Nejste přihlášen/a.
Ví někdo, popř. zná nějaké rozšíření, jak v chromu otevírat soubory, místo stažení? Tj. aby se objevil dialog, zda chci soubor jen otevřít, či stahnout na disk,
děkuji
Stačí zatrhnout v nastavení "Před stažením se vždy zeptat na místo uložení"
Do nastaveni se dostanete viz obrázek.
doplněno 28.12.11 12:00:1. kliknout na klíč vpravo viz šipka a zvolit možnosti. Poté už uvidíte stránku s nastavením, kde stačí zvolit "Pod pokličkou"
To mi umožní volit úložiště. Jak to jen otevřít, to by mne taky zajímalo. Samozřejmě že on si to počítač stejně musí napřed někam stáhnout, do nějaké temporary složky, ale tazatele (a mne¨sřejmě zajímá, jak ho přimět, aby tohle udělal na pozadí. Obávám se, že to v chromu nejde. (Možná je to i dobře, ře mi nezapleveluje harddisk na skrytých místech; nicméně...)
ano, o to mi jde, a disk to nezaplaví, např. v opeře to funguje dobře, po nějaké době, či překročení určité velikosti se temp promaže.
pokud to nejde, je to škoda, docela výrazná vada Chromu
Aha, špatně jsem to pochopil. Myslel jsem, že jde o to vyskakovací okno.
Nicméně k automatickému otvírání ... tak trochu to nastínil kartaginec. Obsah, který chceme zobrazit se stejně musí stáhnout k nám do PC, odkud si jej PC díky asociacím otevře operační systém v příslušném programu. Doporučuji si nastavit nějakou složku pro download a smířit se s tím, že cokoliv, co stahujete musíte poté sám spustit...
Nicméně na foru o google chrome jsem se dočetl toto :
Hi everybody,
Wee aware of this issue, and wee working on integrating this capability into Google Chrome. Until its implemented, I recommend you try the extension in my references for opening pdfs, presentations, and docs in Google Docs Viewer.
Neboli
Jsme si vědomi tohoto problému a pracujeme na jeho začlenění do Google Chrome. Dokud tak nebude, doporučuji vyzkoušet rozšíření pro otvírání pdf, prezentaci a dokumentu v Google DOC prohlížeči.
doplněk:
Sám jsem jej zkoušel a při instalaci nabídne toto: (viz obr.)
doplněno 28.12.11 13:50:ach to zalamování ... holt musíte mi věřit, že vás neodkazuji někam na warez, ale skutečně na google chrome forum (koneckonců je to vidět ve stavovém řádku dole, kam vás odkazuje odkaz). stahujte přes tento ODKAZ
PS: fungovat to bude samozrejme jen pod google chrome
Guliver se ale spíš ptal jestli to jde aby si u jakýhokoliv souboru mohl vybrat jestli si ho může jenom prohlídnout aniž by ho musel stahovat. Tak sem to aspoň pochopil já.
Nevím jestli jsem to dobře pochopil ale soubor se dá rovnou automaticky po stažení otevřít
A to je právě asi ten problém!.!.! Aby ten soubor mohl jenom otevřít aniž by ho musel stahovat!.!.!.!
doplněno 28.12.11 14:18:Tak sem to zase pochopil já.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.