Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,slyšel jsem někde,že když se vypnou pojistky na tvrdo tzn.že se třeba vypnou 20x do roka,tak umře hdd nebo i celý pc.Nám se to stává každej druhej den kvůli vytížení ele. proudu.Pc mám pokaždé zaplý,je to pravda,že když se budou vypínat pojistky,tak umře počítač?Píšu to sem kvůli tomu,že bych to jinak vyřešil,abych nepřišel o můj Pc.Děkuji za informace
Může to nějaké komponentě uškodit a nemusí. Ve vašem případě by to vyřešila ups- pc by běželo na baterku než nahodíte jističe- otázka chvilky. řekněme něco jako dvtech.shop.ekatalog.biz/...
Každopádně zjistěte co to tak vytěžuje a řešte to, protože to není dobrý. Pozvěte si elektrikáře a rozhoďte lépe jističe. Pokud padá ten hlavní a nemáte třífázi tak to už je horší, ale většina bytů má 16A a žijí tam celé rodiny...
Jediné spolehlivé řešení je záložní zdroj (UPS), ale to není nejlevnější. Navíc potřebuje po čase (roky) výměnu baterií. Dnešní počítače na to tak choulostivé nejsou, nicméně jim to dobře nedělá. Spíš může dojít k poškození souborů, se kterými se zrovna pracuje. Takže zálohovat, zálohovat, zálohovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.