Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem co se vyznaj . Může mi někdo nějak normálně vysvětlit jak funguje import dat na eshop? MAm eshop a importní data od dodavatele a potřbuju si naplnit produktama eshop. JA kto funguje a co je všechno potřeba? Firma ,která mi to měla udělat má pořád nějaké pro mě dost špatně pochopitelné otázky
- co tam chci importovat ( já jim řekl vše )
prostě chci fungující eshop
Díky za rady
Musíš - ve spolupráci s to "firmou" udělat ´můstek´ - určit, která položka v datech od dodavatele je kterou položkou v databázi e-shopu... Víc - z tvé strany, potřeba není - no - i v tomto by asi lépe spolupracoval AjŤák dodavatele s protějškem od e-shopu (nebo - popis dat dodavatele a popis DB e-shopu). Případnou konverzi formátů musí vyřešit "firma"...
doplněno 07.03.13 13:32:No - to je jasné ´zvenku´, ale huvnitř je potřeba např. definovat, která položka v datech dodavatele je která položka v datech e-shopu...
Pravděpodobně máš popis DB e-shopu, vyžádej si stejný popis od dodavatele a význam jednotlivých položek ´spárujte´. Pak někdo, kdo bude e-shop ´plnit´, případně provede konverzi (např. zkrátí příliš dlouhé položky, změní text na číselné hodnoty a naopak...).
Nebo požádej dodavatele, aby soubor "importních dat" přizpůsobil popisu importu do DB e-shopu.
dodavatel ma uplne v pazi jaka data preda, temer vzdy je to zabordeleny excell s nahodne pospojovanyma bunkama nebo uplne obycejny cenik cislo, nazev, cena A, cena B, cena s DPH apod a ted si porad jak umis... ty chces prodavat nase vyrobky... hlavne nezapomen ze splatnost objednavky vyrobku mate 1 mesic, pak vam sahnem na dealerske ceny pokud nezaplatite :D :D
musis to tam nadatlovat rucne v adminu, pripadne jako data, a stejne te pak ceka ukladani obrazku pod stejnym jmenem v dtb a jejich technicke parametry... v jakem stavu jsou importni data? jestli jako vzdycky, tak se stejne manualni prace nezbavis Technicke parametry vyrobku importdata neobsahuji v 90%. Jen jednou za celou eru jsem mel eshop, ktery byl naplneny behem 1 kafe. A mnohem vetsi prdel je kdyz importni data = google, no a to je napln mych odpoledni uz 3 dny a jeste mi chybi 127 vyrobku, nadherna prace musim rict :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.