Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nastavit zabezpečení wpa wpa2?

Od: medwed* odpovědí: 6 změna:

Potřeboval bych nastavit na routeru toto zabezpečení jasně všude píšou vložte tam IP ale proč a jakou nenapišou vložte tam to či ono ale proč a jakej to má efekt to ne...Co by mi pomohlo třeba obrázek kde to je nastavený a popisky proč se tam dává ta či ona hodnota předem dik za pomoc

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petapeta*
hodnocení

0x
Pomocí webového rozhraní se připojíte na váš router a v části Security vyberete WPA2, zadáte heslo podobně jako zde: http://www.o2.cz/osobni/guru-videa/255568-vid9.html?catId=2

hodnocení

0x

Rádi Vám vše vysvětlíme, ale musíte položit konkrétni otázku.

"jakej to ma efekt" ... ale co? O infrastrukture sítí a efektech různých nastavení Vám můžu udělat přednášku na týden.

medwed*
hodnocení

Snazil jsem se polozit otazku co nejjednoduseji ale jak je videt i tady se najdou taci co nepochopi jednoduchou banalni otazku na to co nebo proc do jake kolonky dat a jakej to ma efekt pri nastaveni zabezpeceni wpa nebo wpa2 co vic k tomu dodat k tomu snad neni potreba psat slohovky...

bena*

Prosím, raději zameťte u sebe nejprve a pak zde nadávejte :) Narovinu Vám píšu, že nepopisujete problém nejlépe - nikde nevidím interpunkci /pro neznalé - to jest čárky, tečky, případně otazníky a vykřičníky/, dále by neškodila i diakritika (ikdyž v prvním je) /já mám raději, když je to psáno s diakritikou, nepíšeme zde SMSky/ a je to takové "hatla/patla".

K Vašemu problému - co jsem taknějak vyluštil, tak Vy nastavujete WPA/WPA2, ale nastavte si WPA-PSK/WPA2-PSK (pokud to není psáno jako PSK, tak je to psáno jako Personal). WPA/WPA2 je pro velké sítě a je to tam trošku složitější.
Doporučuji nastavit klíč alespoň o délce nějakých 12 znaků, kde budou jak písmena, tak i číslice. A doporučuji spíš WPA2-PSK, WPA-PSK akorát použijte, pokud zařízení, které je Vámi připojujováno k modemu/routeru/ap, neumí pracovat s WPA2-PSK.
Pokud chcete ještě lepší zabezpečení - nastavte si filtrování MAC adres a klidně skryjte název sítě SSID. Název SSID by měl být originální, žádné wifi, voip, asus, internet, tp-link, zyxel, net, huawei, apod.

Navrhuju kdyžtak zkoušet nastavovat zabezpečení postupně a postupně k němu zařízení připojovat.

Nebojte, chapu vice, nezli si myslite. Konkretni otazka ale u me znamena treba : "kam napsat IP" , "co je vlastne IP" , "jaky je rozdil mezi zabezpecenimi" "proc tam mam dat zrovna tuto hodnotu"... a ne napsat mnoharadkovy elaborat bez interpunkce, v kterem je asi 5-6 dotazů dohromady. V podstatě jsem to pochopil jako stiznost, ze nicemu nerozumite. A takovym lidem je radost ve svem volnu a zdarma vysvetlovat konfiguraci wifi routeru a jeho zabezpeceni. Zvlast kdyz maji pisemny projev jako vy, to mi verte. A jestli je u Vas banalni otazka : "co nebo proc do jake kolonky dat a jakej to ma efekt pri nastaveni zabezpeceni wpa nebo wpa2" tak to jste machr. Ja v te Vasi banalni otazce vidim opet 4 otazky , ale jak myslite no... Koneckoncu se podivejte na odpoved od bena. Snazil se Vam poradit, ale musim se smat (ne benovi!), protoze se vsadim, ze stejne odpovedel na neco jineho, nez jste se ptal vy ;)

Je vidět, že o dané problematice nevíte vůbec nic. Sice je krásné, že se ptáte na poradte.cz, které je k tomuto účelu, ale rozhodně není v možnostech tohoto fóra aby Vám zdejší uživatelé kompletně popsali problematiku sítí a potažmo detailní konfigurace routerů. Já bych to přirovnal k tomu, aby mě tady někdo vysvětlil generálku motoru krok za krokem.

Takže si řekněte co chcete vědět konkrétně a u JAKÉHO ROUTERU! Nejlépe sem hodit obrázek menu a krok po kroku to s Váma projdem.

Jinak WPA2 je lepší nez WPA, to jen na okraj

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]