Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potvrzení přečtení - doručenka nepřišla

Od: majo78® odpovědí: 8 změna:

potřeboval bych poradit, kolegovi jsem posílal email ze seznamu na seznam zaškrtnul jsem potvrzení přečtení a doručenka po přečtení mi nepřišla, buď to ještě nečetl nebo se to dá nějak obejít, že to přečte a doručenka mi nedorazí? Dneska odpoledne jsem to zkoušel s bráchou a taky nedorazila čím to může být? Díky za radu

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

2x

A nezobrazuje se náhodou příjemci zpráva zda chce přečtení potvrdit?Myslím,že to není automatické...

doplněno 05.01.12 20:00:

Mě to tedy párkrát na Seznamu tuhle hlášku vyhodilo.Jak u jiných to nevím..

hodnocení

2x

Když při psaní emailu na Seznamu jen najedete (bez klikání) na ten čtvereček pro zaškrknutí "potvrdit přečtení" tak vyskočí popisek "Vložit žádost o potvrzení o přečtení. Tato funkce je dostupná jen u některých příjemců."

Takže při posílání ze seznamu.cz na email.cz (obě jsou to stejně freemaily Seznamu) nebo naopak z emailu.cz na seznam.cz to potvrzení nefunguje. Ale funguje to při stažení emailů z internetu do Outlooku. Tam vyskočí hláška "Odesílatel žádá potvrzení o přečtení jeho zprávy. Chcete potvrzení odeslat? Ano/Ne." Takže stejně jde odmítnout.

des*

Potvrzení o přečtení,považuji za vydírání a vždy odklepnu-ignorovat.

hodnocení

0x
funguje to myslim hlavne do postovnich klientu jako je Outlook apd a tam se to da samozrejme lehce obejit. toto potvrzeni se hlavne pouziva v obchodni korespondenci, aby nemusel odpovidat, ze to cetl...

zkrat*
hodnocení

0x

Obejít se to dá celkem snadno. Dokonce i tam, kde to webmail nebo poštovní klient umí, je obvykle nastavení, jak takovou žádost zpracovat: 1) potvrzovat automaticky; nebo 2) dotázat se uživatele (ten pak musí odeslání každé doručenky povolit) a nakonec 3) ignorovat. Cokoli mimo možnost 1) znamená, že potvrzení dostat nemusíte, i když to adresát četl.

hodnocení

0x

Já bych po přečtení oné nápovědy, která vyskočí při zapnutí oné volby (viz obr), považoval problém za "vyřešený" ...

Potvrzení přečtení - doručenka nepřišla

Jinak příjemnci většinou vyskočí nějaké takovéto okno (viz obr.) , které když nepotvrdí, tak Vám stejně nic nepřijde...

Potvrzení přečtení - doručenka nepřišla #2

hop®
hodnocení

0x

Vše už bylo řečeno, tak jen jedna podobná paralela:

Zde na poradně vidím, jestli moji vnitřní poštu adresát četl. Ale pokud si ji přečte pouze na svém přesměrovaném mailu, na poradně se stále "tváří" jako nepřečtená...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma doručenka

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]