Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se naučit programovat applikace pro Apple

Od: jarmik* odpovědí: 4 změna:

Mám jednu rozvernou otázku, čistě ze zvědavosti. Bliží se mi čtyřicítka a říkám si, jestli bych se třeba nechtěl ještě naučit něco úplně nového. Třeba programovat mobilní aplikace pro Apple hračky.

Tuší někdo:

- co bych se musel pro to naučit,

- jestli má normální inteligentní muž šanci se to naučit jako samouk, třeba dle příruček a tak (jakou šanci byste mi dali:) ) a

- jak dlouho si myslíte, že by trvalo z nuly, než bych se naučil napsat první aplikaci?

Programování jsem se nikdy neučil, jen jako mládežník jsem si psal nějaké hříčky v Basicu na Commodore:)

Něco jsem si o tom našel samozřejmě na webu, ale pro mě jsou to všechno jen názvy, za kterými si nedovedu představit konkrétní obtížnost.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

charlies*
hodnocení

2x

Jen na úvod řeknu, že pro Apple jsem nikdy neprogramoval, takže jen vycházím z toho, co jsem někde přečetl nebo slyšel od kamarádů.

- Na to aby jsi mohl programovat mobilní aplikace musíš vlastnit Macbook nebo Mac (prostě něco, kde budeš psát programy, protože na I-phonu se to nepíše). Takže žádná Windows. Sice to jde, ale jednak je to nelegální a ten způsob jak to tam dostat není prý jednoduchý.

- První aplikace může hned (když zprovozníš všechny věci okolo toho), ale nečekej nic víc, než že to jen něco vypíše, nebo třeba změníš třeba nějakou barvu v aplikaci, kterou už někdo naprogramoval. Vlastní aplikaci bych čekal řádově měsíce až roky.

- Bylo by dobré umět anglicky. Hodně dobrých materiálů bude v Aj.

- Vývojové prostředí (to kde píšeš aplikace) je placené (asi kolem stovky). To jen aby jsi věděl, že i jen za pokus si něco zaplatíš.

- Bude to chtít hodně trpělivosti.

Ale ber to jako názory, kdo v tom nikdy nedělal a jestli jsem něco napsal chybně, tak doufám, že mě někdo opraví

doplněno 28.12.11 14:46:

jen tak na okraj - zvládlo to i malé dítě i babička, takže o věku to není.

zive.cz/...

novinky.cz/...

hodnocení

2x

To s děckem i babičkou je lež ... jen nápad jak si app zviditelnit.. ale to stranou... aspon to ukazuje solidnost médií...

CO se týče programování ano je třeba mít bud macbook anebo imac...

Program pro tvorbu aplikací je myslím od záčatku roku 2011 zadarmo a jmenuje se xcode.. je zadarmo na appstoru který je dostupný v každém relativně aktuaizovaném macu..

Díky obrovské rozšířenosti apple ios zařízení jsou návodů opravdu spousty dokonce i ve video formě kde stačí sledovat...

Základní primitivní app jsou relativně jednoduché... oproti tvoření na comodoru je to čtení knížky...

Začít z nuly je snadné alikaci lze "napsat"během několika minut akorát bube umět leda tak zčernit displej.. ale to časem postoupí...

Co se týče následného zkoušení a testování aplikace je dobré nějaký iphone či jiné ios zařízení vlastnit...

A nakonec pokud by mělo jít o publikaci atd tam už se to prodražuje o roční poplatky atd... ale to je o tom že už člověk může snadno vydělávat...

Programování jako takové už není ala basic...

Je třeba okoukat vide s názvy xcode4 tutoial a člověk se hodně dozví...

jarmik*
hodnocení

0x

Pánové, to jsem opravdu překvapen. Už jsem tu myšlenku před časem zavrhnul, že to není reálné. A teď píše hangar, že to není úplně beznadějné. No, já to snad fakt zkusim. Anglicky umím, živím se celá léta službama pro cizí firmy.

Meka si chci stejně už dlouho koupit, při každým upgradu váhám. Ale je to pro mě důležité praktické info.

Docela bych ocenil, jestli lze udělat lehce něco primitivního, ale funkčního, abych měl motivaci pokračovat.

Asi jste mě povzbudili, že to fakt zkusim. Cítím s léty pořád silněji, že potřebuju zkusit něco svobodně tvůrčího, co nebude bezprostředně pro peníze. Ale současně v mém věku už bych též rád, aby tam byla alespoň malinká šance, že z toho nějaké peníze budou.

Vetšina her a aplikací proslavila a udělal pracháče vždy z těch kteří vytvořili něco relativně primitivního ale praktického/účinného ..

Mac doporučím... já osobně jsem musel přejít.. v určitý čas člověk zmizel ze školy a už nebyl čas ladit widle..

Nakonec mac je krásné nové objevování...

JInak pokud chceš mít malinky přehled o novinkách ohledně apple již ted dej si do rssky..:

jablickar.cz

macblog.sk

letemsvetemapplem.cz

iphonemania.cz

každý z webů má své specifikum sledovat jen jeden z nich nestačí a pokud musí tak at je to letemsvetem applem či macblog ty jsou inforamcemi asi nenaducanější...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]