Nejste přihlášen/a.
Zajímalo by mne jak sledovat ve Firefoxu videa z videoarchívu TV NOE na tvnoe.tbsystem.cz/.... Když tam kliknu na některé video které si chci přehrát tak se zobrazí stránka s tímto videem které se ale nezačne přehrávat. Je tam pouze šedý čtverec bez jakýchkoliv ovládacích prvků kterými by šlo přehrávání spustit. Co kde a jak bych asi měl nastavit nebo nainstalovat aby to šlo přehrávat? V IE a Google Chrome mi to jde bez problémů. Mám Firefox 8.0 a OS Windows 7 Home Premium.
Máte nainstalovány kodeky pro Firefox? porse.cz/...
doplněno 30.12.11 14:15:Tenhle pobere všechny přehravače.. porse.cz/...
doplněno 30.12.11 18:33: Tak dnes podruhé:bena,Vaše názory mě nezajímají.
Tak jsem před chvíli stáhnul a nainstaloval ten K-lite Mega Codec Pack, ale je to pořád stejné. Ve Firefoxu to přehrávat nejde.
ahasver4: K-lite kodeky snad s firefoxem nemají nic společného. A ono nejde o to ty kodeky nainstalovat, ale hlavně nastavit i asociace, aby WMP nebo jiný přehrávač to přehrál přímo.
TV Noe jede na Windows Media. Budete muset tento doplněk doinstalovat do firefoxu. Ke stažení například zde: slunecnice.cz/...
Windows Media Player Firefox Plugin jsem stáhnul a nainstaloval, ale pořád mi to nejde ve Firefoxu ořehrávat.
Ověřte si, zda obsah neblokuje firewall nebo nějaký blokovací doplněk Firefoxu. Překontrolujte v nastavení Firefoxu, jak je nastaveno zpracování souborů *.asx.
No podívejte se do toho nastavení Firefoxu, jak je psáno níže, jestli jsou nastaveny asocicace pro Windows Media player. Jinak prostě ten "skvělý" prohlížeč (velice trefné jiriv) pošlete ke všem čertům a jeďte na Internet Exploreru 9 (nebo Internet exploreru 8 máte-li XP), případně jiném (Opera, Avant, Maxtron, Safari, ...)
Nainstalujte si internetovy prohlizec MAXTHON www.maxthon.cz/ a vykaslete na ten "skvely"firefox.
Zapnu firefox 8.0.1, kliknu na odkaz a funguje. Přehrávač je Windows Media Player 12.0.7600.16667, ale už se nepamatuju, jestli byl instalován jen jako přehrávač, nebo jako doplněk do prohlížeče. Každopádně při poklepání na ten rámeček by vám ho to mohlo nabídnout, jinak stáhnout přes aktualizace.
Jinak u takhle populárních prohlížečů to není ani tak věc jejich tvůrců, ale tvůrců stránek.
Tak jsem zkusil aktualizovat Firefox na verzi 9.0.1 a je to pořád stejné. Jinak Windows Media Player mám 12.0.7601.17514. Předpokládám, že by to mohl být nějaký problém s přehrávačem VLC, protože to video se mi na te stránce snaží spouštět v tomto prohlížeči. Někdy se mi dokonce při tom úplně zablokuje celý Firefox a je ho třeba restartovat aby bylo možné s ním dále pracovat.
A co ve Firefoxu Možnosti -> Možnosti -> Aplikace, položky Windows Media přepnout na "Použít Windows Media Firefox Plugin (v aplikaci Firefox)"?
Ty položky se tak jmenujou - Windows Media audio, audio/video, playlist a ještě nějaká, jsou tam čtyři.
Pokud vpravo jako tu akci nemůžete vybrat windows media plugin, zřejmě ho nemáte nainstalovaný -> mozilla.org/...
Souhlasím s dzordzem, pokud Windows Media Plugin nemáte v nabídce, pak není nainstalovaný. Podívejte se do správce doplňků na seznam zásuvných modulů. Tam musí být uveden, jinak nainstalovaný není. (obrázek je z verze 3.6.25).
Nemyslím, že by VLC plug-in byl vadný, ale můžete si to ale snadno ověřit - ve správci doplňků VLC plugin zakažte, restartujte Firefox a zkuste přehrát obsah z archivu. Může být ovšem špatně nastavená asociace souborů k jednotlivým programům. Soubory Windows Media mohou mít příponu .asf, .asx, .wpl, .wm, .wmx, .wmd, .wmz - alespoň tohle udává WMP. Překontrolujte, zda jsou všechny asociovány ke stejnému přehrávači. Přehrávání by podle nápovědy videoarc/... mělo fungovat i ve VLC.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.