Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Konektor RJ-45 vstup nebo výstup

Od: zajda888® odpovědí: 9 změna:

Zdravím,

mám na notebooku tenhle konektor (aspoň si myslím,že má tohle označení,je pro kabel.připojení z routeru).

Mám otázku,je tenhle konektor taky výstupem? Tedy že bych například přijímal internet do notebooku přes paketová data operátora (ext.modem Huawei) a přes tuhle zásuvku (výstupní) bych to vedl do televize,která má taky tenhle vstup.

Díky za info,pěkný večer.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

3x

RJ-45 je obvykle konektorem pro LAN - a ta je obousměrná (in-out) - tedy je možné připojit i třeba TV (pokud i tam je to konektor LAN)...

hodnocení

Bezva,díky za informaci.

hodnocení

2x

ethernetová zásuvka je vyústění síťové karty a ta je samozřejmě obousměrná. Otázka je, jestli to co chcete udělat půjde softwarově, o tom nejsem přesvědčen, třeba poradí zdatnější kolegové.

hodnocení

No,pokud je tahle zásuvka na ntb funkční jako výstupní,tak potom by měla signál přenést i do té televize,která je vybavena tímtéž konektorem.Na té telce bude asi primárně významný jen vstup.

Tak mě ještě napadá,snad existuje nějaký dongle,který z ntb udělá wifi router,něco podobného jako např.aplikace Joiku pro Nokia telefony.Nevíte jak se to správně nazývá,případně odkaz?

mowla*

Zajdo - LAN zásuvka musí být obousměrná ;) - pakety přijímané jsou potvrzovány... :-D Ale to je fuk, pokud to RJ-45 na TV je LAN, propojit to půjde (možná budeš muset použít křížený kabel, aleto bys měl zjistit z manuálu).

Co myslíš tím "dongle"? Notes už dneska má wifi automaticky - a tím z něj jde udělat i router...

doplněno 21.01.13 20:15:

A na ten modem se připojuješ jak? - kabelem?

doplněno 21.01.13 20:17:

Akorát - než zatěžovat počítač SW routerem (a spouštět jej pokaždé, když se budeš chtít přes wifi něčím připojit) asi bych volil variantu samostatného wifi routeru (nový se dá koupit tak od 300-400 Kč)...

doplněno 21.01.13 20:37:

..."kdybych přes tu zásuvku RJ-45 z noťasu vyvedl signál kabelem do routeru"... Takže modem máš USB...

Ano - USB modem (3G/GPRS/EDGE) na notesu můžeš přes LAN nasdílet na router...

;)

doplněno 21.01.13 20:38:

To Fatalwir: Nasdílení připojení není router... ;)

doplněno 21.01.13 21:06:

To Fatalwir: Jo, to jo... ;) Tady těch otázek proběhlo... :-D

hodnocení

Tohle mě nenapadlo,že by to šlo bez dalšího hw..Jak teda udělám z noťasu router? Přijímám internet od operátora přes Huawei modem.

Centrum síťových připojení a sdílení - Změnit nastavení adaptéru - (tam vyberte ten váš modem a klikněte pravým tlačítkem) - vlastnosti - sdílení - Umožnit ostatním uživatelům... - OK

hodnocení

Ten modem co momentálně používám není klasický stolní ale maličký,jako fleška,co dávají operátoři.Mám ho přes kabel,ale USB.

Já totiž nejsem doma,kde mi jede wifina,ale mimo.

Doma mi zbyl původní router od o2,ještě ADSL,myslím že Huawei 520.Ten by se dal nějakým způsobem využít i když beru net od mobilního operátora? No,asi ne,kam bych zapojil to USB*smich*? A v modemu místo na SIMku taky není.

doplněno 21.01.13 20:29:

To už jsme zabředli trošku mimo mísu,původní otázka byla zodpovězena,informace ohledně sdílení mám rovněž,děkuji všem za rady a pěkný večer.

doplněno 21.01.13 20:32:

Ještě doplním,vlastně kdybych přes tu zásuvku RJ-45 z noťasu vyvedl signál kabelem do routeru,tak z něho pak můžu jiným přístrojem ten internet brát...

Asi už fantazíruju:)

Samozdřejmě že to jde i softwarově. Viz obrázek.

doplněno 21.01.13 20:55:

mowla: No já reagoval když tu byly pouze dvě odpovědi. A v dotazu padlo, že tazatel chce z notebooku dostat internet do televize kabelem. A to je řešení ne?

Konektor RJ-45 vstup nebo výstup

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]