Nejste přihlášen/a.
Dobrý den před nějakou dobou začal jistý problém s routerem. Když vypnu PC tak síťová kontrolka připojení pc nezhasne a jakoby sem tam bliká.(jako při brouzdání na internetu). Ještě před nějakou dobou když jsem vypnul pc tak zhasla. Možná je to tím, že i po vypnutí pc je v provozu zdroj.(využívám USB) K tomu se váže druhá otázka: Nemůže se zdroj přehřát? Zdroj i po vypnutí dodává proud do USB. Mám tam nonstop připojený ionizér a sem tam zapínám plazma kouli. Větrák co by chladil zdroj se po vypnutí pc netočí, ale zdroj jede. Jede asi na minimum protože jakékoliv zahřívání jsem nezaznamenal. Kdyby se zdroj zahřál více zapnul by si sám větrák? Díky za odpověď.
Shrnutí otázek: 1. Proč bliká/svítí kontrolka připojeného PC na routeru i po vypnutí PC?
2. Může někdo pracovat s vypnutým pc, když kontrolka bliká?
3. Může se zdroj přehřát když je pc vypnutý a větrák se netočí?
4. Zapne si zdroj větrák když se začne přehřívat i když je PC vypnutý?
Dobrý den, u moderních ATX zdrojů už je to tak, že jsou stále pod proudem a jsou zapínány impulzem ze základní desky. Po vypnutí zdroje by nemělo být nic napájeno a tak by zdroj neměl dávat žádný proud. Síťová karta ještě nějakou dobu bliká a je to napětí z nabitých kondenzátorů.
1. Nevypínám zdroj nýbrž Počítač.
2. Nemluvil jsem o světýlku na síťové kartě. Ale když vypnu počítač tak bliká jak sítová karta tak kontrolka na routeru(ta na kterém portu je pc připojen) Obě světýlka(router, síť. karta) neblikají jen chvíli po vypnutí pc, blikají pořád, nepravidelně(jak jsem již psal výše. blikají tak jako bych brouzdal po internetu. Tj. sem tam blik pak zase rychleji chvíli nic...) Blikají nonstop. Jen pokud vytáhnu UTP kabel z pc nebo routeru tak přestanou.
doplněno 25.12.11 20:27:Já vždy říkám, že nejlepší vysvětlení je názorná ukázka.
Na videu je vypnutím mého pc.(a ukázka svítící kontrolky na routeru)
1. Není zapnutý wake on lan?
2. Nemůže.
doplněno 25.12.11 20:37:Špatně umístěno, mělo to být pod původní dotaz.
doplněno 25.12.11 20:42:Nevím, proč zrovna magickým, ale ano
teď mě napadá že mám zapnutou funkci probuzení pc magickým paketem. je to ten " wake on lan"?
doplněno 25.12.11 20:58:Takže problém č 1 vyřešen. Světýlko už nebliká/nesvítí. Stačilo vypnout magický paket. (viz foto)
Teď ještě ostatní otázky ohledně napájení USB ze zdroje při vypnutém PC. Viz otázky 3 a 4.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.