Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nelze vyhledat wifi

Od: michal958* odpovědí: 8 změna:

Zdravím, mám další problém. koupil jsem od jedné paní wifi router Wifi router TP-LINK model-TL-WR543G, pani tam byla registrovaná, vyhledalo mi to tu wifi pode jejím jménen. jelikoš sem neznal její heslo wifi sem zresetoval. tedko mi to už tu wifi nechce vyhledat, neoběví se v seznamu, nevíte někdo co s tím. dík

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

1x

Nějak nerozumím tomu, co má wi-fi router společného se sítí "jedné paní"? Snad bys měl nastavit a hledat vlastní síť.

hodnocení

0x

Možná, když jsi zresetoval router tak není zapnutá WiFi. Vlez do nastavení routeru (po kabelu) a koukni na nastavení WiFi.

hodnocení

0x

Resetem routeru jste jej uvedl do továrního nastavení - tedy povypínal veškerá nastavení, která tam byla. Tedy i zapnutí a nastavení WIFI. Pokud by se resetem mazalo heslo od wifi, byl by to celkem dost velký prů...blem.

Nyní musíte propojit PC a Router kabelem ... v PC nastavit, aby IP byla přidělována dynamicky z DHCP serveru (tedy z routeru), tím budou po propojení ve stejné síti a budou spolu moci komunikovat.

V tom případě už stačí potom do internetového vyhledávače napsat IP adresu routeru (po resetu to bude 192.168.1.1 ) a naskočí webové rozhraní. Výchozí login/heslo je admin/admin . Tam v sekci WLAN musíte povolit wifi, nastavit jeji SSID (název) , zapezpečení, kanál, ... atd atd...

více v české příručce -> i4wifi.cz/...

michal958*
hodnocení

povedlo se mi to nastavit, už mi to moji wifi vyhledá, připojím se , internet běhá svižně, ale mám ještě jeden problém, když wifi router přes noc vypnu z elektrické sítě, ráno ji zapnu, pc vyhledá wifi, připojím se na ni a nejde internet, u těch čárek jak je síla signálu se objeví vykřičník, když dám v pc, stav...vlastnosti ,.. připojení pomocí protokolu IPv4,,, tak tam není žádné připojení, přitom v pc mám nastaveno přidělit dhcp server automat..Asi bude chtít něco nastavit v nastavení toho routeru . nevíte někdo co s tím,nebo čím by to mohlo být? dik

lui*

Mám stejný router, mám ho o patro výš na půdě. Pozor na dvě věci.

Má už tak dost malý výkon, nebo blbou anténu, nevím. Nepátral jsem moc po pravé příčině. Důsledky jsou, že ukazuje nízkou úroveň signálu. dvě až tři čárky. Pomohlo, když jsem sklopil anténu vodorovně, a dal jsem ho dál od druhého routeru, na kterém sice není WiFi, ale nejsem si jistý, jestli si oscilátory v routerech navzájem nějak nevadí.

Druhá jeho nemoc je, že nesnáší podchlazení. Mám ho na půdě, a v zime, když je tam kolem 0°C, mu ubude vždy další čárka na síle signálu. jestli mu ujíždí oscilátor teplem, nevím. Nezkoumal jsem to.

A jak to potom zprovoznite... nebo samo? Ono totiz router si nastaveni drzi i po vypojeni z elektricke site, ale dele mu trva, nezli je po zapnuti opet funkcni. Podle druhu pripojeni to muze byt i nekolik minut. Ona wifi sit je k dispozici hned, ale to je jen WLAN (mistni bezdratova sit)... propojeni do LAN (mistni sit) a z ni do WAN (internet) routeru chvili trva. Od oka napr. u ADSL pripojeni bych po vypnuti/zapnuti routeru se tak do 5-10 vterin napojil do WIFI site, ale internet by byl k dispozici napr az za 30s. Nicmene toto vse by se melo zprovoznit samo. Pouze Vam v tu dobu bude hlasit PC ze je nepripojeno, ruzne vykricniky, chybova hlaseni atd.

michal958*
hodnocení

ano asi po minutě možná 2 vyjřičník zmizí, takže se to zprovozní samo

doplněno 23.12.11 18:07:

sorry za překlep, vykřičník.

michal958*
hodnocení

já ho mám doma takže je v teple, je to jedná wif, z půdy mi domu vde klasický kabel. a ten sem zapojil do tohoto routeru abych měl bezdrátovou sít.DíKY VŠEM ZA RADY. TÍMTO BYCH VÁM CHTĚL POPŘÁT VESELÉ VÁNOCE A ŠTASTNÝ NOVÝ ROK;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]