Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
mám na notebooku tenhle konektor (aspoň si myslím,že má tohle označení,je pro kabel.připojení z routeru).
Mám otázku,je tenhle konektor taky výstupem? Tedy že bych například přijímal internet do notebooku přes paketová data operátora (ext.modem Huawei) a přes tuhle zásuvku (výstupní) bych to vedl do televize,která má taky tenhle vstup.
Díky za info,pěkný večer.
ethernetová zásuvka je vyústění síťové karty a ta je samozřejmě obousměrná. Otázka je, jestli to co chcete udělat půjde softwarově, o tom nejsem přesvědčen, třeba poradí zdatnější kolegové.
No,pokud je tahle zásuvka na ntb funkční jako výstupní,tak potom by měla signál přenést i do té televize,která je vybavena tímtéž konektorem.Na té telce bude asi primárně významný jen vstup.
Tak mě ještě napadá,snad existuje nějaký dongle,který z ntb udělá wifi router,něco podobného jako např.aplikace Joiku pro Nokia telefony.Nevíte jak se to správně nazývá,případně odkaz?
Zajdo - LAN zásuvka musí být obousměrná - pakety přijímané jsou potvrzovány...
Ale to je fuk, pokud to RJ-45 na TV je LAN, propojit to půjde (možná budeš muset použít křížený kabel, aleto bys měl zjistit z manuálu).
Co myslíš tím "dongle"? Notes už dneska má wifi automaticky - a tím z něj jde udělat i router...
doplněno 21.01.13 20:15:A na ten modem se připojuješ jak? - kabelem?
doplněno 21.01.13 20:17:Akorát - než zatěžovat počítač SW routerem (a spouštět jej pokaždé, když se budeš chtít přes wifi něčím připojit) asi bych volil variantu samostatného wifi routeru (nový se dá koupit tak od 300-400 Kč)...
doplněno 21.01.13 20:37:..."kdybych přes tu zásuvku RJ-45 z noťasu vyvedl signál kabelem do routeru"... Takže modem máš USB...
Ano - USB modem (3G/GPRS/EDGE) na notesu můžeš přes LAN nasdílet na router...
To Fatalwir: Nasdílení připojení není router...
To Fatalwir: Jo, to jo... Tady těch otázek proběhlo...
Tohle mě nenapadlo,že by to šlo bez dalšího hw..Jak teda udělám z noťasu router? Přijímám internet od operátora přes Huawei modem.
Centrum síťových připojení a sdílení - Změnit nastavení adaptéru - (tam vyberte ten váš modem a klikněte pravým tlačítkem) - vlastnosti - sdílení - Umožnit ostatním uživatelům... - OK
Ten modem co momentálně používám není klasický stolní ale maličký,jako fleška,co dávají operátoři.Mám ho přes kabel,ale USB.
Já totiž nejsem doma,kde mi jede wifina,ale mimo.
Doma mi zbyl původní router od o2,ještě ADSL,myslím že Huawei 520.Ten by se dal nějakým způsobem využít i když beru net od mobilního operátora? No,asi ne,kam bych zapojil to USB? A v modemu místo na SIMku taky není.
To už jsme zabředli trošku mimo mísu,původní otázka byla zodpovězena,informace ohledně sdílení mám rovněž,děkuji všem za rady a pěkný večer.
doplněno 21.01.13 20:32:Ještě doplním,vlastně kdybych přes tu zásuvku RJ-45 z noťasu vyvedl signál kabelem do routeru,tak z něho pak můžu jiným přístrojem ten internet brát...
Asi už fantazíruju
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.