Nejste přihlášen/a.
Mám takový problém, QIP Infium se mi normálně spustí, ale vypíše mi to chybovou hlášku, že s se stávajícím nastavením se nebylo možno připojit s serveru. Status ikona vpravo dole v liště zůstane červená. Pokud ikonu ručně změním na zelenou (on-line status) Qip se bez problémů přihlásí a naskočí mě v seznamu on-line kontakty. Vše pak funguje bez problémů do té doby než vypnu počítač, pak se problém opakuje.
Navrhuju se podívat do nastavení firewallu, zda-li mu neblokuje odchozí spojení. Příchozí by mělo být zakázáno u všech aplikací, krom apliakcí typu Vzdálená plocha, které výjímečně mohou mít povolen i příchozí směr (výjímka je, když se k Vám připojuje kamarád, který Vám chce pomoct s počítačem).
Pokud nastavení je v pořádku, tak navrhuju QIP Infium odinstalovat, stáhnout a nainstalovat CCleaner - vyčistit jak disk, tak i registr a poté QIP Infium nainstalovat znovu. Případně přejít na jiného klienta, třeba QIP 2012 nebo Miranda nebo Trilian, apod či použít oficiálního ICQ klienta (myslím verze 7.7).
Na Linuxech používám SIM-IM, je podobný QIP, myslím, že funguje i pod Windows (ale ruku do ohně za to nedávám).
No, je divné, že se nepokusí znovu připojit sám automaticky, nebo že se mu to nepodaří. Ale ručně pak jo.
Mně se někdy stává, že když najíždí počítač a hrabe všechno možný a nestíhá, tak se třeba qip (2005 8097) taky nepřipojí, třeba až po minutě. Stává se to i u Axonu, u toho zůstane viset otevřené okno s hláškou, musím pak ručně kliknout na opětovné připojení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.