Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vymena klavesnice u ntb

Od: lindaf* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den , v červnu jsme si do notebooku vylila salát (jsem blbka, ale stane se) no a klavesnice vypadalo ze vubec nepujde... no ale nakonec se to ususilo, ctyri dny jsem to peclive susila... nejake klaves nesly, ale ozelela jsem je a ted uz se to ( musim zaklepat ) zastavilo takze se to nesiri a nektere klavesy nejdou no... ted bych si chtela klavesnici nechat vymmenit, ale bojim se aby mi nevynadali ze jsem prisla tak pozde nebo prinejhorsim aby tomu nebylo i neco jineho...vyuzivam ho docela dost 5-7 hodin denne a bezi :( nevim vubec... dekuju za kazdou radu

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Výměna klávesnice není nic složitého. Bohužel cena klávesnice je už krapet něco jiného ... napište přesný typ. Mrkneme kolik stojí originální, příp. nějaká náhradní. Návod k výměně bychom tu sepsali taktéž.

Co se týče "načasování" opravy, tak si myslím, že je to jedno, protože (třeba mě nekdo opraví) klávesnice je sama o sobě hardwarovým dílem a to, že nefunguje 5,10,15 tlačítek nemá vliv na chod PC a tedy je jedno, kdy se k opravě odhodláte. Po výměně klávesnice bude zase jako nový.

Taktéž by bylo možná řešení klávesnici rozebrat a propláchnout pořádně v lihu, ale z vlastní zkušenosti vím, že 1) nejdou některé rozebrat až na plošný spoj 2) některá jídla a nápoje jsou tak destruktivní, že naleptají vodivé spoje na plošném spoji a oprava ani po vyčištění není možná. Takto mi synovec borůvkovým jogurtem oddělal na notebooku klávesnici ... a ikdyž jsem ji vyčistil ani ne do 5min - byla KO.

doplněno 28.12.11 14:08:

nicméně podle toho jaký to byl salát .. jaká zálivka *smich* bych zkusil nejdříve to čištění. Jinak kdybyste opravdu přišla na čištění dříve (sušení je jen jeden z důležitých kroků) tak je větší šance, že by Vám ji ultrazvukem zachránili.

lindaf*
hodnocení

ano ja jsem si hledala na internetu, ze to stoji okolo dvou tisic korun a zalivka? no dobra byla, ocet, olej, cukr jenze ja taky udelala tu chybu ze jsem notebook nekolikrat restartovala, uz jsem v servisu byla a rekli mi, ze kdybych to rovnou vypla, tak by stacilo vycisteni no... :D

Nechtel jsem delat reklamu, ale mrknete zde: notebooky-dily.cz/...

Sam jsem si zde objednaval nahradni dily. Jsou zde az o 50% mensi ceny nez originalnich. Navic ja zde sehnal i podsvetlenou klavesnici na svuj typ notebooku, ktera se pry nevyrabi ... tak nevim no :)

hodnocení

0x

Já jsem obodbný přoblém řešil u známé...

Cena klávesky lenovo pod vda nešla...

Starší nešl sehnat už vůbec...

Nakonec to vyřešila BT klávesnice ze které je známá naprosto unešená neb má vše tak jak klasické pc + nějaké multimediální klávesy navíc..

A místo numerickéhobloku který byl předem k ničemu je velký touchpad...

Nakonec klávesnice udělal větší parádu než originál a bylo řečeno nový ntb už asi hned tak politý nebude...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]