Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zmenšení obrázku

Od: ringo® odpovědí: 13 změna:

Potřebuji pravidelně zmenšovat obrázky z cca 2 MB na 50-200 kb. Dřív jsem používal Jpeg resampler, ale už to není ono. Pořád háže nějaké chybové hlášky a už si s tím nevím rady. Poradíte prosím nějaký jednoduchý zmenšovač? Díky

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

4x

Co tohle?.. mimibazar.cz/...

doplněno 30.12.11 13:06:

Nebo... irfanview.com/...

doplněno 30.12.11 13:25:

Tohle je super ale jako většina kvalitních progů je to placené.. slunecnice.cz/...

hodnocení

3x

Ja pouzivam irfanview ... kvalitni, rychly, jednoduchy, cesky a zdarma... a umi prave i davkovou konverzi.

hodnocení

Hmm, zdarma jsem ho nenašel.

ahasver4*

slunecnice.cz/...

Tady píší zdarma pro nekomerční použití...

hm*

Už v první odpovědi má @ahasver odkaz, odkud se dá zdarma stáhnout.

stribrnak*
w4

Co jsi nenašel zdarma, je jedině zdarma irfanview.cz/...

Je to nejlepší program na prohlížení a rychlé úpravy obrázků a podle mně nemá konkurenci, na této stránce je i návod.

rychlé klávesové zkratky např.. shift+u na okamžité automatické přizpůsobení barev (např. pokud máš podexponováno apod.) nebo shift+s na zaostření apod.

Používám jej spoustu let, jakož i jiné programy na úpravu fotek, ale irfanem nejrychleji udělám výřezy, změny velikostí, nebo přizpůsobení fotky do rozměru pro zhotovení klasické fotografie apod. Je jednoduchý a velmi rychlý.

w4

Co jsi nenašel zdarma, je zdarma irfanview.cz/... - tady je sice jen verze 420 ale to je v poho.

Je to nejlepší program na prohlížení a rychlé úpravy obrázků a podle mně nemá konkurenci, na této stránce je i návod.

rychlé klávesové zkratky např.. shift+u na okamžité automatické přizpůsobení barev (např. pokud máš podexponováno apod.) nebo shift+s na zaostření apod.

Používám jej spoustu let, jakož i jiné programy na úpravu fotek, ale irfanem nejrychleji udělám výřezy, změny velikostí, nebo přizpůsobení fotky do rozměru pro zhotovení klasické fotografie apod. Je jednoduchý a velmi rychlý. Pro mě nemá konkurenci (pro určité druhy úprav a prohlížení) a funguje i jako portable, takže stačí nainstalovanou verzi zkopírovat na fleshku. Taky přehrává videa, mp3 atd.

Konkurenci má v ACDSee, mám ho radši. Jen teda nevím, jestli je zdarma.

palenka*
hodnocení

0x

Tento program slunecnice.cz/... mi připadá šikovnější. Nabízí hromadné zmenšování obrázků.

hodnocení

Tak bohužel nic z toho moc nefunguje. Někde je starý odkaz a nelze stáhnout, někde se to při instalaci češtiny kouše. Nemáte někdo něco jednoduchého?

Odsud se Vám to nedaří stáhnout? irfanview.cz/...? (udělán živý link)

Cestina to samé -> irfanview.cz/...

1) Oba linky ted vyzkousene (pisu navod a zaroven to same cinim na virtualni masine)

2) instalace programu :

na prvni strance nechte zaskrtnutou jen prvni fajfku

dale 2x zmacknete "dalsi"a objevite se na asociacich s priponama. Zde vyberte pripony, ktere chcete otvirat v tomto programu, nebo nechte vse jak je, ale do programu budete muset fotky vkladat rucne (metodou drag and drop (pretazenim) nebo metodou "open"(otevrit)). Take muzete stisknout tlacitko IMAGES ONLY , coz oznaci pripony nejznamejsich typu obrazku...

na dalsi strance VYPNETE google toolbar a google desktop!

dale muete pokracovat uz jen dalsi, dalsi.. a nakonci DONE.

Cestinu staci jen spustit a 3x zmacknout DALSI... tot vsjo.

hop®
hodnocení

0x

Nestačí standardní MS Picture Manager z MS Office?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]