Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nastavit Thunderbirda pro O2?

Od: lui* odpovědí: 13 změna:

Lidičky pomóóóóóc.

Potřebuji nastavit Thunderbirda pro odesílání pošty přes smtp.iol.cz. Z technické podpory jsem "vyrazil" jen nějaké 2, 11ti místné hesla, asi heslo a jméno. Nic víc. prý podporu pro thunderbirda nepodporují. A já absolutně netuším, kam mám ta dvě hesla vložit. Internet funguje, příchozí pošta taky, ale odeslat nejde nic. Dík za radu.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mireczek*
hodnocení

2x

návod od O2 přímo pro thunderbird

o2.cz/...

lui*
hodnocení

Jo ten jsem našel, ale obrázky jsou tak šíleně rozmazaý, že je to nečitelný. A podle toho popisu se tam musí vkládat smtp.o2isp.cz a na podpoře mi zase řekli že smtp.iol.cz tak nevím.

mireczek*

je to jedno, alespoň mně fungují obě varianty

tady je český videonávod, z něj to lze pochopit, nastavení smtp je až někdy okolo 2:10

lui*

Uvidím až doma. Teď jsem v práci tak na to nemám čas. Včera večer jsem to u kamaráda vzdal. Poté,co mi na technické podpoře O2 řekli, že nepodporují Thunderbird, pouze Outlook Expres. Jedná se o to, že i v tom videonávodu pro Outlook je popis nastavení serverů, kam se vkládá právě to "šílené" jedenáctimístné jméno a zřejmě i heslo, a já v Thunderbirdu nikde nenašel kam ho vložit. Kdyby to nebyl dobrej kamarád, už bych to vzdal dávno. Domů bych to nechtěl. Mě by ten jedinej telefonát s tech. podporou stačil na to, abych s tím u O2 seknul. Ať si to i s outlookem nechají.

des*

lui -Návod od mirec je přesný a fungující.Stačí si stahnout Thun a dělat to podle označení,co tam potřebuješ číst?JE TO TAM polopatě.Akorát se divně vymlouváš.

lui*
DES: myslíš že bych ze sebe dělal blba, kdybych nemusel? I v tom návodu od Mirec "je taktně obejíto"nastavení odchozího serveru pro IOL nebo O2ISP.
Zajímá mě jak nastavit v thunderbirdu tohle nastavení které popisuje GURU jára v tomhle klipu od Spidera:
o2.cz/...
Přesněji nastavení od 0:30 do 0:55.
Když mi ho v Thunderbirdu najdeš, budu Ti neskonale vděčen, a budu tě všude velebit. Jinak si prosím nech narážky na divné vymlouvání na koledu.
des*

Od tebe ten odkaz nefunguje a od spidera je na otlouk,takže oco ti jde?Narážky mám jen proto,že Thun musí nastavit i dítě.

doplněno 09.01.12 13:00:

Jinak tohleto funguje bezvadně

Když to nechápeš,nech si to ukázat od někoho kdo to umí. Koledu si nech na 3krále.

mireczek*
hodnocení

2x

on je problém, že O2 to nastavení neuvádí kompletní

Thunderbird - nástroje-nastavení účtu -vlevo kliknout na odchozí server (smtp) - objeví se tabulka v ní už bude buď něco přednastavené nebo ne, pokud tam už nastavené něco bude, klikni na to a dej smazat - pak dej přidat a nastavuj

název serveru: to je jedno třeba O2

adresa serveru: smtp.o2isp.cz

port: 25

zabezpečené spojení : ne

jméno uživatele: většinou bývá ve tvaru Elog*******@iex.cz (Elog***** se dostane od O2, pravděpodobně máš z telefonátu na infolinku) - pokud by ti nešlo do toho jména psát, tak tam někde bude na zaškrtnutí nebo v roletce použít přihlaš jméno a heslo, nebo tak nějak podobně

ok

heslo (0+referenční číslo, bývá na faktuře, máš z infolinky) se zadává až při prvním odesílání pošty, zároveň se zaškrtne heslo uložit

lui*

Aha, To bude nejspíš ono. Takže jméno uživatele je ten první šílenej jedenáctimístnej kód? Tak to mě nenapadlo. To heslo jsem zkoušel, ale s normálním jménem, já třeba pro svého providera tam musím mít vyplněnou IP adresu. Každej to má jinak.

Moc dík, snad je to ono, budu tě do smrti velebit. To bude mít radost i dotyčný. Dám vědět jak jsem dopadl. Pojedu tam asi až v So. Přeci jen je to 14km daleko. A je to do hor. Brrrrr.

hodnocení

0x

Tady máš přímo od O2 instruktážní video jak SMTP autorizaci nastavit.

o2.cz/...

Ono je vcelku jedno, jakého klienta na poštu používáš.

lui*
hodnocení

No to je pro Ooutlook Expres nikoliv pro thunderbird. tam nikde volby pro vložení hesla do okna server požaduje ověření nejsou.

hodnocení

0x
Tady je nastavení serveru odchozí pošty (SMTP) pro thunderbird.
onlinehosting.cz/...
lui*
hodnocení

Tady se taky nikde nepise kam to jmeno napsat. Tak nevim.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]