky za jakoukoliv odpověď.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pokud odhadnu příkon Vašeho NB na 70W, pak za 12h si "vezme" cca 840Wh...tedy 0,84kWh...za měsíc tedy x 30dní...a je to 25,2kWh...Kolik to bude v Kč záleží na Vaší sazbě za el.energii...

mirek333*
hodnocení

0x

tady najdete test reálné spotřeby podobných notebooků:

nazeleno.cz/...

hodina vychází cca 10 až 20 haléřů, zbytek zvládnete pomocí kalkulačky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]