Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tabulky v Excelu

Od: 123mirek® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

V Excelu mám tabulku, kde v jednom sloupci je datum. Je tam celý leden seřazený od 1.1.2012 až 31.1.2012, pěkně pod sebou. Tabulku jsem si zkopíroval 11x . Budu mít tedy celkem 12 tabulek pro 12 měsíců. Nyní mám tedy 12 tabulek s lednovým datem. Jak jednoduše přepíšu datumy dle měsíců?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Uplne nejjednodusi je udelat to znovu. Kopirovanim a prepisovanim si akorat pridelavate praci.

Nezalezi jestli tabulky mate vedle sebe, nebo v samostatnych listech, ci dokonce souborech. Staci, kdyz se postavite na prvni bunku s datumem (ktere samozrejme napisete rucne) a najedete kurzorem na pravy dolni roh bunky. Kurzor se sam zmeni na cerny krizek. V tu chvili kliknete levym tlacitkem (drzet!) a tahnete doprava, ci doleva (podle toho, kam chcete tabulku natahnout) ... ve vasem pripade to bude pres 30-31 radku. Vlastne oznacite blok 30 bunek... jakmile mys pustite, excel sam dopocita bunky a vyplni spravne datum. Tato funkce funguje na datumy, vzorce, ale i cisla...

lui*
hodnocení

1x

Označíte si příslušný sloupec, dáte mu formát buňky DATUM, napíšete pod sebe dva první datumy, tedy 1.1.2012 a 2.1.2012, potom označíte tyto dvě buňky a myší za pravý dolní růžek natáhnete oblast na 365 řádků a máte hotovo.

k2
hodnocení

0x

Prepsat vzdy ten 1. den v mesici rucne (tedy na 1.2.2012 1.3.2012, atd.) a sloupec za pravy dolni roh "roztahnout" dolu. Excel uz pozna, o co Vam jde.

Mozna by to slo i nejak jinak (a treba jednoduseji), ale todle je celkem rychle...

hodnocení

Děkuji moc!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]