Ćaute, mám problém s připojením k netu. Asi 2 hod. od připojení se samo vypne a nahlásí: síťový kabel odpojen. Mám integrovanou síťovku, tak jsem ji vypnul a zkusil se připojit přes samostatnou (Realtec). Jelo to asi hodinu a půl a konec- "síťový kabel odpojen". Internet mám u 802. (802.108. mega doma). U nich je možno přehazovat drát z jednoho kompu do druhého. Druhý komp jede normálně. Myslím, že jsem vyzkoušel celkem všechno- ovladače, reinstal Win... . Mohl by mi prosím někdo poradit co s tím? pomohl by routr? Dík.
No a jak to máš doma vedeno? Vede to to do switche nebo routeru? Druhé pc je připojeno ze stejného zdroje? Prohození portů na routeru/switche (pokud ho máš) jsi zkoušel? Co kabel, neni vadný kabel? Já jsem totiž vůbec nepochopil jak je to rozvedené, kabel odpojen klidně může být že tě odpojili oni z důvodu jiné MAC adresy...
Blokace na MAC adresu tam asi nebude, to by ho snad vyhodilo okamžitě. navíc píše:" U nich je možno přehazovat drát z jednoho kompu do druhého." kabel bych vyloučil, na druhém PC mu to bez problémů jede. PS: tazateli, zkus přehodit síťovku z toho PC, kde to jede, do PC, kde to vypadává.
filip*
pro spidera: to bych mohl zkusit, dík. Jen jsem zmatený z toho, že u toho co vypadává nefunguje ani integrovaná, ani samostatná sí´tovka. Že by náhoda? Myslím, že jsem si pohlídal jak jejich nastavení, tak ovladače. Hlavně jsem do ničeho nevrtal. A celkově jsem v kompu nenašel žádné hlášení chyby.
Pokud tazatel prohazuje kabel tak musí mít na obou pc stejnou ip adresu, pokud ne a má na druhym jinou tak může koligovat s jinym pc v sítí a mohou ho odpojit.
Spidere já to myslel jinak, ne přímo blokace ale prostě jak pˇ%rijdou na to že je to jiná MAC tak ho vykopnou. Další věcí je kontakt konektoru a síťovky,ale na obou by to bylo divné, dále může být bordel v pc...
filip*
Ahoj. Z jednoho kabelu v bytě se můžu připojit jakýmkoliv počítačem- 802. to umožńuje. Myslím, že jsme připojení přes switch. Kabel by měl být dobrý- (máme 2 kompy a ten druhý jede). Po registraci na internet. bráně můžu fungovat na jednom, nebo na jiném- registrace je vždy stejná. Moc se v tom nevyznám, ale snad to píšu alespoń trochu srozumitelně. Router v bytě nemáme, takže to řešíme přehazováním kabelu.
pro mavericka a spidera: zatím MOC DÍK za ochotu pomoct. K počítači se dostanu až večer, zkusím to s tou síťovkou a asi přeinstalím Win. Ozvu se, jak to dopadlo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.