Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
doma jsem našel Compaq Armada 7800 a chtěl jsem ho vyzkoušet.
Po spuštění se však zobrazí logo a tento text : 162 System Not Set
1702 Disk Controller Failure
1700 Disk 0 Failure
a nelze se dostat nikam, ani do BIOSu
Nevíte, jak jej zprovoznit?
Prvni chyba je normalni. To hlasi, ze nema nastavene veci v biosu. Vetsinou to chce nastavit cas, datum, rok ... to by melo jit odklepnout pomoci F1 continue
Ale ty chyby 1700 a 1702 jsou vady disku a radice. Takže postupoval bych asi takto:
1) Nejdříve bych zkusil ten BIOS... a do biosu se u compaq leze pomoci F2, F10 nebo DEL ... zkoušel jste všechny klávesy?
Tady bych viděl jak na tom jsem ...
2) rozebrat notebook a zkontrolovat harddisk, zda je správně zapojen. Zespoda hledat dvirka o neco vetsi nez krabicka cigaret (neni nutnosti. Nektere hdd se vyndavaji i stranou, cili vicko je jen okrajove) . Nektere notebooky maji zapojeni hdd vyreseno spatne a dsik ma vuli, ktera pri pohybu muze stacit k preruseni sbernice.
3) vyresetovat CMOS -> odpojit ntb od adapteru, rozebrat ntb (nektere ntb to maji tez pod kryty, ale vetsina az na zakladni desce, cili je nutne oddelat cely zadni kryt) , vyndat baterii a pokusit se zapnout ntb a drzet vypinac par vterin, dokud se komplet nevybije. Nektere desky maji i jumper na zakladni desce, ktery se premosti. Podle mne to dela tu samou sluzbu jak vyndat baterku a zapnout..
4) zkusit zapojit HDD redukci k PC či použít jiný disk do NTB. Zde je jedno, zda vyzkoušíte funkčnost disku nebo funkčnost ntb... bude jasné, dle výsledku, kde je chyba.
Pokud disk bude fungovat v PC, ale v ntb ne, tak pak je na vině motherboard desky ...
víc mě nenapadá co s tím by šlo dělat...
doplněno 14.12.11 17:59:Pokud to do biosu nepusti na F1, F2, F10, DEL, Ctrl+Esc, Ctrl+Alt+Ins, tak jedině zkusit
vypnout PC -> držet klávesu FN -> zapnout počítač a mačkat klávesu F11.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.