Nejste přihlášen/a.
Ahoj, poslední týden mám menší problém s flashkou...
Vždy si na ní nahraji filmy a pak si je pouštímě v televizi, až do teďka to bylo bez problémů. Ve středu se nám ale do filmu začaly promítat obrazy ze seriálu, který byl z flashky odstraněn a tudíž tam nebyl. Tak jsem myslela, že se to třeba nějak špatně smazalo,takže jsem zformátovala flashku, byla úplně prázdná. Včera jsem nahrála zase filmy a opět do obrazu se prolínalo smazané video.
Neví někdo čím by to mohlo být? nebo jak tomu zabránit? Je to dost obtěžující
Děkuju
Zkuste ji formátovat ještě jednou a při volbě druhu formátování zvolte formátování úplné t.j. zrušit zatržítko rychlého formátování.Bude to sice déle trvat ale měla by být jako nová.
doplněno 20.01.13 13:58:Ještě to jde taky přes Ccleaner/nástroje/čistič disku a vybrat správně i když pomalu druh čistění a přepsání dat.
Tak jsem flashku znovu zformátovala na "pomalo", pro jistotu projela i CC, ale efekt nula stále mi do obrazu skáčou 2-3vteřinové scény ze smazaného seriálu.
Tak už opravdu nevím, co s tím ještě udělat. (zkoušela jsem to pro jistoru i na druhé televizi a úplně to samé)
Zkoušela jste na tu flashku i jiný film. Dělá to i s tím jiným filmem?
Jak přesně jste to "projela CC"? Použila jste funkci Drive Wiper?
ano zkoušela jsem i jiný film a dělá to také. Momentálně tam mám asi 7 filmů a 4 to takhle blbne.
V CC jsem použila Drive Wiper.
Co je to za flashku? A o jakou jde TV?
1. formát data nemaže - ani ten ´pomalý´, takže flashku smažte Ccleanerem s volbami Celý disk (všechna data budou smazána) a Přepsání souboru (1 pass) - stačí (pozor - zvolte správný disk!)
2. koukněte se na obsah flashky Recuvou (pokud nemáte, lze stáhnout např. odsud - slunecnice.cz/... ), neměla by ukázat žádný obsah
3. zkopírujte na flashku nějaký film, který je určitě v pořádku a zkuste znovu přehrát v TV
Pokud bude opět ´blbnout´, rád bych se na tu flashku kouknul - chování, které popisujete, je totiž naprosto neuvěřitelné... Jak daleko to máte ku Praze?
I kdyby totiž selhal zápis na některé bloky (a flash tak byla na cestě ku věčnosti), je neuvěřitelné, že by to při kopírování prošlo ´bez povšimnutí´ daného FileManageru... Dále je neuvěřitelné, že by obsah těchto nepřepsaných bloků byl čten s nově zapsaným souborem... A dále je neuvěřitelné, že by SW player televize byl schopen ´zkousnout´ datové diskontinuity, které by na ´rozhraních´ souborů musely vzniknout (zápis souboru na disk, libovolný disk, probíhá jinak a je naprosto jiný, než zápis obrazu a zvuku na filmový pás)...
Zatím mám totiž dojem, že nás tu ´pěkně houpete´ - a nebo si někdo dělá legraci z vás tím, že edituje filmy, jež si chcete přehrát.
Dobrý den, nakonec se ukáže, že ten seriál byl tak kvalitní, že se nesmazatelně zapsal na flashku tak, jak je všeobecně známo o hudebním díle velkovelikána Járy Cimrmana (tam šlo o magnetofonový pásek).
Zdravím!
Flashka - 32GB Verbatim, televize Philips nová pár měsíců (na přesnější určení bych se musela doma podívat)
Projedu to tedy CC znovu, Recuvu mám, tak také zkusím.
Ku Praze asi 100 km
No vzhledem k tomu, že jsme doma ve dvou a já jsem ta, která s počítačem umí lépe, mi to doma nikdo dělat nemůže Zkoušela jsem včera v noci ještě film, který mi blbnul na flashce a opravdu v počítači hrál normálně.
DD,
no neuvěříte, ale mě se to samé jednou začas stane na inter. 500Gb Sata HDD. U konce filmu se objeví záběry z jiného videosouboru. Poškození je to trvalé.
Nejhorší je, že nemám kam přehodit data na format. Všechny hdd mám plné... Ps. ale u jiných typů dat se poškození neprojevuje.
Jste si jistá, že je to fleškou? Je dost dobře možné, že na tu flešku kopírujete film, který je sám o sobě již závadný. To prolínání je vždy na stejném místě? Film se mohl poškodit klidně už v PC a do flešky se dostal už poškozený soubor...
Film porušený není, na počítači ho spustím normálně. Třeba včera mi šlo prvních 20minut bez kazu a pak se to začalo prolínat asi dalších 20-30minut než to zase šlo normálně. Ten obraz co do toho skáče je opravdu z filmu, který byl na flashce předtím, ale je smazaný.
Při smazání nedochází k odstranění souboru. Ten tam zůstává. Pouze se smažou data, která charakterizují daný soubor. Proto lze smazané soubory obnovovat. Zkuste zformátovat flešku přes Ovládací panely-nástroje pro správu-správa počítače-uložiště-správa disků.
A hlavně před vytažením flešky vždy softwarově odpojit!
Dobrý den, pokud je ta flashka starší nebo hodně používaná (opětovně mazaná a nahrávaná), tak je možné, že jsou už na ní vadné sektory. Poslední, co se v nich zachovalo je ten zápis seriálu a už nelze zapsat nic dalšího (ten film) - jejich životnost je u konce a nedají se (na rozdíl od HDD nijak opravit - poškození je trvalé). Myslím si, že ta flashka se loučí - byl vyčerpán počet možných zápisů na určitá místa (sektory) a ostatní sektory jsou na tom ještě o něco lépe, tak zápis umožňují a umřou později.
Zkuste znovu formátovat a dobře si přečtěte to info na konci formátu - možná tam je napsáno, kolik je vadných sektorů (měla by tam být "0"). Ovšem, systém tu vadu ani nemusí poznat. Měl jsem vadnou flashku a formát pod Linuxem opakovaně selhal. U kamaráda na PC s Windows proběhl formát normálně, ale selhal až zápis.
Možná uvažujte o zakoupení nové flashky nebo pokud je snad ještě v záruce, tak ji reklamujte. Zdravím!
Dobrý den, flashku mám cca 3 roky. Extra používaná nebyla, jen občas na přetažení větších souborů do školy či práce. Začala zlobit až poslední týden.
Vadné sektory mi ukazuje 0.
Dobrý den, tak firma Verbatim je solidní a její výrobky kvalitní s dlouhou životností. A v PC se flashka chová korektně, tak bych řekl, že u ní problém nebude. Možná někdo změnil nějaké nastavení v TV, možná došlo i k aktualizaci firmware TV, která si teď s tou flashkou nerozumí korektně. To je ale jen má spekulace. Možná by šlo ještě zkusit v PC na tu flashku nahrát hudební soubory a přehrávat je v TV, jestli nedochází k výpadkům ve zvuku. Flashku už neformátovat - jen na ní kopírovat. Nebo zkusit připojit k TV jinou flashku s filmem, jestli bude čtena korektně. Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.