Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych si koupit externí disk. Když mám jen USB 2.0 zásuvky tak mi tam 3.0 nepujdou?
Půjde,je to stejné.Ale pokud mohu poradit,počkejte s nákupem.Teď jsou ceny strašně vysoko.
doplněno 22.12.11 09:45:Pro představu,jsou tak třikrát větší než před nějakou dobou.Prý je to tím,že záplavy zničily výtobny v Thajsku.Teď vážně není doba na nákup disků.
jj... díky. Zatim s tima 40 GB vydržím, ale kdy budou ceny zas nízké? Jen pro představu kolik stál disk s 1 TB (popř. by mi stačilo 750 nebo 500 GB).
Dne 21.1.2009 jsem kupoval WD MyBook Essential 1TB USB 2.0 za 2 900 Kč. Dle mého názoru ceny tak rychle dolů nepůjdou... určitě ne tak rychle, jak šly nahoru.
3 600 je moc peněz, tolik do toho nemůžu zas dát. Chtěl bych tak okolo 1 000 Kč. Kdy to zas bude levné?
Těžko říct, kdy budou levnější... A dostanou se někdy na cenu, na které byly? Zlevňování bude podle mě pozvolné a bude trvat delší dobu, než se dostane na původní ceny. Z čeho se zaplatí investice do obnovy poničených továren?
Počítejte tak v polovině příštího roku. Možná nebudou ceny na původní úrovni, ale už to nebude 2-3x dražší jako je tomu dnes.
Ano ceny jsou vysoké.V létě jsem kupoval disk,který nyní stojí o 100% víc.Počkejte pokud je to možné.
Kdo hledá, ten najde! Dají se koupit disky i za doboru cenu. Před 14 dny jsem koupil WD MyBook 2TB USB 3.0 za 2 800 Kč. Za dva dny už ho měli za 4 500 Kč. Hledat, hledat a hledat...
doplněno 22.12.11 11:56:Jinak disky s USB 3.0 fungují i v portech USB 2.0 (sám to tak doma provozuji). Pouze nevyužijí naplnou své možnosti (přenosovou rychlost).
Jeden k koze a druhý o voze
Porty USB 3.0... velikost disku záleží na Vás. Budete disk někam často přenášet? Potom 2,5"
3.5 jsou levnější při stejné kapacitě, ale potřebují svůj napaječ, 2.5 jsou menší, dražší, ale utáhne je napájení s USB.
doplněno 22.12.11 12:28:Pokud bude sloužit jako přenosné paměťové médium tak rozhodně 2.5. 3.5 je na strčení do kapsy velký a těžký.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.