Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Wifi Router - vytáhnout jeho antény ven?

Od: tendy798 odpovědí: 4 změna:

Ahoj,

mám dotaz na který nikde nemůžu dlouho najít odpověď

mám wifi router se dvěma anténama od SMC (SMCWBR14S-N3 EU). Proto jsem si říkal že jsou dvě možnosti:

- vystrčít zařízení do nějaké svačinové pixly proti dešti, s dírama na odvod kondenzátu, vést tam napájení - fuj do toho se mi nechce

- vystrčit anténu.

ale teď babo raď, protože prvním zádrhelem je jakej kdyžtak koupit kabel. Hemží se to pojmy jako N-female N-reverzní female apod. a nevím jaký potřebuju na vyvedení antény ven. je jasný že to bude nějaký kabel typu samice-samec

A druhý dotaz... v zásadě jde o to, jestli si tím pomůžu.

- nebude mít kabel (stačí 2.4 GHz) větší útlum než nakonec přinese vyvedení antény ven aby signál ušetřil průchod zdí?

- půjde použít původní anténa - nejde mi o to že třeba zmokne ale jestli není router vyladěný jen na ty dvě antény když jsou přímo - nechci moc kupovat anténu venkovní

- venkovní všesměrová anténa je drahá a navíc má vertikální polarizaci 6 stupňů což jestli správně chápu tak by udělala ze signálu takový placaný talíř a museli by to sousedi chtat taky ve druhém patře a né v přízemí

- nestačí mi jen nějakej drát místo všesměrové antény? nebo fakt na kabel ven vrazit jen tu původní z routeru a dát jí kolmo, měla by taky mít vertikální polarizaci...

- úspěch komunikace závisí nejen na tom kolik výkonu vyzáří moje anténa, ale i jestli uslyší odpovědi tak ale tím že jí vystrčím to by mohlo pomoct ne? co když vystrčí soused stejnou anténku ale z druhý strany jeho baráku, tj. obejde signál jeho barák :)?

bavíme se teda o nějakých 100, 200, 250 metrech dosahu s případnejma stěnama

hlavně poraďte prosím jakej typ kabelu (koncovky) mám koupit, jakékoli postřehy vítány

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

0x

Soused - 100-250m? Wi-fi? Co má být účelem? Úspora za platbu poskytovateli? Možná se pletu, ale podle mě nesmysl. Řešení možná existuje přes nějaké opakovače, ale čím složitější a více zařízení, tím více možných problémů.

tendy798
hodnocení

nene, do sdílení linky bych se nehrnul

smyslem je sdílení úložiště

ladinpraha*

Úložiště bych sdílel přes internet. Ideální řešení je kabel, ale na tu vzdálenost?

tendy798
hodnocení

nojo přes internet, když řeknete A, řekněte i B

to mě taky napadlo, jenže jak to chcete udělat tak, aby nikdo cizí do toho úložiště nelezl, bylo umístěné fyzicky u mě a mělo třeba 2 Terabajty, nějaký tunel? jaký?

kabel, to vím taky, ale tahat všude desítky metrů kabelu a zakopávat ho do země nebo to tahat ve vzduchu, fuj prasárna, pracný, drahý

takže jsme zpět u mého původního dotazu s anténou :)

zajímá mě to i teoreticky prostě když je anténa šroubovací jak jí prodloužit ven, jestli to jde a jesti to má smysl, zajímá mě to i jako majitele USB wifi klíčku s odšroubovatelnou anténou jestli si můžu např. na cestách zlepšit šanci že něco chytnu když to prsknu na anténu a anténu vyšoupnu ven

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]