Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych si přeinstalovat na notebooku Visty na Windows 8. Pomocník při upgradu na Windows 8 mi hlasí :
Zabezpečené spouštění není kompatibilní s vaším počítačem. Firmware vašeho počítače nepodporuje zabezpečené spouštění, proto tuto funkci nebudete moci používat v systému Windows 8.
Zajímalo by mně co to znamená?
doplněno 20.01.13 14:06:Při získání podrobností se mi zobrazilo toto :
Zabezpečené spouštění vyžaduje firmware s podporou technologie UEFI v2.3.1 Errata B, jehož databáze podpisů technologie UEFI obsahuje certifikační autoritu Microsoft Windows.
Firmwarem je myslen software, starajici se o komunikaci mezi hardwarem a operacnim systemem ... znamejsi spise pod pojmem BIOS ... no a jeho nasledovnik se jmenuje UEFI, ktery ty v PC nemas. Berte to jako informativni hlasku a smele instalujte dal. Pouze Vam nepujde secure boot.
Jinak zabezpecene spousteni (secure boot) je overovani boot loaderu (zavadece) oproti certifikacni autorite, ktera overi, ze se nenacita neco jineho, nez se nacitat ma ... Takze pokud budete mit zapnuty secure boot a a budete chtit dejme tomu nastartovat jiny operacni system (Linux napr) a nebudete mit jeho verejny klic v UEFI, tak mate smulu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.