Dobry den. V biosu jsem se nechtěl raději vůbec rýpat ALE : Přeinstaloval jsem si nedávno Windowsy. Vše je v pohodě akorát když zapnu PC tak mi před spuštěním Windowsu naskočí hláška : ,,Boot system failue,press enter,, . Nemám s tíhmle zkušenosti a tak se ptám kde může být chyba? Můj názor je že je někde blbě nastaveno v bisou bootování. Když PC vypnu a zapnu tak mi ta hláška někdy nenaskočí a objeví se příjemný bootscreen s načítáním Windowsu a pak je vše OK. Ale už mě opravdu nebaví pořád zoufale vypínat PC a čekat jestli se mi ta hláška novu objeví nebo ne! Prosím poraďte. Potřebné informace o PC dodám v RE. Díky.
První bych se skutečně podíval na nastavení bootování v BIOSu. Pořadí by mohlo být třeba toto: HDD, CD/DVD-FDD. Pokud, jak píšeš, to někdy naskočí, může to být například uvolněný datový kabel vedoucí ze základní desky k harddisku. Další možnosti případně probereme po ověření toho, co jsem ti napsal.
roman*
Dobře. Dnes už ne ale zítra se na to podívám a hned napíšu pokud to zabere. Zatím děkuji. K tomu jestli mi to naskočí tak naskočí ale tak po 5 restartu :-/ či vypnutí .
woodstock*
Pokud by bylo "něco" špatně nastaveno v BIOSu, bude to dělat stále. Klidně to může být vadný HDD. Možná jen uvolněný (špatný) kabel, nebo porušená data na disku ( nebo z důvodu, který nezná ani Gates, vadná instalace Windows).
roman*
Ja nevim mel jsem v nejakym Boot Devices nastaveny : HDD,CD-Rom a Floppy (kerou ani nemam). Takze jsem nastavil jen HDD a pustilo me to dal ale nvm nvn. S nastavováním v Bisou fakt nemám zkušenosti! hm?
roman*
A kabelem nebo vadou disku si myslim ze to neni. Myslim si spis ze tim blbim nastavenim v Biosu.
1) biosem to neni pokud mezi restarta nepripojujes napr flash disk atd, čili dělalo by to pořád, už ti to řikal Spider...maximálně koukni na boot priority zda je tam hdd jako první 2) myslim si neni moc dobrý argument, já si toho taky plno myslim a vono to je jinak :P Prostě tu kšandu vyměň, dále zkus zda se disk vůbec roztáčí (přilož na něj ruku) 3) máš více než jeden disk? Pokud jo tak se koukni jak je máš naswitchované
roman*
Disk mám jeden a do té Boot Priority se podívám.
roman*
Tak jsem o5 jako kažý den zapl své PC. O5 to nešlo spustit a napsalo mi to několkrát onu pro mě už známou hlášku. Už jsem byl zoufalý a zčaly se u mě vyskytovat opravdu agresivní známky chování k mému PC. Tak jsem se naštval a hodil jsem instal CD s Widlema. Dal jsem opravit protže jsem chtěl skusit zda se nejedná o chybu ve widlech (windows). Klikl jsem Opravit. Napsalo mi to že systém nemůže najít žádné disky. A bylo zle! Říkám si a je konec a PC nepustím. Tak jsem otevřel PC a odpojil HDD od napájení a zpátky zapojil. Restart-naběhl Bios a v Informacích mi neběhlo konečně Samsung HDD. Systém se spustil a teď sem píšu. Chyba bude asi v HDD co? Ale zase kladu si otázku jestli je disk vadný,pokažedný,závadný tak proč se mi spustil systém a vše pracuje tak jak má? Opravdu nevím a jestli s tím mátě zkušenosti nebo aspon máte pro to nějakej názor tak sem s ním díky.
Chyb disků je několik, to je ono jak jsem se ptal zda se disk roztáčí- pokud se neroztočí a jen se pokouší tak je to špatné. Teoreticky to může být i uvolněne napájení u disku- dej tam klidně jiný molex konektor (napájení). Takže ano nejspíše je vadný disk ale 100% ti to neřeknu když to nevidim a nezkusim. Ten plochej kabel na to má taky vliv- vyměnit...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.