Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Program pro upravu regustru

Od: h4ever® odpovědí: 8 změna:

Ahoj,
existuje nějaký program na editaci registru, abych mohl hromadně nahradit znaky začínající na d: na c:? Cokoliv kromě regedit.exe ve kterém tuto funkci nemám (a nechci updatovat).

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nemám zkušenost ani jsem nezkoušel, ale co třeba tenhle?: dobreprogramy.cz/...

hodnocení

To jsem už zkoušel, ale tam to nejde. Už to ale nepotřebuju.

hm*
hodnocení

0x

Není tady od tebe tento dotaz už potřetí?

27.12.11 20:13
hodnocení

Ne

hodnocení

0x

Z jakeho duvodu chcete překopat veškeré registry windows? Existuje jiste mnohem elegantnejsi reseni, jak vyresit problem, ktery nastal. Co jste delal?

Jinak pokud se do toho chcete opravdu pustit, tak stahujte zde :

bladesdev.com/...

Jinak doporučuji stáhnout verzi 1.2.8.5, protože ty nové betaverze neumějí vracet provedené změny zpět (což se Vám podle mě bude nakonec hodit)

hodnocení

V systém který byl nainstalovaný na C: se ocitl na D: a systemroot odkazoval na jiný disk. Po překonfigurování MountedDevices jsou jednotky (písmena) vpořádku, ale v registru stále existují odkazy na jiný systémový disk. Tedy jediné řešení je přepsat registr.

Jste rozděloval disk, nebo doinstalovával jiný systém? (přemýšlím, jak se sám mohl systém ocitnout na jiném disku)

To vám asi skutečně zbyde jen ruční přepis...

tuším, že to samé, kde jste nyní je popsáno zde: opc.unas.cz/...

4ever

To se stane snadno. Dám příklad. Máte na jednom disku Windows a instalační programy (abyste nemusel furt strkat cd do cd-romu) - a ten disk máte v jednom počítači. Chcete nainstalovat systém na jiném počítači, vezmete disk a strčíte ho tam. Pak instalujete ten operační systém na nový disk, no a pak se to prostě nějak stane, že ten Windows detekuje nejdříve ten nesprávný disk - disk se systémem a instalačkama a dá mu písmeno C:. A jelikož instaladce začala na C: a ten nový systém leží na D: tak si chudák myslí, že to máte na jiném disku. Řešení je ale poměrně snadné, taří v registru local machine - system - MountedDevices přehodit názvy hodnot C: za D: a D: za C:. Musí se to ale provést ještě před instalací dalších programů jinak vznikne pořádný maglajs. Jelikož už jsem ale měl nainstalovanou ATInu, Nero a taky GoogleEarth tak jsem to musel odinstalovat (nainstalovat, odinstalovat, pořídit programy na odinstalaci, vyčistit registr pomocí CC atd. - docela pracné, pak přehodit a pak zase nainstalovat; a pak jsem ještě zkusil přejmenovat ty registry zpět ale to moc nešlo). Funguje vše bez problémů, akorád někdy se stane, že mi tu vyskočí hláška, že chybí jeden soubor dll. To by chtělo ještě dořešit.

Ten program regReplace vypadá dost dobře, ale taky ty písmena nejdou vždy změnit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]