Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě procesoru - jaký?

Od: mikerrer odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, chci si kouit procesor alza.cz/... na desku alza.cz/... a slyšel jsem že se může stát že deska bude mít zastaralý bios pak nejede pc ... jak se vyvarovat téhle situaci? procesor má být podporován deskou

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cinematic*
hodnocení

0x

Starší bios mít může, resp. vycházejí aktualizace a ty si potom můžete u Asusu pomocí utility jednoduše nainstalovat. Ale že by kvůli staršímu biosu počítač nejel, to slyším prvně.

ahasver4*
hodnocení

0x

Já bych řekl,že to asi bude chtít aktualizovaný BIOS ale to je práce pro odborníka.

doplněno 18.12.11 17:25:

Jak píše kolega,možná to schroustne...:)

mikerrer
hodnocení

a jaká je šance že nebudu mít správnou verzi? :) je to častý problém? já si pc nikdy neskládal tak nemám zkušenosti

cinematic*

Tady nejde o správnou verzi, pokud deska daný procesor podporuje, tak to bude normálně fungovat. Aktualizace biosu přinášejí především podporu novějšího hardware případně opravují chyby.

doplněno 18.12.11 17:41:

A samotná aktualizace biosu je u Asus desek velmi jednoduchá pomocí utility Afudos BIOS update tool, která si umí stáhnout aktuální bios a provést update. Hlavně nesmí dojít k výpadku elektřiny.

mikerrer
hodnocení

no ale ono se prý stává že ta deska ten CPU nevidí a tehdy se prý má flashovat BIOS tak mě jenom zájimalo jestli se dá vybrat ten hardware aby tohle nebylo potřeba protože nemám náladu hned ty věci hnát zpět k prodejci :)

cinematic*

Pokud máte informaci, že tento procesor tato deska nevidí a vy s tím nemáte zkušenost, pak by bylo opravdu lepší nechat provést aktualizaci někým, kdo to umí. Zeptejte se prodejce. Co jsem uvedl výše platí pro aktualizaci z prostředí OS funkčního PC.

bruk600*
hodnocení

0x

Dobrý den, mohlo by se stát, že PC najede, ale nebude znát váš procesor. To by sice nemělo vadit, ale stejně je pak dobré nahrát nový bios, který bude váš procesor znát. Ještě bych se pozastavil nad vámi zvoleným procesorem. Dle informací na netu se tyto nové procesory moc nepovedly a nijak nepřekonávají starší procesory Phenom.

mikerrer
hodnocení

tak jesli je to je to tak jak říkate tak mám v záloze ješte phenom x4 960 :) a asi se nemá cenu stresovat uvidím jak to dopadne až ho objednám :)

mikerrer
hodnocení

no ono bude nejlepší napsat sestavu

CPU: phenom x4 960 kupuji

MB: asi alza.cz/... kupuji

GPU: nvidia 250 1 gb

zdroj: značku si nepamatuju 450 W

RAM: alza.cz/... kupuji

veškeré rady a připomínky vítam :) ted mám starý opteron 1216 tak jsem si říkal že objednám desku s AM3 k ní vhodný procesor a pár pamětí takže jestli dělám blbost klidně do mě :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]