Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomalé vypalování DVD

Od: bromus* odpovědí: 10 změna:

Zdravím všechny příznivce, potřeboval bych poradit se spomaleným vypalováním,ikdyž jsem už přečetl spoustu článků stále s tím nevím rady,proto budu vděčný za kažou radu. Vypaluji na stroji: 1,1GHz AMD Athlon při RAM 256 MB, s vypalovačkou od LG. Vypálení DVD na nej. rychlost mi trvá cca 60 minut. Nastavení IDE je následující: Primary IDE = HDD režim ULTRA DMA 5, Secondary IDE = DVD-ROM: typ zařízení- automatické rozpoznání, režim přenosu - DMA ( jeli k dispozici ), aktuální režim přenosu - nelze použít.

Dále si s tímto nastavenám neumím poradit, předem díky za rady! Pavel

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Problém je v připojení té DVD-ROMky. Pokud je na samostatném kanálu úpodívej se, jestli je správně nasvičovaná. Propojka vzadu na mechanice by měla být v pozici pro master v případdě, že na stejném kabelu už není nic jiného připojeno.

tatalibor2*
hodnocení

0x
ram 256 MB. je slabe chce to sylnějši ram.:)

To si snad děláš srandu *bzum*

Pro tazatele- mechanika jinak běhá OK? Čte vůbec? Případně mimo switche zkusit jiný kabel (ev dát jako slave k disku)

bromus*
hodnocení

Děkuji za odpovědi! Problém je vyřešen, mechanika je dobře nastavena na MASTER i kabel IDE je v pořádku,problem byl v tom nastavení reřimu přenosu dat DMA, musel jsem ze systemu odinstalovat sekundární kanál Secondary IDE po té ho zpět nainstalovat a nastavit jej na režim Ultra DMA 2, teď už to šlape jak má, jen mi není jasné jak se to samo mohlo rozhodit?
Odinstalovat...no už jsem to parkrát taky dělal...stává se to...mohla to rozhodit virtualni mechanika, nebo cokoliv co dělalo něco s řadičem, vysvětlit se to nedá. Chytlo to jebex ;)
jumbo*
Zdravím, mám podobný problém na notebooku a na prvním primárním mám Ultra DMA6 a na druhém primárním mám: PIO
Pokud to odinstaluji jak to nainstaluji znova. Ať něco neunáhlým.
Na obou sekundárních mám: Nelze použít
Mělo by se to naistalovat automaticky zpět...alespoň pokud je řeč o nt systémech
jumbo*

Díky klaplo to přes přidat HW a znova ji to našlo a už to funguje.

Asi to bylo Alkoholem před tím to nedělalo.

V souvislosti s tím jaká SW na virtuální mechaniku vám to nedělá?

Já mam právě ten alcohol 120 na několika pc a v pohodě, vim že jsme s kolegou jen řešili problém právě s IDE po opravné instalaci win kdy to alcohol zmrvil a neběhaly mechaniky, jinak vždy v pohodě
Jinak na virtualy se většinou používá např tohle: stahuj.centrum.cz/...

vraana
hodnocení

0x
Řešil jsem u kamaráda problém kdy DVD-RW mechanika LG se pořád přepínala do PIO modu a zabralo:
Upravit registry podle KB817472 (ResetErrorCountersOnSuccess=1 ve všech větvích) a nainstalovat KB920918.
Po výskytu více chyb vypršení časového limitu nebo chyb CRC používají disky IDE ATA a ATAPI režim PIO
support.microsoft.com/...
An IDE device runs in PIO mode instead of in DMA mode after you update the firmware for the device in Windows XP
support.microsoft.com/...
neveřejná záplata z
thehotfixshare.net/...
provede update Atapi.sys na verzi 5.1.2600.2939

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]