Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

First boot device

Od: decadics* odpovědí: 7 změna:

Ahoj,

mám na vás dotaz ohledně problému s bootováním systému (Win 7). Po odpojení a znovupřipojení HDD se mi po zapnutí a proběhnutí prvotních procedůr objeví na obrazovce zpráva, že je špatně nastavený první bootovací zařízení. Vlezl jsem tedy po restartu do biosu a skutečně, objevil jsem jako první bootovací médium floppynu. Změnil jsem to a uložil. Opět jsem restartoval, ale problém nezmizel. Při provotní spouštěcí procedůže a načítání ram, jsem si vele F2 (vstup do biosu) všiml také nápisu press F11. Udělal jsem to a vyběhla vyskočola na mě modrá tabulka s bílým nápisem, abych si vybral, z čeho chci bootovat. Na výběr jsou 3 možnosti Floppy, CD-rom, HDD. Vybral jsem tedy HDD a heuréka! Počítač naběhl do windowsů.

Problém je, že ačkoliv je to v biosu nyní dobře nastavené, musím při startu PC vždy mačkat ono F11, abych vybral jako first boot device HDD. Nevíte nekdo jak tento problém odstanit?

Moc včšem díky za reakci. ;)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

2x

Jenom se zeptám.Proč jste odpojoval HDD?Nevyndal někdo náhodou z disku jumper,takový malý ,,čudlik,,Měl by být hned vedle napájení...

doplněno 09.01.12 22:47:

Tak to bych se znovu podíval do Biosu.Kdyby to tam bylo správně,muselo by to šlapat...

gombík, čudlík, xD jumper vypadá prostě takto img.tomshardware./...

doplněno 09.01.12 22:34:

ten modrej sr*č

decadics*
hodnocení

Protože počítač při startu původně hlásil že nemůže najít HDD, tak jsem pojal podezření na špatný kontakt na sběrnici u HDD. Po odpojení a připojení začal normálně šlapat. Na jumper(y) jsem nesahal, jsou tak, jak vždycky byly.

bena*
hodnocení

0x

Zvláští, zkusil bych resetovat BIOS. Buď odpojte baterku (CR2032) ze základní desky na minutku nebo přehoďte jumper (takový gombík) na pozici CLR_BIOS (nebo CLR_CMOS nebo něco v tom smyslu). Pak si BIOS nastavte znovu. Mohlo by to pomoct.

beno ten jumper jsem často vídával s označením JBAT1 (mám dojem že na základkách MSI)

tomas11*
hodnocení

0x

Měl jsem něco podobného, mně se to na té tabulce zastavovalo a musel jsem ještě jednou vypnout a opět zapnout PC.Nakonec jsem zjistil že to dělal Virtualbox do kterého jsem nainstaloval jako druhý OS winXP 32bit.

Nemáte tedy také Virtulbox?

decadics*
hodnocení

NN nemám VBox

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]