Od roku 2005 užívám internet na běžné úrovni. Jsem zákazníkem O2, protože jiná možnost v těchto končinách prostě není. Platím O2 internet ADSL 4096. Čistě náhodou jsem se dozvěděla o možnosti změření rychlosti připojení na www.dsl.cz. Zjistila jsem, že dosahujeme poloviční rychlosti, která je samozřejmě také levnější. Na oddělení technické podpory mi tato skutečnost byla potvrzena a bylo konstatováno, že vyšší rychlosti v naší lokalitě ani nejde dosáhnout. Byla mi doporučena reklamace. Na reklamačním oddělení mi řekli, že mi přeplatek za slibovanou a nedodrženou rychlost mohou vrátit pouze za dva měsíce zpátky. A tak se ptám, kdo má ověřovat rychlost připojení? Ten, kdo službu nabízí, nedodržuje smlouvu a inkasuje neoprávněně vyšší cenu nebo zákazník, který vlastně kupuje zajíce v pytli? Těším se na Vaše názory a rady, jak bojovat s nepoctivou firmou.
1) na 4MBit neběhá linka tak dlouho 2) jsou i jiné testy jako třeba na www.lupa.cz ale jde o to že při testu nesmí nic běžet, pokud stahujete a testujete linku tak je to špatné 3) právně neznám,ale řekl bych to takhle- kupovali jste původně linku plácnu 2Mbit, to zapojení dělal kdo? Telecom? Tak měl i linku proměřit. Pokud vy a nevíte co vám tam ve skutečnosti šlo tak bohužel vaše chyba. S tou nepoctivostí bych to takhle neřikal- linka se navyšovala automaticky, to že jste např daleko od útředny a neběží to na 4Mbit tak bohužel stává se to a pokud se nepletu tak na navýšení jste informováni a i kdybych nevěděl o testech tak vidim když stahuji zda mi to jede rychleji. Co jsem tim chtěl říci? Domnívám se že neoprávněné by to bylo v případě zřízení linky 4Mbit co by u vás konfiguroval telecom a ono to ve skutečnosti šlo jen na 2Mbit, to beru... Krom toho zrychlení nebylo ještě u všech lidí, je možný že vaše linka je stále ta původní (problémová) jako ta moje
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.