Zdravím. Mám zásadní problém na PC. Když něco dělám ve windowsXP, zhruba každou půlhodinu se mi jakoby minimalizuje okno ve kterém pracuji. třeba píšu ve wordu, a okno je najednou neaktivní. Nejhorší je když hraju závody po internetu, najednou to skočí do windows, hra je minimalizovaná na liště, musím ji obnovit a pak tak minutu běží rychlostí asi 10FPS. Mám podezření jestli za to nemůžou třeba antivirové programy, mám Avast, Zonealarm a Spybot. Obzvlášť Zone Alarm má u sebe vpravo dole často na ikonce šipku a píše to " ZA Security Suite update is running". Nemůže např. tohle shazovat programy? Setkali jste se někdy s podobným chováním? Přemýšlel jsem o reinstalu windows (nebo biosu), ale když jsem se o to snažil minule, dopadlo to tak, že jsem měl v PC dvoje windows mezi ketrými jsem při startu počítače musel vybírat. Mám HDD rozdělen na dva "sektory", na jednom window, na druhém zbytek dat a programy. Jaký je postup reinstalu windows od chvíle kdy vložím instalační CD? A pomůže mi to vůbec v mé situaci? Uvítám jakoukoliv radu, děkuji!
1) avast je antivir ale zonealarm je alplikační firewall a spybot je zase na spyware, více antivirů by se stejně nesneslo 2) pokud vim tak tohle free verze nemá, bych řekl že máš buď cracknutý a nebo jen zkušební verzi 3) schazovat to může cokoliv, můžeš tam mít breberky (bylo ti to už popsáno jak čistit), nebo se něco pokouší o update- asi ten zonealarm (když ho pustíš tak v hlavnim nastavení změn update z automatický na manual) 4) reinstalace biosu neexistuje, a ani update ti nepomůže páč to bude aplikační 5) pustíš instalaci, opravovat win nebudeš takže pořád pokračovat, vybereš disk kde máš wokna, zformátovat oddíl... Ale podle mě je to zbytečné, máš tam jen bordel
6) člověče co s těma počítačema (počítačem) děláš?
Přikláněl bych se k bodu 3 (ale bez breberek). Projdi si konfiguraci programů na viry, spyware a firewall a hledej automatické aktualizace případně automatické skenování. Ty si pak vhodně nastav.
Já rád breberky Zas tak moc bych je nevynechával, ale jelikož běží na tom zonealarmu update tak máš náhodou pravdu
jaromir83*
taky při startu windows mi vždycky vyskočí okno ve smyslu: "nainstalovány 2 nekompatibilní antiviry, antivirus Kaspersky, kolie s Avastem, residentní ochrana Avast bude vypnuta". přitom si nejsem vědom že bych měl v PC nějaký antivirus Kaspersky.
Člověče je to nějaké nepřehledné...najdi druhý antivir a rozhodně ho odinstaluj- v přidat nebo odebrat prg
jaromir83*
navíc mi přijde že se tak PC chová i když je odpojený od internetu a všechny antiviry (ZA, Avast, Spybot) a programy typu Catalyst Control Centre (ovladač ke grafice) jsou vypnutý.
jaromir83*
bordel si myslim že tam nemám. ten počítač se takhle chová od začátku, je novej. navíc mám kupu antispywarů. co třeba vyměnit Zone Alarm za NOD32? to je taky firewall nebo jen antivir? a nějaký vhodný antivir místo Avastu?
Zonealarm je úplně v pohodě a jeho free verze na běžné pc bohatě stačí. Vypni ty aktualizace jak už jsem řekl. Nod 32 je antivir, jeho nová verze má myslim i něco s firewallem ale nemam ozkoušeno... Avasta si taky nech, vhodná náhrada je třeba ten nod ale platí stejně jako u zonealarmu- na běžné pc bohatě stačí. Řeknu to takhle- nějaké to pc už jsem naistaloval a většinou tam nacpu Avast home a zonealrm free a ty kompy jsou čisté (samo že záleží i na uživateli, ty programy prostě všechno nezachrání, zvláště když někdo všechno povoluje...). Bordel jde natáhnout i hned po instalaci- když někdo pustí pc na net hned na čísté instalaci bez zabezpečení tak se pak mooooc diví, proto bordel nikdy nevylučuji
Pro odlehčení: základní dvě poučky IT admina, restartuj PC a nikdy nevěř uživatelovi ... A to bych si dal do podpisu kdyby tady byl
Je celkem hloupost mít současně nainstalovány dva antiviry na PC s tvrzením, že dva jsou lepší než jeden. (po vzoru čím víc proužků, tím víc Adidas). Pokud běží oba rezidentně v paměti, dělá to neplechu; tak jako dva firewally. Pro odlehčení: Nevěř nikomu, Maverick je taky uživatel . A já koneckonců taky.
jaromir83*
takže avast smazat, stačí ZA antivir? mě jde hlavně o to padání ze hry do windows? nesetkali jste se s podobným chování? jak se to dá řešit?
Klidně si kup novou grafiku, tím nic nezkazíš, i reinstalaci windows je čas od času dobré udělat. Nicméně to první ti určitě přepínání oken nevyřeší. Na PC stačí jeden antivir, jeden SW firewall a dle každého rozumu jeden nebo i několik programů na chytání spyware. Už ti tu bylo několikrát raděno, že by bylo dobré vypnou automatické aktualizace či skenování zde zmíněných programů. Jinak osobně jsem se s tím setkal, když mi nějaký Install program nesmysl se snažil občas vyhledávat aktualizace nainstalovaných programů na Internetu. Maverick: a děláš moc dobře
jaromir83*
mám 64MBit desku a 32Mbit XP. pomůže mi koupit si 64MBit Windows XP? vyřeší se tím něco? dík
Nevyřeší a je to jen 32 a 64 bit když už a myslíš tim hlavně procesor...
jaromir83*
Spider: "osobně jsem se s tím setkal, když mi nějaký Install program nesmysl se snažil občas vyhledávat aktualizace nainstalovaných programů na Internetu". a dá se nějak zjistit který z nainstalovaných programů to dělá?
mě ten Zone Alarm vpravo dole na ikonce se ukáže šipka a napíše to samo od sebe (i když mám v ZA Preferences Check for Updates Manually) Zone Alarm Security Suite is running-updating. tak snad když zakážu autoupdate tak co se to má co updatovat? jakou verzi ZA byse mi doporučili, která tohle nedělá?
Za celou dobu jsi neodpověděl co to máš za verzi. Nevim zda máš nějakou cracknutou full nebo ne. Stáhni si tu základní home zonealarm.com/... I only want basic ZoneAlarm protection - tuhle ta nemá žádný antivir ani antispyware, teda pokud při instalaci zaškrtneš basic, pokud dáš pro tak se ti spustí asi 30 denní trial pro verze. Jinak já mam na pc starší verzi ale nové instalace dělám se zonealarmem 7.x což jsou ty nové a nemam s nima nikde problém
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.