Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
mám na vás dotaz ohledně problému s bootováním systému (Win 7). Po odpojení a znovupřipojení HDD se mi po zapnutí a proběhnutí prvotních procedůr objeví na obrazovce zpráva, že je špatně nastavený první bootovací zařízení. Vlezl jsem tedy po restartu do biosu a skutečně, objevil jsem jako první bootovací médium floppynu. Změnil jsem to a uložil. Opět jsem restartoval, ale problém nezmizel. Při provotní spouštěcí procedůže a načítání ram, jsem si vele F2 (vstup do biosu) všiml také nápisu press F11. Udělal jsem to a vyběhla vyskočola na mě modrá tabulka s bílým nápisem, abych si vybral, z čeho chci bootovat. Na výběr jsou 3 možnosti Floppy, CD-rom, HDD. Vybral jsem tedy HDD a heuréka! Počítač naběhl do windowsů.
Problém je, že ačkoliv je to v biosu nyní dobře nastavené, musím při startu PC vždy mačkat ono F11, abych vybral jako first boot device HDD. Nevíte nekdo jak tento problém odstanit?
Moc včšem díky za reakci. ![]()
Jenom se zeptám.Proč jste odpojoval HDD?Nevyndal někdo náhodou z disku jumper,takový malý ,,čudlik,,Měl by být hned vedle napájení...
doplněno 09.01.12 22:47:Tak to bych se znovu podíval do Biosu.Kdyby to tam bylo správně,muselo by to šlapat...
gombík, čudlík, xD jumper vypadá prostě takto img.tomshardware./...
doplněno 09.01.12 22:34:ten modrej sr*č
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.