Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Externí disk - USB 2.0 vs 3.0 - půjde?

Od: bromsd odpovědí: 23 změna:

Chtěl bych si koupit externí disk. Když mám jen USB 2.0 zásuvky tak mi tam 3.0 nepujdou?

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

3x

Půjde,je to stejné.Ale pokud mohu poradit,počkejte s nákupem.Teď jsou ceny strašně vysoko.

doplněno 22.12.11 09:45:

Pro představu,jsou tak třikrát větší než před nějakou dobou.Prý je to tím,že záplavy zničily výtobny v Thajsku.Teď vážně není doba na nákup disků.

bromsd
hodnocení

jj... díky. Zatim s tima 40 GB vydržím, ale kdy budou ceny zas nízké? Jen pro představu kolik stál disk s 1 TB (popř. by mi stačilo 750 nebo 500 GB).

palenka*

Dne 21.1.2009 jsem kupoval WD MyBook Essential 1TB USB 2.0 za 2 900 Kč. Dle mého názoru ceny tak rychle dolů nepůjdou... určitě ne tak rychle, jak šly nahoru.

bromsd
hodnocení

3 600 je moc peněz, tolik do toho nemůžu zas dát. Chtěl bych tak okolo 1 000 Kč. Kdy to zas bude levné?

palenka*

Těžko říct, kdy budou levnější... A dostanou se někdy na cenu, na které byly? Zlevňování bude podle mě pozvolné a bude trvat delší dobu, než se dostane na původní ceny. Z čeho se zaplatí investice do obnovy poničených továren?

Počítejte tak v polovině příštího roku. Možná nebudou ceny na původní úrovni, ale už to nebude 2-3x dražší jako je tomu dnes.

ahasver4*

Jak se budou ceny vyvíjet vám nikdo neřekne ale pár měsíců to bude trvat než se to srovná,záleží na prodejcích...A to jsou mrchy...Koukal jsem na exter co mám, 500 GB a stál 4500.Nedávno 2000...Vážně počkejte...

bromsd
22.12.11 12:06
hodnocení

O.K.

petula00*
hodnocení

2x

Ano ceny jsou vysoké.V létě jsem kupoval disk,který nyní stojí o 100% víc.Počkejte pokud je to možné.

palenka*

Kdo hledá, ten najde! Dají se koupit disky i za doboru cenu. Před 14 dny jsem koupil WD MyBook 2TB USB 3.0 za 2 800 Kč. Za dva dny už ho měli za 4 500 Kč. Hledat, hledat a hledat...

doplněno 22.12.11 11:56:

Jinak disky s USB 3.0 fungují i v portech USB 2.0 (sám to tak doma provozuji). Pouze nevyužijí naplnou své možnosti (přenosovou rychlost).

bromsd
hodnocení

A mám si koupit 2.5 a nebo 3.5?

ahasver4*

S ohledem na budoucnost určitě 3.0...

doplněno 22.12.11 12:19:

Sakra,no jo,koza a vůz..sry..:)

palenka*

Jeden k koze a druhý o voze :)

Porty USB 3.0... velikost disku záleží na Vás. Budete disk někam často přenášet? Potom 2,5"

bromsd
hodnocení

Nemslím port. Ale jsou 2.5 a 3.5 (asi velikost). Všem jsou lepší?

3.5 jsou levnější při stejné kapacitě, ale potřebují svůj napaječ, 2.5 jsou menší, dražší, ale utáhne je napájení s USB.

doplněno 22.12.11 12:28:

Pokud bude sloužit jako přenosné paměťové médium tak rozhodně 2.5. 3.5 je na strčení do kapsy velký a těžký.

bromsd
hodnocení

napají se ze sítě nebo z baterie / akumulátoru?

Napájí se z USB

jak jsem psal 3.5 ze sítě, 2.5 z USB

Já vim, jen někteří jak je vidět to potřebuje říct několikrát

hodnocení

0x

Aspoň orientačně bych mrkl na Aukro

bromsd
hodnocení

Nechci kupovat věci přes aukro! *bzum**bum*

charvat29*
hodnocení

0x

Od 26.12. je v Makru - 500GB USB 3.0 - 2000 Kč s DPH (myslím, že na alze je teď za 2 399,-)...

kamilj*
hodnocení

0x

Ahoj,jestli ho potřebuješ tak nečekej,hele 500 GB seženeš okolo 1600Kč .Kup externí 3.0 ty uměj zpětně i 2.0 ale na 3.0 jsou rychlejší.Mrkni na Heureka.cz zadej externí disk 500 GB a dej vyhledat od NEJLEVNĚJŠÍHO.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]