Nejste přihlášen/a.
Problém asi nebude v poškozeném/chybějícím winloaderu, ale ve změně konfigurace disku (nebo poškozeném disku)... Před nějakým laborováním by bylo velmi vhodné zazálohovat data - např. nabootovat z jiného disku (máš-li) nebo nějakou distribuci Linuxu z CD (na jiném počítači stáhnout a vypálit ISO obraz) - a potřebná data zkopírovat - kolik jich cca je?
Pak - můžeš spustit příkazový řádek? - ať už z instalačního CD nebo RecoveryPartition (případně i z jiného bootu/OS)? Pokud ano, zkus nahradit aktuální winloader jeho záložní kopií (pro případ, že by byl opravdu poškozen), předpokládám, že Win máš na C::
ren c:windowssystem32winload.exe winload.exe.old
copy c:windowssystem32ootwinload.exe c:windowssystem32winload.exe
Pokud to nepomůže, zkus příkaz: bootrec /rebuildbcd - tohle znovu postaví data pro winloader (pokud byla původní nějak narušena - např. tím instalovaným DiskManagerem).
Pokud nemáš instalační/recovery CD, stáhni si je např. odsud - freakshare.com/...
Pokud ani to nepomůže, buď rád, že máš data zazálohovaná a reinstaluj pecko...
Pomocí disk manageru (easeus atd)si vytvoř novej oddíl a do něj nainataluj nový win. Mě ale připadá nějaká chyba v mbr tomu by odpovidalo i prohození disků.
pomocí system recovery options jsem se dostal do cmd. V něm mam hned jako výchozí písmeno X:
A pokaždé když chci něco udělat s C tak napíše "The device is not ready"
Nelze prostě nějak prohodit ty písmena?
"Céčko" se vyměnilo za "Xko"? - OK - spusť - bootrec /rebuildbcd ... Pak rebootuj...
doplněno 11.11.12 13:56: To "ren" a "copy" už jsi neměl spouštět... OK, nevadí... teď spusť diskmgmt.msc a v něm změň písmena přiřazená diskovým oddílům za správná... Stačí pro HD - tedy pokud jsi měl např. jen jeden oddíl, změň "X:" na "C:"...
Jo - a rebootni - už by to mělo fachčit... Pokud ne, znovu nabootuj z CD, znovu spusť bootrec /rebuildbcd, pak spusť diskmgmt.msc a zkontroluj (nebo oprav) písmena přidělená diskovým oddílům, pak vyndej CD a rebootuj z disku...
OK. Jdu na to.
tak ten winload.exe už je ok.. Ale teď pro změnu ta samá obrazovka, samý stav, ale pro soubor ootmemtest.exe
Je možné, že bude chybět více souborů?
Někam nahraju obrázky co psala cmd, co jsem vyfotil.
Tady jsou ty obrázky.
leteckaposta.cz/...
Bohužel se disk managment nespustí. Tady je jak to vypadá ...
Nevím jestli to pomůže, ale při instalaci OS(tedy při rozdělování disků) jsem ho rozdělil na C, P, G, M + jeden si vyvořil windows
A disky se změnili na dynamické. Ale vše běhalo OK do doby než jsem nainstaloval ten program na správu disků.
Nestačilo by ho odnistalovat?
Na obr je rozdělí disku(jak vypadá při zapnutí recovery disku - nějaký výběr čeho si) + zadání příkaz diskmgmt.msc
doplněno 11.11.12 14:39: A asi uplně poslední obrázky s možnostmi výběru kam instalovat nový OS.
http://leteckaposta.cz/343049497
Velikosti disků, jaké jsou a popř nainstalovat nový sys k tomu starému a ten pak vymazat? Zůstanou data a všechna nastavení?
Nebo postupovat nějak přes ten diskmgmt.msc?
Díky
Jen odinstalování toho manageru nepomůže - už ´paseku´ nadělal a ta nezmizí (leda - pokud by ti šla Obnova systému - Start - Programy - Příslušenství - Systémové nástroje - Obnovení systému)...
Jde spustit Start - Ovládací panely - Nástroje pro správu - Správa počítače - Správa disků? - to je to samé jako diskmgmt...
doplněno 11.11.12 14:44:Instalace nového OS bez zformátování stávajícího oddílu je taky možná - ale naděláš tím paseku, kterou pak budeš muset ručně ´uklidit´ a není to tak triviální...
Instalace nového OS se zformátováním stávajícího oddílu je lepší (i tak by samozřejmě bylo nutné ručně smazat a znovu nainstalovat instalované programy), nutné ruční opravy jsou pak jednodušší...
Máš nějaká data na systémovém disku?
Když já se přád nedostanu do Windowsu. Při tom když začne bootovat, vysakočí ta hláška a dál se nehne...
Já bych to řešil nabootováním do nějakého live (linux, PE, hiren) a tam bych si stím pohrál.(udělal skrytou parition a do ní zazálohoval všechna data, nastavil aktivní partition atd)
Tak za prvé pořídit si nějakou live distribuci. Hiren stáhneš ze stránky hiren.com
Nabootovat z ní a pak se uvidí podle okolností
na tom "jednom" - kde je OS vpodstatě nic kromě jednoho výkresového souboru který potřebuju NUTNĚ zahránit ...
Ale dal by se vyndat HDD přetáhnout do jiného PC a pak zformátovat jen ten jeden oddíl?
A všechny programy by byli OK?
Zkus ještě - v příkazovém řádku (pořád je X:?):
cd windowssystem32
diskmgmt.msc
Pokud se Správce disků spustí, změň Removable C: na třeba Y:, pak Boot X: na C: - a tak dál... Pak rebootuj, mělo by se spustit Win...
Zformátováním systémového oddílu (ať už pomocí instalačního CD nebo v jiném počítači, to je jedno) každopádně "všechny programy" nebudou OK... Bude nutné je přeinstalovat (nebo ručně doplnit jejich zápisy do registrů - a do ´toho´ bych nešel )...
Hmmm...
To recovery CD nenabízí možnost opravy? No - asi nezbude než navštívit servis (s kdovíjakým výsledkem) a nebo reinstalovat...
Nejde.
Doslovně:
"diskmgmt.msc" is not recognized as an internal or external command operable program or batch file.
Ještě mě napadá, že mám na svém ntb také win7 a téměř totožné programy tak na 90%, mohl bych vytvořit zálohu na ntb a pak ji dát do PC? :D Nebo je to jen nesmysl?
Už v tom tady začíná být zmatek, já to zrekapituluju...
1. nabootovat z recovery CD jde, bootrec spustit jde (opravil data pro winloader), ale diskmgmt spustit nejde... Pro jistotu to zkus ještě jednou - tohle je nejjednodušší varianta opravy...
Pokud ne - 2a. Nabootuj z CD (např. nějakou distribuci linuxu) a z disků PC si zazálohuj (nejlépe na externí HD) co je potřeba...
Nebo 2b. Vyndej disk a zálohu udělej v jiném PC...
3. Z Recovery nebo Instalačky Win7 udělej novou instalaci Win, pak znovu nainstaluj i veškeré programy, které chceš/potřebuješ... "Vytvořit zálohu na notesu a pak ji zkopírovat do PC" - velmi pravděpodobně nebude fungovat (rozdílé zápisy v registrech)...
doplněno 11.11.12 17:13:Disk musíš připojit na takové zařízení, které podporuje jeho naformátování - jinak data nenačteš...
Nemůžeš - např. - nabootovat z té linuxové distribuce (tam by s mount disku neměl být problém) a připojit notes kabelem UTP?
doplněno 11.11.12 22:57:No - tak ať se ti to neopakuje...
Ano 1.krok sedí.
nyní jsem stáhnul a vypálil Hiren. A jsem teď v tom na PC.
Ale prostě ten muj HDD to nevidí. Takže já to zkusím těď zálohovat a pak tedy přeinstalovat ...
Po připojení disku k ntb(přes redukci) hlásí, že musí být bejprve naformátován!
Jde to nějak obejít?
Jsem už celkem zoufalý ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.