Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

QIP Infium a statusy po přihlášení

Od: kejikl® odpovědí: 2 změna:

Mám takový problém, QIP Infium se mi normálně spustí, ale vypíše mi to chybovou hlášku, že s se stávajícím nastavením se nebylo možno připojit s serveru. Status ikona vpravo dole v liště zůstane červená. Pokud ikonu ručně změním na zelenou (on-line status) Qip se bez problémů přihlásí a naskočí mě v seznamu on-line kontakty. Vše pak funguje bez problémů do té doby než vypnu počítač, pak se problém opakuje.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

bena*
hodnocení

0x

Navrhuju se podívat do nastavení firewallu, zda-li mu neblokuje odchozí spojení. Příchozí by mělo být zakázáno u všech aplikací, krom apliakcí typu Vzdálená plocha, které výjímečně mohou mít povolen i příchozí směr (výjímka je, když se k Vám připojuje kamarád, který Vám chce pomoct s počítačem).
Pokud nastavení je v pořádku, tak navrhuju QIP Infium odinstalovat, stáhnout a nainstalovat CCleaner - vyčistit jak disk, tak i registr a poté QIP Infium nainstalovat znovu. Případně přejít na jiného klienta, třeba QIP 2012 nebo Miranda nebo Trilian, apod či použít oficiálního ICQ klienta (myslím verze 7.7).

Na Linuxech používám SIM-IM, je podobný QIP, myslím, že funguje i pod Windows (ale ruku do ohně za to nedávám).

dzordz*
hodnocení

0x

No, je divné, že se nepokusí znovu připojit sám automaticky, nebo že se mu to nepodaří. Ale ručně pak jo.

Mně se někdy stává, že když najíždí počítač a hrabe všechno možný a nestíhá, tak se třeba qip (2005 8097) taky nepřipojí, třeba až po minutě. Stává se to i u Axonu, u toho zůstane viset otevřené okno s hláškou, musím pak ručně kliknout na opětovné připojení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]