Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
nutně bych, prosím Vás, potřeboval poradit. Na mém starém notebooku mi přestal jít internet a vůbec se nejde připojit. Chyba musí být někde v PC, protože s mým druhým notebookem internet jde.
V notebooku mám síťovou kartu Xircom Ethernet Adapter 10/100. Ovladače mám v pořádku. Připojuji se přes ThinkVantageConnections a pořád mi to háže chybu 031 - DHCP server not responding. Už jsem zkoušel všechno a vážné nemám tušení co s tím může být, nemáte nějaké návhry prosím?
Systém: Microsoft Windows XP Proffesional, verze 2002,. PC Mobile Intel Pentium, CPU 2.20 GHZ, 512 MB RAM.
Muzete mit spatne nastaveny DHCP server na routeru. Zadejte si IP adresu manualne. Jestli znate IP routeru, tak zadejte stejnou adresu, ale zmente polsedni cislo. IP adresu muzete zjistit i u funkcniho zarizeni a potom zvetsit posledni cislo o 1
děkuji za radu. Problém je v tom, že nevím uplně přesně jak to mám zadat. Když si dám nastavení TCP/IP Settings a kliknu na používej následující IP adresu mám tam 3 políčka
1)IP adress
2)Subnet mask
3)Default gatewy
A ještě je zde nabídka používej následující DNS server adresu... pokud tomu dobře rozumím mám změnit právě toto?
Dobry den, presne tak, zmenit mate presne toto. Nastavil by jsem to podle fungujiciho PC. Jdete do nabidky start na funkcnim PC - spustit - zadejte prikaz cmd + tlacitko OK. Do okna, ktere se Vam Objevi napiste ipconfig kde by jste mela najit neco jako toto
Ethernet adapter Local Area Connection:
Connection-specific DNS Suffix . : xxx.com
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::5ds4:1587:sde5:efa4%11
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.10.10
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.10.1
do nefunkcniho PC zadejte subnet a gateway stejnou, IP zmente posledni cislo napr 192.168.10.20
DNS muzete take zkopirovat, kdyz Vam nepujde internet, prikazem ipconfig /all
Jestli nefunguje DNS zjistite tak, ze do vyhledavace zadate napr. www.centrum.cz , jestli se Vam stranka neobjevi, zadejte misto www.centrum.cz 46.255.224.60. Jestli Vam ted najede centrum, tak je potreba manualne donastavit i DNS
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.