Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
mám na vás dotaz ohledně problému s bootováním systému (Win 7). Po odpojení a znovupřipojení HDD se mi po zapnutí a proběhnutí prvotních procedůr objeví na obrazovce zpráva, že je špatně nastavený první bootovací zařízení. Vlezl jsem tedy po restartu do biosu a skutečně, objevil jsem jako první bootovací médium floppynu. Změnil jsem to a uložil. Opět jsem restartoval, ale problém nezmizel. Při provotní spouštěcí procedůže a načítání ram, jsem si vele F2 (vstup do biosu) všiml také nápisu press F11. Udělal jsem to a vyběhla vyskočola na mě modrá tabulka s bílým nápisem, abych si vybral, z čeho chci bootovat. Na výběr jsou 3 možnosti Floppy, CD-rom, HDD. Vybral jsem tedy HDD a heuréka! Počítač naběhl do windowsů.
Problém je, že ačkoliv je to v biosu nyní dobře nastavené, musím při startu PC vždy mačkat ono F11, abych vybral jako first boot device HDD. Nevíte nekdo jak tento problém odstanit?
Moc včšem díky za reakci.
Jenom se zeptám.Proč jste odpojoval HDD?Nevyndal někdo náhodou z disku jumper,takový malý ,,čudlik,,Měl by být hned vedle napájení...
doplněno 09.01.12 22:47:Tak to bych se znovu podíval do Biosu.Kdyby to tam bylo správně,muselo by to šlapat...
gombík, čudlík, xD jumper vypadá prostě takto img.tomshardware./...
doplněno 09.01.12 22:34:ten modrej sr*č
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.