Nejste přihlášen/a.
Starší ntb se při hraní her příliš hřeje.Kromě jiných úprav jsem nainstaloval Everest,abych měl přehled o teplotách.Dnes jsem zjistil,že i při vypnutém a min.2hodiny neprovozovaném ntb,je teplota CPU 97 stupňů.Je to chyba senzoru nebo programu Everest?Díky za radu.
0x
Pokud i rukou cítíte že je NTB teplejší než má být. Zkuste vyčistit větrák. A to buď rozebraním spodní části.(větčinou větší kryt s šroubky.)(zde je vidět kryt na poze jednom šroubu: pctuning.tyden.cz/... ) Nebo vysavačem.
0x
Že by po dvou hodinách Everest detekoval takovou teplotu jsem ješte neviděl.Zato nedávno jsem čistil větrák,kterému žádný vysavač nemohl pomoci...Ta sací mřížka přímo na větráku byla totálně ucpaná a musel jsem ji doslova vyškrábat.A u starého noťase bych obnovil chladící pastu.Na tom co jsem dělal už žádná nebyla.Po vyčištění všechno šlape a větrák ani není slyšet.Jestli by nestálo za to použít tenhle postup i u Vás...
doplněno 27.12.11 23:48: jacku,svatá pravda,dá se odhadnout jídelníček i zvířátko!![]()
Ano zvláště u herního notebooku je i malá vrstva prachu problém. Taky bych mohl ukázat fota zanesených a zaneřáděných notebooků. Z obsahu bordelu větráku dokážete i zjistit barvu vlasů jedince, to co měl poslední rok k snídani a nebo jestli má domácí zvířátko :D. Koukněte do manuálu-mělo by tam být i něco o teplotách to s tou pastou je taky fajn nápad-kupte nějakou kvalitnější a hrajte jenom an pevné podložce, nikdy ne an dece, peřině nebo polštáři.
0x
Já bych se zahřívání notebooku vůbec nedivil, když spojíte ve větě "starší ntb" a "hraní her" ...
Starší ntb bude díky zastaralému hw více namáháné, tím více bude hlučnější a teplejší ...stejně jako stará lednička více žere a víc "kašle"
)
Základ je nechat jej vyčistit od prachu ... dále můžete stáhnout nějaké free LIVE CD třeba i s widlema ( livecdlist.com/... ) a vyzkoušet, zda se bude při práci více zahřívat. Pokud ne, tak přeinstalovat systém, protože už bude "zahnojený". Pokud ale i LIVE OS pojede pomalu, ntb bude hlučné a zahřívat se, tak Vám už asi nic nepomůže... Ikdyž jsou pak různé vychytávky jako ta chladicí pasta, výměna pevného disku za SSD, výměna pamětí ... ale z trabanta ferari nepostavíte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.