Nejste přihlášen/a.
Lidičky pomóóóóóc.
Potřebuji nastavit Thunderbirda pro odesílání pošty přes smtp.iol.cz. Z technické podpory jsem "vyrazil" jen nějaké 2, 11ti místné hesla, asi heslo a jméno. Nic víc. prý podporu pro thunderbirda nepodporují. A já absolutně netuším, kam mám ta dvě hesla vložit. Internet funguje, příchozí pošta taky, ale odeslat nejde nic. Dík za radu.
Jo ten jsem našel, ale obrázky jsou tak šíleně rozmazaý, že je to nečitelný. A podle toho popisu se tam musí vkládat smtp.o2isp.cz a na podpoře mi zase řekli že smtp.iol.cz tak nevím.
je to jedno, alespoň mně fungují obě varianty
tady je český videonávod, z něj to lze pochopit, nastavení smtp je až někdy okolo 2:10
Uvidím až doma. Teď jsem v práci tak na to nemám čas. Včera večer jsem to u kamaráda vzdal. Poté,co mi na technické podpoře O2 řekli, že nepodporují Thunderbird, pouze Outlook Expres. Jedná se o to, že i v tom videonávodu pro Outlook je popis nastavení serverů, kam se vkládá právě to "šílené" jedenáctimístné jméno a zřejmě i heslo, a já v Thunderbirdu nikde nenašel kam ho vložit. Kdyby to nebyl dobrej kamarád, už bych to vzdal dávno. Domů bych to nechtěl. Mě by ten jedinej telefonát s tech. podporou stačil na to, abych s tím u O2 seknul. Ať si to i s outlookem nechají.
lui -Návod od mirec je přesný a fungující.Stačí si stahnout Thun a dělat to podle označení,co tam potřebuješ číst?JE TO TAM polopatě.Akorát se divně vymlouváš.
on je problém, že O2 to nastavení neuvádí kompletní
Thunderbird - nástroje-nastavení účtu -vlevo kliknout na odchozí server (smtp) - objeví se tabulka v ní už bude buď něco přednastavené nebo ne, pokud tam už nastavené něco bude, klikni na to a dej smazat - pak dej přidat a nastavuj
název serveru: to je jedno třeba O2
adresa serveru: smtp.o2isp.cz
port: 25
zabezpečené spojení : ne
jméno uživatele: většinou bývá ve tvaru Elog*******@iex.cz (Elog***** se dostane od O2, pravděpodobně máš z telefonátu na infolinku) - pokud by ti nešlo do toho jména psát, tak tam někde bude na zaškrtnutí nebo v roletce použít přihlaš jméno a heslo, nebo tak nějak podobně
ok
heslo (0+referenční číslo, bývá na faktuře, máš z infolinky) se zadává až při prvním odesílání pošty, zároveň se zaškrtne heslo uložit
Aha, To bude nejspíš ono. Takže jméno uživatele je ten první šílenej jedenáctimístnej kód? Tak to mě nenapadlo. To heslo jsem zkoušel, ale s normálním jménem, já třeba pro svého providera tam musím mít vyplněnou IP adresu. Každej to má jinak.
Moc dík, snad je to ono, budu tě do smrti velebit. To bude mít radost i dotyčný. Dám vědět jak jsem dopadl. Pojedu tam asi až v So. Přeci jen je to 14km daleko. A je to do hor. Brrrrr.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.