Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sekani netbooku

Od: miln odpovědí: 7 změna:

Dobry den, vcera jsem byl nucen preinstalovat system na mem netbooku acer aspire D257, podarilo se mi to az napodruhe poprve jsem vybral spatny disk ale to je jedno...chtel jsem se zeptat jestli muze vic preinstalovani systemu vest k sekani netbooku? Dneska jsem se dival na film a asi na 10 sekund se kousl...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

0x

Může.Záleží totiž na tom JAK jste přeinstalovalPo čisté instalaci nezbydou v PC žádné,,zbytky,,Podívejte se ve Start Počítač C,co tam vše zbylo..

doplněno 01.01.12 18:54:

Ale seknutí filmu může mít více příčin.Projeďte comp tímhle... slunecnice.cz/...

doplněno 01.01.12 19:21:

Tak jestli byla čistá,mělo by to být v poho.A máte všechny kodeky? slunecnice.cz/...

A VLC by taky nebylo na škodu... slunecnice.cz/...

miln
hodnocení

Diky za odpoved, delal jsem cistou preinstalaci nezbylo tam nic tak stahnu cccleaner a snad to bude v pohode...

bena*
hodnocení

0x

No přeinstalování teoreticky ne, prakticky je to diskutabilní. POkud ale uděláte čistou instalaci s formátem disku, tak jedině netbook zrychlíte.

Nebylo by na škodu do netbooku nainstalovat program CCleaner a vyčistit jak registr, tak i disk (doporučuji každý týden/14 dní oprakovat), dále dobré je dělat defragmentaci disku (SSD disky ale nedefrgamentovat) - tu stačí jednou za čtvrt roku.

Defragmentovat můžete buď pomocí systémového nástorje nebo programu Defraggler.

Pokud je počítač pomalý, tak je dobré udělat jak antivirovou, tak i antispyware kontrolu.
ntivir tam snad máte (pokud ne nainstalovat třeba avast! Free nebo Microsoft Security Essentials - antiviry jsou zdarma, v češtině a kvalitní a hlavně nenáročné na systém).
Antispyware doufám, že tam taky je (pokud ne, tak ve Vistách a 7ičkách je WIndows Defender v Ovládacích panelech, tak ten můžete používat nebo si nainstalovat výborný SUPERAntispyware, který je nenáročný na systém, ale nemá rezidentní štít - nutno dělat pravidelné manuální kontroly, případně můžete zkusit Spybot Search&Destroy).

Defragmentovat ssd disk? Proboha... jen to ne... místní fragmentace se týká pouze disků s plotnami... o zbytek se stará trim..

doplněno 01.01.12 22:52:

Asi eště opička.. soráč beníku :)*blee*

bena*

hangar: Vy jste ještě asi po nějaké silvestrovské opici :D Jasně jsem psal, že SSD disky nedefragmentovat. I flešky není dobré defragmentovat (jen pro Vaší informaci)

ahasver4*
hodnocení

0x

Zapomínám na přehlednost,tak znova...:)

Tak jestli byla čistá,mělo by to být v poho.A máte všechny kodeky? slunecnice.cz/...
A VLC by taky nebylo na škodu... slunecnice.cz/...
doplněno 01.01.12 19:37:

Jo a ...na komentáře nedejte,na množství nehleďte..To říkal už bratr Žižka,když si instaloval VLC..*ua*

bena*

Tak když už se budou instalovat kodeky, tak je zbytečné instalovat další přehrávač. Jinak instalace kodeků nespočívá v tom, že se kliká na Next>, Next>, ale musí se nastavit asociace, dobré je vybrat filtry, atd., atd. VLC jeidně instalovat, pokud se budete koukat na online televizi, tam většina stanic ho vyžaduje... Ale jinak je to úplně zbytečné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]