Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomaly internet

Od: wnc odpovědí: 9 změna:
Už dost dlouho (prakticky od r.2006, od doby co ho máme) máme doma dost pomaly internet - tzn. jsem rad, kdyz je rychlost downloadu kolem 200Kb/s ( z jakýchkoliv serveru - nejen typy ulož.to, hellspy apod.) - cena netu jen pro představu něco kolem 500Kc. Jde o to, ze když spustím nejaky test rychlosti internetu, tak se dostanu na hodnoty kolem 12Mbit/s (a to je v přepočtu rozhodne víc než 190Kb/s). Bydlim v mensi bytovce ( - 8 bytu) a napadlo me zda nemuze byt net (resp. Ta rychlost,internet je sdíleny 100%) sdilena nebo je ten hlavni router (switch) co je na pude nedostacujici.Jde o to ze kamaradi , co bydli v panelaku o kousek výš a platí uplne stejne maji internet od stejného ISP 5-7x rychlejší (není to jen ze by mi to řekli, sam jsem to videl ). Doma mam iMac takze ten to taky rozhodne nezpomaluje. Zapomněl jsem zmínit - net jde do hl. Routeru bezdrátové a z nej jdou lan.kabely do bytu.
Opravdu by me zajímalo co bych stim mohl já Sam dělat. Za celou bytovku rozhodne novy router kupovat nebudu. Jediné řešení, co me zatím napadá je jedine vybrat jineho poskytovatele, ale to je az Ta Poslední moznost. Chyby prosím omluvte, Pisu to z telefonu .
Děkuji za případné rady!

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dzordz*
hodnocení

2x

Jestli to je ve firefoxu, tak pro stahovací odkazy na stránce používá prefetching, tedy po načtení stránky začíná na pozadí rovnou stahovat ten soubor, když pak kliknete na odkaz, tak už má něco staženo dopředu. Těch 1500 kb/s by se dalo považovat za buffered read. Už v nulovém čase máte dopředu stažen nějaký objem dat, pak to jede obyč rychlostí a čas přibývá, s delším časovým úsekem se to víc a víc blíží skutečné rychlosti stahování, protože ten náskok se stává více zanedbatelným.

Případně zkuste stahování ne z nějakých služeb na sdílení souborů zdarma, ale třeba balík ovladačů nebo nějaký program ze stránek výrobce atd, tam to bývá víceméně rychlostně neomezené.

doplněno 01.01.12 18:21:

Tak Chrome to od verze 10 umí taky.

wnc
hodnocení

Firefox nepoužívám - na PC Chrome a v mobilu vlastně také (Android browser) a rychlost je na obou zařízeních totožná.
K tem placeným serverům jsem psal výše.

No povim to takhle...

Stáhni uTorrent (pro mac je taky) a zkus začít stahovat tento torrent...

thepiratebay.org/...

Při počtu lidí co jej nabízejí mé rychlosti skočily 5x výše než tvých cca 200 ...

Máš to asi nejjednodušší na zjištění... a jistotu že dosáhneš maximální kapacity linky...

des*
hodnocení

0x

Internet 12Mega,kdybych měl,tak jsem šťastný jak blecha,mně jede max 3-4 a to jásám.Kolikpak ta tu rychlost platíte?

wnc
hodnocení

Platím asi 490Kc , ale problém je v tom, ze tolik ten internet opravdu nejede. Jak pisu- stahování mam sice ze začátku třeba 1500kb/s ale pak to spadne na 290kb/s a už se to nehne. Nejsem si jisty zda jste psal 3-4Mb/s nebo Mbit/s.
wnc
hodnocení

Oprava - Spadne to na 190Kb/s a už se to nehne.

ladinpraha*
hodnocení

0x
"rychlost downloadu kolem 200Kb/s" - "hodnoty kolem 12Mbit/s"
To jsou dva dost rozdílné údaje. 12MB/s je podle mě údaj z nějakého měřáku rychlosti. 200kb/s se ti zřejmě ukáže ve správci stahování. Rychlost 12Mb/s je rychlost tvého internetového připojení. Rychlost 200kb/s je ovlivněna především servrem, ze kterého stahuješ. Pokud si zaplatíš placené stahování, pak bude rychlejší. Já mám rychlost připojení 25Mb/s a když občas něco stahuji (zadarmo a ve špičce), tak je rychlost stahování cca 30kb/s.
doplněno 01.01.12 16:53:

vypadla mi jedna nula - cca 300kb/s.

wnc
hodnocení

Vím, jaké jsou to udaje a je mi jasně, ze mi internet bude stahovat tech 12Mbit/s (už proto ze Mbit je něco jiného). Ke stahování z placených a rychlostně omezených serveru - je jasně ze mi to na ulož.to kde je to omezeno na 300kb/s nepojede 800kb/s, ale me to jede prinejlepsim tech 200kb/s. Navíc i při dtahovani např. z co de.Google.com nebo Ubuntu serveru je ta rychlost porad stejna jako třeba na ulož.to.
wnc
hodnocení

Opravdu se omlouvám za překlepy ;) (resp. Automatické opravy).
:
Ad 1- NEBUDE stahovat tech 12Mbit/s...
Ad 2- stahování např. z code.google.com...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]