Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké ubuntu pro tento ntb?

Od: ubuntu odpovědí: 7 změna:

Hezký večer,

mám mini notebook Asus s procesorem AMD Zacate Dual-Core E450 / 1,65 GHz, 4 GB operační paměti DDR3. Jaké ubuntu se pro něj hodí, 32 nebo 64 Bit?

Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bena*
hodnocení

0x

64bit tam pojede... Pokud budete instalovat Ubuntu, nainstalujte starší 10.04 LTS (Long Time Support), protože ten má ještě dobré GNOME prostředí (Unity stojí za vyliž prdel). Nebo pokud chcete mít nejnovější verzi, doporučuji instalaci Lubuntu 11.10 nebo Xubuntu 11.10.

dzordz*
hodnocení

0x

S trochou snahy se Unity dá zbavit a používat zas to staré. Stejně jako se dají přesunout tlačítka v záhlaví okna zpátky doprava.

Ale je to v podstatě jedno, hlavně ten 64bit.

hodnocení

0x

Já doporučuji Kubuntu. Zkoušel jsem ještě Ubuntu, Fedoru, Mandrivu ale u Kubuntu jsem zůstal.

ubuntu
hodnocení

Mno tak jak to dopadlo.. Napřed jsem zkusil nejnovější ubuntu, no nebylo to špatné, ale docela dost zdechlé.. pak ten starší 10.04 LTS, jenže zase nešlo rozjet zakékoliv síťové připojení, na hledání příčiny nebyl čas. Tak jsem tam kopnul Lubuntu, no dá se to, ale očekával jsem že to bude svižnější. Chvilku to nechám a uvidím. Původně na tom byl Windows a ten byl o dost rychlejší. Ale vrátit tam nejde, páč brácha si hrál a naformátoval disk i se skrytým oddílem, kde byl uložený.

ahasver4*

Vidím,že jste dospěl k poznání,ke kterému dříve nebo později dojde každý.Zlatý wokna...Popřemýšlejte,W7 už je za docela dobrou cenu k sehnání.a určitě budete spokojený.A hezký večer!:)

doplněno 30.12.11 20:47:

Tak jestli je tam štítek s kódem,máte vyhráno!

ubuntu
hodnocení

Mě snad klepne, teď jsem zjistil, že na tom nejede zvuk a to už jsem si no ntb natáhnul půl tera filmů. No prej na tom Win7 snad byly, zespoda to nějaký štítek má, zkusím to sehnat. Ještě zkusím Skype, jestli také nepojede, budu muset dát zase tu nejnovější verzi, protože hledat ovladače po všech čertech se mi nechce.

bena*

Xubuntu 11.10 jste nezkoušel? Nebo ještě zkuste Mandrivu.

Pokud žádná Linuxová distribuce by se Vám nelíbila, tak třeba na Uloz.to si stáhněte otisk instalačního DVD Windows 7 a vypalte ho jako obraz/otisk disku třeba v Xfburn, které je v tom Xubuntu nebo to vypalte někde, kde to půjde.

Jinak prakticky každá distribuce Linuxu disponuje tzv. LiveCD - můžete to spustit z CD/DVD bez jakýchkoliv změn na počítači.
Moje se zkušensoti se Skypem na Linuxu jsou docela dobré, i čeština lze doinstalovat.

Ještě bych dodal - každý systém má své pro a proti, každýmu vyhovuje něco jinýho. Alepodle mě je blbost platit "nekřesťanské" peníze za systém nebo vůbec za programy, když existují alternativy, které jsou levnější a nabídnou podobný, ne-li lepší komfort. Windows kdyby stály stejně jako Mac OS, tak proč ne, ale vyhazovat nějaké 4-7 000 se mi zdá přehnané, když vezmu, že Windows trpí tolika nemocemi a nedostatky.

A ještě faktická - z mé zkušenosti bych spíše prohlásil, že Linuxy jsou rychlejí jak Windows. Budiž důkazem jak můj starý notebook s Pentium III/256RAM/40Gb HDD nebo i relativně moderní počítače, do kterých jsem Xubuntu, do některých Lubuntu a do některých i Kubuntu instaloval.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]