Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Předem upozornuji že na počítač sem hrozná lama . Počítač mám acer travelmate 4070 už docela starý .Protože se mi můj počítač dočela zpomalil a občas se sekne tak mažu vše nepotřebné . Uvolnil sem asi 10GB fotek nějaké to video vymazal cookie dočasné soubory historii . Prohrabuji se tu všemi programi v počítači a koukám který se jak používá . A některé programy nebyli použity od roku 2007 . A dotaz zní: Dá se někde na netu zjistit k čemu ten či onen program je? Ideálně v češtině . Například mám tu Internet explorel 8 použito naposledy 5.3.2010 to je víc jak rok . Jak poznám že ten program můžu vymazat bez toho abych ho potom nepotřeboval k něčemu? Taky mě zarazil popis u antiviru MIrosoft Security Essentials Ikonka mi tu ukazuje jak antivir maká a tady vidím naposledy použito před 5 měsíci . A to pouštím celkovou kontrolu manualně tak 2-3 do týdne . No snad pochopíte co mě trápí a snad pochopim co mi radíte . Předem díky .
Rekl bych, ze skenovat 3x tydne antivirem je zbytecne.
antivir se sklada z mnoha casti, z nichz jedna: "rezidentni stit"hlida, aby se do pocitace nedostala zadna infiltrace (viry). Pokud na ne antivir v tu dobu jeste nema spravne definice (popis jak se vir chova, co dela, atd..) tak vir nezachyti a ten se dostane do systemu, kde muze skodit. Kdyz potom spustite bezny sken, ktery ma ty stejne definice, tak ten vir stejne nemaji v systemu jak odhalit. vyuzivaji sice heuristickou analyzu vzorku, ale pak ten sken jede radove x hodin a to ho poustet 3x tydne?!
Se spywarem je to ovsem neco jineho.. Takze nejaky program typu superantispyware nebo spyware terminator bych doporucil poustet klidne kazdy den , nebo tedy vzhledem k brousdani na internetu podstatne casteji nez antivir.
A co se tyce tech aplikaci, ktere nevite, na co jaka je, tak bud jak uz mate odkazy na slunecnici, nebo ... udelejte Printscreen (otisk obrazovky pomoci klavesy printscreen na klavesnici) a vlozte jej treba do programu malovani (přes CTRL+V) a ten obrazek sem pak nahrajte. My Vam vysvetlime, ktere programy tam mate a na co jsou a ktere je napr. mozno odinstalovat
doplněno 05.01.12 15:37:Jeste muzete nechat proskenovat pocitac programem hijackthis na strankach hijackthis.cz/... ale vysledny log poslete sem. Zde Vam poradime s tim co smazat...
Kocoure,s mazáním opatrně.Pokud některý z programů nechceš používat,jediná cesta jak se ho zbavit,je odinstalace z ovládacích panelů.Pokud zbudou některé části,jsou v systémových souborech vevázány a při ručním smazání by mohlo dojít i k rozpadu systému.
Pro vyčištění zvol nějaký čistící program:na př: "tune up utilites"
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.