Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak sloučit data z více buněk do jedné?

Od: exalto* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli jde data z více buněk sloučit do jedné buňky. Mám excel 2007.

Příklad:

V první buňce je slovo TRIČKO ve druhé KRÁTKÝ RUKÁV. Já potřebuju, aby toto vše bylo jen v jedné buňce.
Tabulka je velká, nechce se mi to ručně přepisovat.
Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dzordz*
hodnocení

2x

=concatenate(první buňka;" ";druhá buňka)

Po spojení pak případně kopírovat, vložit, pouze hodnoty.

exalto*
hodnocení

Super! Moc díky, ani nevíte, kolik jste mi ušetřil práce!

exalto*
hodnocení

Ještě, prosím, mi napište, jak vypadá ten vzorec pro tři sloupce *hi*. Děkuji moc!

Analogicky jako v případě dvou buněk:

=CONCATENATE(A1;B1;C1)

Pokud mají být mezi obsahem buňek ještě mezery, pak to bude takto:

=CONCATENATE(A1;" ";B1 ;" "; C1)

exalto*
10.01.12 09:13
hodnocení

*placni*

hodnocení

2x

než jsem to stihnul napsat a nafotit, už mne předběhli... nevadí

snad pro ty méně jisté v Exceli... teda nejen v Exceli funguje tlačítko F1 - teda Nápověda nebo Pomocník... tam to všechno je...

doplněno 10.01.12 09:19: F1 jako Pomocník či Nápověda je potřebná, používají jí i machři, kteří vědí, kde najít to, co nevědí...
ne stále bude po ruce poradna, F1 je u všech programů...
nesouhlasím s formulací Od toho tady jste...zní to jako kdyby jsme tu byli povinně...
Jak sloučit data z více buněk do jedné?
exalto*
hodnocení

Jenže vzorcům jako je tento nerozumím, pro mě bylo jednodušší si ho nechat tady poradit ;). Od toho tady jste, moc děkuji.

doplněno 10.01.12 10:30:

Nemyslela jsem to zle! Myslela jsem, že rádi odpovídáte na dotazy a těšíte se z toho, že můžete být někomu prospěšní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]