Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci se zepatat jestli nevíte jak srovnat hlasitost u několika souborů, mám například 3 videa, ale jedno je více nahlas oproti ostatním, chci se zaptat jestli nevíte, zda neexistuje nějaký program, který by nalezl jakousi "střední hlasitost" a u všech videí by ji srovnal, děkuji za všechny návrhy, Jaroslav Charvát
Ano aje to tady translate.google.com/...
doplněno 23.12.11 18:13:Audacity. wiki.audacityteam.org/...
Být tebou, nechám to, jak to je, a správnou hlasitost nastavím při přehrávání. Při úpravě se totiž bude překódovávat a ztrácí se kvalita.
Jinak je spousta programů, které dokážou tzv. normalizovat, což obvykle znamená, že zvuk co nejvíce zesílí, ale jen tak, aby se ani ten nejsilnější zvukový vzorek nepřebudil.
A pak existují programy, které jaksi fiziologicky analyzují celý záznam a určí jakousi hodnotu, která odpovídá poslechovému dojmu hlasitosti. Podle ní pak je možné hlasitost upravit a teprve pak má posluchač dojem stejné hlasitosti (toto by bylo potřeba nasadit na televizní reklamy; nejsilnější řev reklamy skutečně nemusí přesáhnout nejsilnější zvuk ve filmu, ale poslechově je to nebetyčný rozdíl, reklamy jsou schválně upraveny (zkresleny) tak, aby byly pocitově mnohem víc nahlas).
doplněno 23.12.11 18:51:Poslechové srovnání hlasitostí možná umí např.
ale i když je tam windowsová verze, ovládá se asi jen příkazovým řádkem a zvukové stopy by patrně musely být nejdříve vyjmuty z videí. Jak jsem psal, u videa bych to nechal být.
doplněno 23.12.11 18:54:Tý brďo, fyziologie s měkkým "i", no to se mi povedlo!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.