Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

USB flash disk - objevují se smazaná videa

Od: dzoui* odpovědí: 17 změna:

Ahoj, poslední týden mám menší problém s flashkou...

Vždy si na ní nahraji filmy a pak si je pouštímě v televizi, až do teďka to bylo bez problémů. Ve středu se nám ale do filmu začaly promítat obrazy ze seriálu, který byl z flashky odstraněn a tudíž tam nebyl. Tak jsem myslela, že se to třeba nějak špatně smazalo,takže jsem zformátovala flashku, byla úplně prázdná. Včera jsem nahrála zase filmy a opět do obrazu se prolínalo smazané video.

Neví někdo čím by to mohlo být? nebo jak tomu zabránit? Je to dost obtěžující :(

Děkuju

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

terop*
hodnocení

1x

Zkuste ji formátovat ještě jednou a při volbě druhu formátování zvolte formátování úplné t.j. zrušit zatržítko rychlého formátování.Bude to sice déle trvat ale měla by být jako nová.

doplněno 20.01.13 13:58:

Ještě to jde taky přes Ccleaner/nástroje/čistič disku a vybrat správně i když pomalu druh čistění a přepsání dat.

dzoui*
hodnocení

děkuji zkusím to, snad to pomůže :) CC mě to nenapadlo a přitom ho v počítači mam.

dzoui*
hodnocení

Tak jsem flashku znovu zformátovala na "pomalo", pro jistotu projela i CC, ale efekt nula :( stále mi do obrazu skáčou 2-3vteřinové scény ze smazaného seriálu.

Tak už opravdu nevím, co s tím ještě udělat. (zkoušela jsem to pro jistoru i na druhé televizi a úplně to samé)

Zkoušela jste na tu flashku i jiný film. Dělá to i s tím jiným filmem?

Jak přesně jste to "projela CC"? Použila jste funkci Drive Wiper?

dzoui*
hodnocení

ano zkoušela jsem i jiný film a dělá to také. Momentálně tam mám asi 7 filmů a 4 to takhle blbne.

V CC jsem použila Drive Wiper.

mowla*

Co je to za flashku? A o jakou jde TV?

1. formát data nemaže - ani ten ´pomalý´, takže flashku smažte Ccleanerem s volbami Celý disk (všechna data budou smazána) a Přepsání souboru (1 pass) - stačí (pozor - zvolte správný disk!)

2. koukněte se na obsah flashky Recuvou (pokud nemáte, lze stáhnout např. odsud - slunecnice.cz/... ), neměla by ukázat žádný obsah

3. zkopírujte na flashku nějaký film, který je určitě v pořádku a zkuste znovu přehrát v TV

Pokud bude opět ´blbnout´, rád bych se na tu flashku kouknul - chování, které popisujete, je totiž naprosto neuvěřitelné... :-D Jak daleko to máte ku Praze?

I kdyby totiž selhal zápis na některé bloky (a flash tak byla na cestě ku věčnosti), je neuvěřitelné, že by to při kopírování prošlo ´bez povšimnutí´ daného FileManageru... Dále je neuvěřitelné, že by obsah těchto nepřepsaných bloků byl čten s nově zapsaným souborem... A dále je neuvěřitelné, že by SW player televize byl schopen ´zkousnout´ datové diskontinuity, které by na ´rozhraních´ souborů musely vzniknout (zápis souboru na disk, libovolný disk, probíhá jinak a je naprosto jiný, než zápis obrazu a zvuku na filmový pás)...

Zatím mám totiž dojem, že nás tu ´pěkně houpete´ - a nebo si někdo dělá legraci z vás tím, že edituje filmy, jež si chcete přehrát.

*smich**smich*

ben®

Dobrý den, nakonec se ukáže, že ten seriál byl tak kvalitní, že se nesmazatelně zapsal na flashku tak, jak je všeobecně známo o hudebním díle velkovelikána Járy Cimrmana (tam šlo o magnetofonový pásek).

Zdravím!

dzoui*
hodnocení

Flashka - 32GB Verbatim, televize Philips nová pár měsíců (na přesnější určení bych se musela doma podívat)

Projedu to tedy CC znovu, Recuvu mám, tak také zkusím.

Ku Praze asi 100 km ;)

No vzhledem k tomu, že jsme doma ve dvou a já jsem ta, která s počítačem umí lépe, mi to doma nikdo dělat nemůže :) Zkoušela jsem včera v noci ještě film, který mi blbnul na flashce a opravdu v počítači hrál normálně.

nescia

DD,

no neuvěříte, ale mě se to samé jednou začas stane na inter. 500Gb Sata HDD. U konce filmu se objeví záběry z jiného videosouboru. Poškození je to trvalé.

Nejhorší je, že nemám kam přehodit data na format. Všechny hdd mám plné... Ps. ale u jiných typů dat se poškození neprojevuje.

knirek*
hodnocení

0x

Jste si jistá, že je to fleškou? Je dost dobře možné, že na tu flešku kopírujete film, který je sám o sobě již závadný. To prolínání je vždy na stejném místě? Film se mohl poškodit klidně už v PC a do flešky se dostal už poškozený soubor...

dzoui*
hodnocení

Film porušený není, na počítači ho spustím normálně. Třeba včera mi šlo prvních 20minut bez kazu a pak se to začalo prolínat asi dalších 20-30minut než to zase šlo normálně. Ten obraz co do toho skáče je opravdu z filmu, který byl na flashce předtím, ale je smazaný.

knirek*

Při smazání nedochází k odstranění souboru. Ten tam zůstává. Pouze se smažou data, která charakterizují daný soubor. Proto lze smazané soubory obnovovat. Zkuste zformátovat flešku přes Ovládací panely-nástroje pro správu-správa počítače-uložiště-správa disků.

A hlavně před vytažením flešky vždy softwarově odpojit!

dzoui*
hodnocení

flešku jsem zformátovala už včera, protože to bylo první, co mě napadlo, ale nepomohlo :( i správně odpojuju..proto nevím, kde je sakryš ta chyba :D :/

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, pokud je ta flashka starší nebo hodně používaná (opětovně mazaná a nahrávaná), tak je možné, že jsou už na ní vadné sektory. Poslední, co se v nich zachovalo je ten zápis seriálu a už nelze zapsat nic dalšího (ten film) - jejich životnost je u konce a nedají se (na rozdíl od HDD nijak opravit - poškození je trvalé). Myslím si, že ta flashka se loučí - byl vyčerpán počet možných zápisů na určitá místa (sektory) a ostatní sektory jsou na tom ještě o něco lépe, tak zápis umožňují a umřou později.

Zkuste znovu formátovat a dobře si přečtěte to info na konci formátu - možná tam je napsáno, kolik je vadných sektorů (měla by tam být "0"). Ovšem, systém tu vadu ani nemusí poznat. Měl jsem vadnou flashku a formát pod Linuxem opakovaně selhal. U kamaráda na PC s Windows proběhl formát normálně, ale selhal až zápis.

Možná uvažujte o zakoupení nové flashky nebo pokud je snad ještě v záruce, tak ji reklamujte. Zdravím!

dzoui*
hodnocení

Dobrý den, flashku mám cca 3 roky. Extra používaná nebyla, jen občas na přetažení větších souborů do školy či práce. Začala zlobit až poslední týden.

Vadné sektory mi ukazuje 0.

ben®

Dobrý den, tak firma Verbatim je solidní a její výrobky kvalitní s dlouhou životností. A v PC se flashka chová korektně, tak bych řekl, že u ní problém nebude. Možná někdo změnil nějaké nastavení v TV, možná došlo i k aktualizaci firmware TV, která si teď s tou flashkou nerozumí korektně. To je ale jen má spekulace. Možná by šlo ještě zkusit v PC na tu flashku nahrát hudební soubory a přehrávat je v TV, jestli nedochází k výpadkům ve zvuku. Flashku už neformátovat - jen na ní kopírovat. Nebo zkusit připojit k TV jinou flashku s filmem, jestli bude čtena korektně. Zdravím!

dzoui*
hodnocení

Tak jsem několikrát zkusila flashu ještě zformátovat, projet CC a světe div se, zatím šlape tak jak má! Tak snad to nezakřiknu a bude fungovat i nadále ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]