Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vysvětlení názvu a funkce programů

Od: kocourluk* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den

Předem upozornuji že na počítač sem hrozná lama :) . Počítač mám acer travelmate 4070 už docela starý .Protože se mi můj počítač dočela zpomalil a občas se sekne tak mažu vše nepotřebné . Uvolnil sem asi 10GB fotek nějaké to video vymazal cookie dočasné soubory historii . Prohrabuji se tu všemi programi v počítači a koukám který se jak používá . A některé programy nebyli použity od roku 2007 . A dotaz zní: Dá se někde na netu zjistit k čemu ten či onen program je? Ideálně v češtině . Například mám tu Internet explorel 8 použito naposledy 5.3.2010 to je víc jak rok . Jak poznám že ten program můžu vymazat bez toho abych ho potom nepotřeboval k něčemu? Taky mě zarazil popis u antiviru MIrosoft Security Essentials Ikonka mi tu ukazuje jak antivir maká a tady vidím naposledy použito před 5 měsíci . A to pouštím celkovou kontrolu manualně tak 2-3 do týdne . No snad pochopíte co mě trápí a snad pochopim co mi radíte . Předem díky .

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Rekl bych, ze skenovat 3x tydne antivirem je zbytecne.

antivir se sklada z mnoha casti, z nichz jedna: "rezidentni stit"hlida, aby se do pocitace nedostala zadna infiltrace (viry). Pokud na ne antivir v tu dobu jeste nema spravne definice (popis jak se vir chova, co dela, atd..) tak vir nezachyti a ten se dostane do systemu, kde muze skodit. Kdyz potom spustite bezny sken, ktery ma ty stejne definice, tak ten vir stejne nemaji v systemu jak odhalit. vyuzivaji sice heuristickou analyzu vzorku, ale pak ten sken jede radove x hodin a to ho poustet 3x tydne?!

Se spywarem je to ovsem neco jineho.. Takze nejaky program typu superantispyware nebo spyware terminator bych doporucil poustet klidne kazdy den , nebo tedy vzhledem k brousdani na internetu podstatne casteji nez antivir.

A co se tyce tech aplikaci, ktere nevite, na co jaka je, tak bud jak uz mate odkazy na slunecnici, nebo ... udelejte Printscreen (otisk obrazovky pomoci klavesy printscreen na klavesnici) a vlozte jej treba do programu malovani (přes CTRL+V) a ten obrazek sem pak nahrajte. My Vam vysvetlime, ktere programy tam mate a na co jsou a ktere je napr. mozno odinstalovat

doplněno 05.01.12 15:37:

Jeste muzete nechat proskenovat pocitac programem hijackthis na strankach hijackthis.cz/... ale vysledny log poslete sem. Zde Vam poradime s tim co smazat...

ahasver4*
hodnocení

2x

Malinký střípek..:)Spustil bych nástroj Vyčístění disku a odstranil body obnovy.Někdy zabírají zbytečně moc místa.Taky programy po spuštění bych probral a nepotřebné zakázal.Přes zkratku msconfig,nebo CCleaner...

slunecnice.cz/...

Vysvětlení názvu a funkce programů

pacourek*
hodnocení

0x

Da napřiklad slunečnice.cz,stuna.cz

doplněno 29.12.11 05:15:

oprava studna.cz

olaf71*
hodnocení

0x

pokud promazáváš PC, tak nezapomeň nakonec defragmentovat soubory

hodnocení

0x

Toho naposledy použito si moc nevšímej. Třeba antivir ti jistě běží na pozadí a to stále. Takže podle toho bych programy nepromazával. A jinak to zjistíš zadáním názvu programu třeba na google.com nebo seznam.cz a dalších vyhledávačích.

rv*
hodnocení

0x

Pokud počítač běží pomaleji než dříve, "mazání" programů nemusí pomoci (a obrázků už vůbec ne, pokud je na HDD dostatek místa). Lepší je najít někoho, ať se na půl hodiny na počítač podívá a řekne, co je třeba. Nejlepší řešení je mnohdy nová instalace systému a POUŽÍVANÝCH programů.

kocourluk*
hodnocení

Děkuji kostičky už se mi tady skládají . Nějak mi nejde do hlavy co ten počítač dělá když po něm nic nechci a vidím jak nějaký proces bere 75% CPU . Zatim se to zrychlilo . Postupně to proberu a vymažu nesmysly nějak to dopadne . Kdybych se neozíval nastal problém :)

jabraka*
hodnocení

0x

Kocoure,s mazáním opatrně.Pokud některý z programů nechceš používat,jediná cesta jak se ho zbavit,je odinstalace z ovládacích panelů.Pokud zbudou některé části,jsou v systémových souborech vevázány a při ručním smazání by mohlo dojít i k rozpadu systému.

Pro vyčištění zvol nějaký čistící program:na př: "tune up utilites"

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]