Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zablokovat přehrávání videa v PC

Od: drak64* odpovědí: 23 změna:
Dobrý den, jak můžu zablokovat video a veškeré video formáty tak, aby je uživatel nemohl spustit? Nejednodušší je to v možnostech- typy souborů, ale jak znepřístupnit kartu? Chci, aby přehravač fungoval pouze jako audio a aby uživatele neměli přístup ke změnám nastavení. Díky za odpověď.

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Je to dost zvláštní požadavek. V podstatě by šlo deasociovat všechny videosoubory, odinstalovat veškeré videokodeky a přes logování do PC upravit přístupová úpráva aby se zabránilo zpětným změnám.
PS: Jakou kartu chcete deaktivovat?
drak64*

Muj původní dotaz zněl trošku jinak, ale admin mi ho poopravil. Jde mi o zablokování videa v winmediaplayeru 11, kde to lze udělat na kartě možnosti - typy souborů. Ale pak bych tu kartu potřeboval zamutovat nebo zrušit. Chci, aby šlo přehrávat audio. Ostatní programy jsem si zablokoval pomocí konzole.

Obávám se, že tohle nepůjde. Zneaktivnit nějakou nabídku lze pouze zásahem do programu samotného, což jednoduše nelze.
drak64*
Takže nikde ani v registrech nebo pomocí mmc to nepůjde?
Nu pokud ti jde o to aby mp3 šly ale video ne tak odinstaluj kodeky, naistaluj program na přehrávání audia, seber obrávnění pro exe media playeru pro user (nebo tedy everyone) a dej jen pro admin a samo seber jim admin práva, asi takhle bych to řešil já a mělo by to běhat tak jak potřebuješ...
drak64*
jo, asi to tak udělám. Díky za radu!

hodnocení

0x
To Admin : Tak takovéhle rady jsou stejné jako podpora nelegálního softwaru! Počítač je od toho, aby sloužil a když někdo chce, aby na něm někdo nemohl přehrát video, tak ať ho prostě k PC vůbec nepouští! Zavání to šikanou a sprostou buzerací!
No hele být tebou tak se uklidnim- počítače nejsou jen doma ale i na firmách a pokud jde o nějaké pc kde se střídá plno lidí tak to úplně chápu páč tyhle pc jsem taky osekel co se dalo- pořád tam někdo něco měnil (to co dovolilo oprávnění user) tak jsem to řešil podobně, hry zamítnutý, ovládací panely to samé...
Jinak ohledně další části a reakce na soft- kdyby se tazatel malilinko snažil (a AL mu to i přesně řekl) tak to tu bylo x-krát stačí si to vyhledat,ale některý lidé to asi potřebují mít napsané úplně znovu. To že ty napíšeš na veřejné fórum znovu a znovu co a kde stáhne je tvé minus a ber to tak že alespoň z části jsem mu poradil- mnoho lidí si ani neuvědomuje že to opravdu velmi zavání nelegalitou
lubosh*
Mě si admin v práci dovolil na mém PC dát oprávnění User (s nástupem Win2000) a omezil kdeco, tak jsem mu vymontoval harddisk a nainstaloval si to na svůj a od té doby mi na PC nesmí ani sáhnout... a kolega když tam potřebuje něco dělat tak si dá svůj do šuplíku a bootuje z něj... A je po problémech.
U nás má většina user, pak power user a jen pár lidí má ponecháno admin oprávnění. Disk by jsi mi vymontoval jen jednou- do domény bys pc na své jsméno nedostal a programy bys všechny jen tak taky nenainstaloval. Nejspíš děláš v nějaké malé firmě protože jinak by ti to nemohlo projít. Je to služební pc tak ty tam nemáš co instalovat, pravda vyjmečně tam necháváme admin práva ale to je u lidí kteří o tom pc něco vědí a potřebují sem tam něco tam přihodit, kdyby měli admin všichni tak můžem měsíc co měsíc instalovat postupně počítače a komu by se to chtělo že? A to jsem ani nenapsal ten důvod že uživatel toho dost zprasí i na user práva a pokouší se ještě řvát na IT s tim že jsou ty pc strašný sráče a že to zase nejde, přitom si to udělal sám... Ne tohle by bylo na velmi dlouhou debatu a ty buď rád že tě za ten disk nevyhodili- pořušení pracovní kázně, nepovolený zásah do pc... :P
drak64*
hodnocení

máš pravdu, jde o PC v práci, nikoho nebuzeruju, jen prostě potřebuju, aby si tady místo práce každej nedělal co chce. Chtěl jsem konkrétní radu proto, abych nedělal něco zbytečně, protože každý úkon má i svá negativa a obávám se, abych si nepřivodil problémy s PC. Nejsem mistr a proto jsem se zeptal neboť mistři v tomto oboru jsou a od těch jsem radu očekával. Díky alespoň za tvé pochopení. Na příspěvek od aloisb reagovat nebudu.

hele ja to znam, osekavam ale většinou jen pc kde je velká kumulace uživatelů a střídají se tam páč to je nejhorší a nevíš ani na koho vlítnout když tam něco udělá, jinak stačí user práva...
btw běhá to ok jak jsem psal?
lubosh*
No samozřejmě, kdo neumí na PC ani sáhnout tak potřebuje admina a musí být User... kdyby všichni zaměstnanci uměli aspoň nainstalovat PC a najít kam uložili včera soubor, tak jsou admini bez práce :)
A jaké porušení pracovní kázně? PC má sloužit mě a ne adminovi. PC znamená osobní počítač, to znamená (na rozdíl od sálových počítačů) že k jeho obsluze stačí jedna osoba - uživatel, a ne dvě - uživatel a admin :)
Sorry ale dokumenty uživatelům nehledám, zas tak zlé to neni, odklepat instalaci (zvlášt 2k/xp) umí odklepat každej s prominutím trotl a vůbec to neznamená že s pc něco umí, od dob boot cd to je easy, horší je řešit problémy a věř nebo ne admin tam neni jen od instalace pc- pc je naistaluje a mělo by běhat mnoho mnoho let, admin řeší problémy s aplikacemy, OS, zálohy, podpora uživatelů,správa sítě atd, nicméně ty bereš admina jako svého nepřítele, no jak chceš,ale s většinou se dá úplně v pohodě vyjít, stačí se lidsky dohodnout na tom co chceš. Kdybys ty byl admin a každej user si do pc dával co chtěl tak by se ti to taky nelíbilo, až by se zjistilo že máš v pc plno nelegal softu a ani o tom nevíš tak by sis docela zavařil...
PersonalComputer ano,ale už po několikáté ti řikám že je to firemní pc, kdybych ti ze dne na den vzal nové pc a dal ti jiné tak s tim neuděláš vůbec nic, pc ti má sloužit k práci a ne k tomu aby sis tam dělal co chceš a to se ti nějako nechce pochopit, pc v práci neni tvuj majetek! Pokud má uživatel dělat s jednou, dvěma firemníma aplikacema, mailem a office a neni to technický uživatel tak na co admin práva? Na to aby si tam dal hry? nejlépe cracknuté? A nebo jiný warez? Na to aby rozhrabal pc mnohokrát více než zvládne na omezená oprávnění? Admini bez práce nebudou dokud bude existovat síť, pc a uživatelé...no uznej že to asi už pořád co ;)
drak64*
hodnocení

musím souhlasit. Je nás na PC 7lidí a já zodpovídám za práci a nejsem admin. Je to síťovej komp a admin se tímto moc nechce(neumí?) zaobírat. Tak proto hledám řešení tímto způsobem. Zkusím tvou radu.

lubosh*
Tak ty bys chtěl v práci na PC zakazovat hry?! Je přece dost freeware - legálních. To bys mi za chvíli taky mohl zakázat číst v práci noviny, dát si po obědě šlofíka, koukat na bednu nebo si to rozdávat se sekretářkou. To taky není pracovní činnost... A když si to pan generální může rozdávat se dvěma - jedný je 16, druhý 18, a nemají ani maturitu i když všechny ostatní ji mít musely, a je pořád nalitej a zamčenej s něma v kanclu, tak proč by nemohli ostatní...
A neříkej mi že s dalšíma adminama nepaříte po síti Half-Life nebo něco jinýho...
A že PC není můj majetek? Polovina hardwaru je v něm mýho, na takovým střepu co tady byl by se nedalo ani pustit to péčko... a šéf je rád že neřvu jako ostatní že je pomalej.
al bunda*

Být ty mým zaměstnancem, letíš tak rychle, že si nestačíš ani sbalit věci.
Hezký den.

*ee* Tak tohle nemůžou být názory dospělého chlapa.
Hádám běžný ujetý puberťák mezi 13 a 17lety víc ne :P
drak64*
07.12.07 10:04
hodnocení

*smich*

lubosh*
Tak to jsi pěkně vedle. Je mi mezi 35 - 40 (přesně udávat nebudu) a mám vysokou. A našemu panu generálnímu je necelých 45 a jsme dobří kamarádi (a her má v PC víc než já), a i kdyby ne tak ho mám párkrát natočeného jak spal namol polonahý v kanclu pod stolem, tak kdyby ho náhodou napadlo mě vyhazovat tak mu to video pustím a on si to rozmyslí..
výtka
Upozornění od sys al bunda 07. 12. 2007 16:51:28
Možná ti je mezi tím, jak říkáš, ale rozumu máš míň než mimino.
Hlavně nezapomeň zdůraznit že máš vysokou (školu?) :P
Hádat se s tebou nemá cenu, prostě to nepochopíš a buď rád že tam nejsem adminem já, krom toho musí tam být v kompech děsnej bordel...
drak64*
hodnocení

a co na to tvoje manželka?
lubosh*
Bordel? Nejen v kompech ... :)
Rozumu? kolik mám tolik mám :) Pokud vím tak u nás jsme jediný dva trotli co umí aspoň odklepat tu instalaci, kromě mě a admina nikdo...To co dělám v práci umí asi tak 10 lidí v republice a co vím tak kdekoliv jinde bych za to bral asi 2x tolik. Ale zase bych neměl takovou milou sexy sekretářku. Ale mě nejde o prachy ale o pohodu... Nebudu se přece stresovat. A na to abych si spravil auto a barák mi ten rozum zatím stačil a víc nepotřebuju...
A co manželka? Co by dělala u mně v práci? Sem se jen tak někdo nedostane...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]