Nejste přihlášen/a.
Ahoj,mám notebook Windows Vista Home premium.Ze svatby mi půjčili fotky nahrané na DVD,abych si je prohlídla,případně zkopírovala do počítače.Jenže nevím jak,abych jim to nevymazala nebo nepoškodila.Můžete mi poradit,jak si ty fotky stáhnout do počítače?Jsem nezkušená,tak jeslti byste mi mohli poradit s přesným popisem kam ťuknout a jak to udělat docela podrobně?Díky moc Jiřka
Způsobů je několik. Jeden z nejjednodušších je :
1) Vložit DVD do vašeho notebooku. (Pokud jste jej do notebooku nikdy nevkladala, dejte si prosim pozor na to, abyste ono DVD pořádně usadila. Stolní počítače mají mechaniky, kde stačí medium jen volně položit. U ntb mechanik musíte na medium jeste zatlačit, aby "zaklaplo"do uchytneho systemu. Nebojte se více přitlačit! )
2) operacni system je nastaven tak, ze jakmile vložite medium, vyskoci Vám po chvili automaticky okno s nabidkou, co chcete provest. Nabidka se odviji podle programu (software), ktery mate v PC nainstalovan. Jelikoz je to u kazdeho PC jinak, radim toto okno rovnou zavrit a pokracovat pres nabidku Start (takovy ten kulaty knoflik s vlajeckou Microsoft vlevo dole) a dohledat v pravém panelu slovo Počítač . Otevře se Vám nové okno s nabídkou vašich disků, kde stačí už vybrat onu jednotku DVD, kliknout na ni pravým tlačítkem a z nabídky zvolit KOPÍROVAT.
3) nyni se v leve nabidce presunte do Knihovny Obrázky nebo Dokumenty, nebo zdali mate nekde na disku svuj adresar, presunte se do nej a zde kliknete pravym tlacitkem a zvolte vlozit. Vytvori se adresar s nazvem shodnym jako je nazev onoho media.
doplněno 19.12.11 09:42:zde je videonávod k tomu, co jsem popisoval
Je sice anglicky, ale celý proces jsem Vám nahoře popsal, takže by neměl být problém. Akorát klučina z videa si CD kopíruje přímo na plochu, což bych nedoporučoval. Ale též se tam zmiňuje, že si můžete vybrat v oné nabídce Start jinou složku ( Dokumenty, Hudba, Obrazky, Hry, Stazene soubory... )
Vložíte DVD do mechaniky Vašeho notebooku...
Spustíte Váš oblíbený souborový manažer...vytvoříte si někde na disku složku s názvem např.Svatba 2011 (klávesa F7)...v druhém okně manažera si označíte soubory co chcete zkopírovat...klávesou F5...je zkopírujete nejlépe do otevřeného adresáře "Svatba 2011"...
Že by jste něco poškodila či smazala z DVD pochybuji...zvláště pokud je již tzv.uzavřené...Mimo to bych předpokládal, že Vám nepůjčí originál, ale zcela jistě jen kopii...
doplněno 19.12.11 08:38:Nebo jednodušší varianta...zavolejte vnuka, nebo vnučku...či prvního puberťáka co půjde kolem..a on Vám to za jednoho jointa překopíruje..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.