Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s instalací W7 - chyba

Od: mikikus* odpovědí: 9 změna:

Dobrý večer,
mám multifunkční PC MSI, měl jsem na něm originální a legální W7 Home premium, včera mi "přestal"fungovat OS - pořád se něco načítalo a ve většině případů nešel OS zpustit v klasickém režimu, ale pouze v režimu NOUZE popř NOUZE + síť. Vyhodnotil jsem, že jde pravděpodobně o napadení virem (tomu napovídalo i to, že se před poruchou "pokazil"Avast, který měl licenci ještě na 11 měsíců.
Tedy přistoupil jsem k přeinstalování - nabotoval jsem přes BIOS na DVD mechaniku, zadal instalovat, zadal jsem možnost upřesnit /druhá možnost byl upgrade/, zformátoval disk a zpustil instalaci a po chvíli instalace se objevila tabulka - viz odkaz. Zkoušel jsem vše opakovaně. Instalace byla prováděna z originálního DVD. Prosím o radu KDE JE CHBA a jak mám dál postupovat.
Předem děkuji za pomoc.
MK
foto obrazovky: files.uloziste.com/...

Problém s instalací W7 - chyba

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

No může být poškozené instalační DVD a některý se souborů může být nečitelný. Takže zkusit obsah DVD zkopírovat na disk, jestli to bude OK.

ahasver4*
hodnocení

2x

S touhle obrazovkou jsem se setkal pouze když někdo instaloval z neoriginálního DVD...Já vím,že píšete,že je originál..Možná budete muset stáhnout od Windowsů,vypálit disk a použít orig kód...

mikikus*
hodnocení

Ano, taky jsem něco podobného "vygooglil", taky jsem našel, že by mohlo jít o vadné moduly RAM, co je na tom pravdy a která možnost je pravděpodobnější. PC je 1,5 roku staré, denně v provozu okolo 8 hod.

ahasver4*

Zkuste ještě spustit v nouzovém režimu,po startu mačkat F8,jestli se spustí,pak zadat opravu systému...

doplněno 07.01.12 22:13:

Až po testu který píše spider...:)

mikikus*
hodnocení

Díky za rady,

k DVD chovám se k němu pěkně a viditelné čkrábance nemá, je skoro "jako nové", navíc jsem z něho nedávno na jiném PC OS instalova a bez problému. Myslím že příčina by šla určit ze začátku problému PC - zkolaboval Avast (antivir), následně nešel spustit OS - načítání jako normálně + navíc příprava plochy a pak modrá obrazovka s bílým textem a znovu a znovu... někdy se to podařilo v normálním režimu spustit, ale OS se choval divně - na nic nešlo kliknout - obrazovka - plocha byla posunutá - horní část byla v jiné úrovni než ta spodní - takže "okno" od microsoftu bylo "šiblé". Já si myslím, že bude problém v RAM, ale byl bych rád za radu jestli mohi DVD nějak otestovat, až nemusím stahovat a vypalovat. DÍKY. MK

ahasver4*

To jak se choval OS bych vážně tipoval na vir a mám dojem,že přeinstalace bude dobré řešení.Tak to vyzkoušejte s těmi ramkami.Já tedy o žádném testu,jak by to šlo zjistit bohužel nevím.Možná došlo k poškození při té minulé instalaci..

doplněno 07.01.12 22:52:

V nouzovém režimu jde spustit Superantispyware,ten si s viry poradí skvěle...Když na něco přijdu ozvu se...

slunecnice.cz/...

mikikus*
hodnocení

Díky,

přeinstalace byla /podle mě/ jediné řešení, protože v normálním režimu nešlo pracovat VŮBEC a v nouzovém s těží, ale v tom mi nešla spustit instalace nějakého programu na odvirování, protože v nouz. režimu to nejde.

Smůlou je, že PS je asi 14 dní po záruce! Kdyby jste ještě něco věděl, prosím napište. Dík.

mikikus*
hodnocení

f8 jsem zkoušel.

Ano i to může být příčinou. Co je pravděpodobnější se rčit nedá. Když chceš laborovat s pamětí, tak pokud máš 2 moduly, tak zkus jeden po dobu instalace vyndat. Pokud to nepomůže, tak to vyzkoušej s druhým.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]