Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nastavení v aplikaci Power Pointu

Od: tatik® odpovědí: 3 změna:

Obracím se na Vás s dotazem, který se týká aplikace Power Point ( Microsoft Office 2007 ). Aplikaci jako takovou i se zvukem zvládám, mám ale problém s uložením prezentace do formátu pps. Když prezentaci uložím Uložím jako - Předvádění aplikace Power Point tak se uloží ve formátu ppsx.Při odeslání takto uložené prezentace na jiný počítač,se mi zvuk nepřehrává.Má někdo s tímto zkušenosti?Jaký je rozdíl v těchto formátech. Předem Vám děkuji za odpověď a přeji Všem ŠŤASTNÉ a VESELÉ.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

PPSX - předváděcí aplikace powerpoint 2007-2010 - soubor se spusti jako presentace

PPTX - prezentace aplikace powerpoint 2007-20010 - soubor se otevre pro upravy

PPS - předváděcí aplikace powerpoint 97-2003 - soubor se spusti jako presentace

PPT - prezentace aplikace powerpoint 97-2003 - soubor se otevre pro upravy

Nižší verzi ve vyšším office otevřete - obráceně ne.

Pokud prejmenujete příponu souboru PPSX na PPTX (v pripade nizsi verze pps na ppt) nebo i obracene PPTX na PPSX tak budete menit zda se soubor sam spousti nebo zda se otvira v powerpointu pro úpravy.

A nakonec. To, že nehraje hudba v přeposlané presentaci je nejspíš kvůli tomu, že jste zvukový soubor nevnořila do presentace, ale jen vložila na něj odkaz. Cili se hudba neprenasi spolecne se souborem. Meni se to ve vlastnostech onoho vlozeneho objektu. Vice o vlozenych ci pripojenych souborech zde. office.microsoft.com/...

PS: pamatuji se, ze pro vnorene soubory plati, ze lze vkladat jen urcite formaty o urcite velikosti

ahasver4*
hodnocení

0x

Jen jsem hledal jak je to s těmi formáty...našel jsem tohle,jestli Vám to nepomůže.Určitě se tu ale objeví nějaký odborník,tak jestli to co jsem našel Vám nepomůže,tak dobrá rada určitě příjde...:)

Stačí ho přejmenovat!
Soubor pps je pouze přejmenovaná originální přípona souboru Power Point s původní automatickou příponou ppt či u office 2007 pptx. Důvodem změny na pps je to, že při otevření (např. dvojitým kliknutím na ikonu či název souboru) se prezentace otevře již do prvního celoobrazovkového snímku a ne do pracovního režimu jako u originálně generované přípony ppt. Zpětným přejmenováním (např. přes menu nebo modrým rozkliknutím názvu souboru a ručním přepsání přípony na ppt), se opět vrátí soubor do režimu, kdy při otevření je okno aplikace se všemi dostupnými pracovními nástroji včetně přehledu všech snímků.

karelxii*

Zdravím. Při ukládání vytvořené prezentace,Vám to nabídne několik možností v jakém formátu to chcete uložit:vyberte formát PPS.Při již přeposlané prezentaci stačí oním modrým rozkliknutím /pravým na myši/jde to prepsat na koncovku PPS ,vyjede Vám okno:pokud změníte příponu,soubor nemusí správně fungovat.Nebojte se a změnte.Ještě se mi nestalo,že by to nefungovalo Hezký den, s chutí do toho a půl je hotovo.K.*placni*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]