Nejste přihlášen/a.
ahoj
nedávno jsem si pořídil starší notebook travelmate 5620
ale někdy se třeba při sledování TV zasekla a byl slyšet zpomalený jakoby robotický zvuk který po chvilce byl zase normální (i obraz)
No a tak si a to zvykl .
Ale za pár dní se přidal ten samý probém při sledování videí na youtube.
Vůbec jsem netušil co to způsobuje (vir,nebo nějaká havěď?)tak jsem to projel esensial,pak spyboot,anic jen antispyware něco našel ale ani potom to nepřestalo .Za několik dní se přidal další problém při zapnutí se načítal skoro 30 min. a zvuk windovs při zapnutí byl taky robotický.Když už jsem nevěděl co stím rozhodl jsem se znovu nainstalovat nové windows xp profesional a sp 2(předtím tam měl původní majitel xp profesional a sp 3)
Už tovypadalo že je všecho OK . bylo
ale teď se při zapnutí chová tak že je potřeba stisknout klávesu F1 protože hází hlášku (viz obr.)pak je vše ok do doby kdy spustím internet a potvrdím nějakou stránku myší (spadne notebook zmodrá obrazovka a hází chyby)
co by mohlo zlobit?
(na neštěstí jsem se hrabal v biosu protoše nevi jak nastavit aby po instalaci win.xp zase bootoval z hdd.
ovladače jsem zkoušel ale nevím jestli správné
díky za rady
obr
obr2
No tak se v tom BIOSe pohrabejte znova, protože jste momentálně nastavil, aby to bootovalo ze sítě ... proto ta hláška od sítové karty Realtek.
aha díky jsem laik co neumí angl .
tak mám zrušit v biosu
(jěště jsem chtěl přidat další obr ale kouslo se to
tak přidávám teď)
doplněno 07.01.12 15:32:3
Když neumíte anglicky, tak zjednodušeně vám to říká, že diagnostika disku zjistila chyby. Radi Vam to zazalohovat data a disk vymenit.
doplněno 07.01.12 15:50:A jelikož říkáte, že Vám to při práci samo hází blue death okna, tak bych asi neváhal ...
nemám žádná data k zálohování
ale to opravdu může být v háji hdd?
jěště včera jsem ho projel kontrolou ve wind.a nic
No čtu jen to, co vidím .-) a když SMART hlásí chyby disku, věřím mu.
Přečtěte si tento článek : technet.idnes.cz/...
Jsou tam odkazy i na programy na kontrolu disku.
Co kouknout sem?- tomas-havlis.wz.cz/...
doplněno 07.01.12 15:42:Je tam o Biosu a nastavení vše co potřebujete..
doplněno 07.01.12 16:51: Se vší úctou asi by na to měl u Vás mrknout někdo znalý věci.Je to rychlejší...
JJ tak je to správně. Jen se nelekněte až při bootování to bude ukazovat "něco" anglicky se zmínkou o F12. Zapnul jste si totiž boot menu. To znamena, ze ikdyz mate nastaveno bootovani na HDD, tak pri startu kdyz zmacknete F12 (po zobrazeni one vyzvy), tak vam vyskoci tabulka, kde si budete moci vybrat bootovani z jineho zarizeni, aniz byste musel lezt do biosu a nastavovat to tam pro kazdy pripad individualne... zkratka usetreni casu.
ještě dotaz
pořád se při zapnutí objevuje ta hláška
SMART ...
...
...končící < F1>
nedá se to vypnout?
Obyčejně se to dá vypnout v BIOSe, ale koukal jsem, že jej máte celkem osekaný (starý bios). V tom případě si nainstalovat nějakou utilitu od WESTERN DIGITAL (vyrobce vaseho disku) a pomoci ni se pokusit SMART vypnout. Ale rozhodne bych to nedelal. SMART nehlasi chyby pro nic zanic...
Zde jsou utility od WD, ale nevím, která z nich to bude umět -> western1.software.informe/... musíte vyzkoušet, ale vzhledem k tomu, že ale neumíte anglicky, tak to pro Vás bude celkem boj. Snad poradí někdo konkretni program.
Moje rada zni NEVYPINAT.
tak jsem to projel Vámi doporučeným programem a vypadá to na špatnéj HDD
jestli se nemýlím
opravi nějakým prog. se asi nedá?
žeby HDD?
Nefungoval Vám operační systém, tak jste udělal format a nainstaloval system znova... opet mate problemy a hazi vam to modre obrazovky ... navic vam SMART hlasi chyby disku a varuje vas pred hrozici katastrofou... dalsi utilita vam taky hlasi problem disku ... ja vam tu taky xx hodin radim, ze mate vadny disk ... a vy se ptate, jestli je to diskem? Prominte, ale nemam silu dale radit!
poradte mi prosím , jak zjistit jaký HDD
mám schánět do mýho notebooku .jaký označení , Měl jsem dřiv jen PC
nevím jak je ou notebooků?
Do drtivé většiny notebooků se dávají 2,5 palcové harddisky, ale teď jde o to, jeslti to jsou klasické ATA nebo modernější sATA. Ale to je napsáno na tom starém harddisku, jaký typ to je. Kdyžtak vyfotit a koukneme na to.
Navrhuju se po discích kouknout třeba na Alzu - alza.cz/...
Doporučuju koupit rychlejší pevné disky (7200 otáček).
No to, abych pravdu řekl, nemám zkušenosti. Zkuste třeba HWinfo nebo EVEREST, jestli ukáže zapojení...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.