Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

CMD příkazový řádek nelze spustit

Od: anubis* odpovědí: 15 změna:
Mám Windows XP profi SP2. Při spuštění příkazu cmd nebo při klasické cestě k příkazovému řádku mi XP vyhodí varování : Systém Windows nemá přístup k určenému zařízení,cestě nebo souboru. K přístupu k položce pravděpodobně nemáte patřičná oprávnění. - PROSÍM O RADU...

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Vajdi si na cestě C:Windowssystem32 příkaz CMD.EXE, klikni na něj pravým tlačítkem myši a des spustit jako... Zde můžeš po zadání jména a hesla spustit tento příkaz s vyšším oprávněním.
anubis*
hodnocení

nefunguje... zadal jsem administratora. coz jsem ja a heslo pro přihlaseni do xp a stale to same.. dalsi RADA?
ty se jmenujes administrator? Musis dat taky heslo administratora a jelikoz admin je v xp defaultně skrytý tak pochybuji že se hlásíš na něj, leda tak máš práva admina
anubis*
hodnocení

Aha... a kdyz jsem nezadaval heslo administratora kdyz jsem kdysi instaloval xp tak co s tim?
Nechat prazdne. Ale je to pekna blbost- pro balasty je to relativne ráj (větší šance)
anubis*
hodnocení

dobře... Heslo na administratora... da se nějakym způsobem změnit nebo upravit? Nechci totiž hned reinstalovat xp...
No jasně že jde...co třeba ovládací panely, uživatelé, administrator a dat nastavit heslo...samo za předpokladu že máš admin práva.
anubis*
hodnocení

Takze... v uživatelskych uctech mam jen dva ucty viditelny. sebe a guest, kterej je zakazanej. Ja sam mam u sebe napsano spravce počítače. Heslo jsem nastavil a zkusil jsem vše ještě jednou. Ale opět bez vysledku. Napada mě moznost nějakeho viru nebo spis kompletni format a reinstal XP.
Hmmmmm, start,spustit, control userpasswords2 tam to bude.
Ale o to nejde, najdi si znovu to cmd a koukni na kartu zabezpeceni, pokud tam nebude tak v moznostech slozky vypni zjednodusene sdileni. Ano vir/trojan to klidne byt muze, projed to programkama co tu porad opakujem (spybot,adaware,trojan hunter/remover...)
Pokud to zvládneš, můžeš zkusit ještě toto:
it.iitb.ac.in/... sudhir/Hacking/Win_XP_Hack.html
anubis*
hodnocení

Chtěl bych Vám oběma poděkovat. Už to funguje. Akorat nechapu jednu věc. Kdyt jsem použil ten příkaz control userpasswords2 tak jsem tam zobrazen Já(s právy administrátora), Administrátor a Guest. Kdyz jsem pak vypnul jednoduché sdílení složky SYSTEM32 ve Windows, tak v kartě zabezpečení jsem musil navolit pro usesrs stejna prava jako pro Administratora. Az po restartu to začalo fungovat. Nebude tímto počítač nějak více ohrozen proti virům?
anubis*
hodnocení

TAK FAJN. FUNGOVALO TO... ted to zase nejde. Zkusim ty antitrojany atd.
anubis*
hodnocení

Chlapy,tak jsem to asi solvnul. AdAware mi našel nějaky TRACKING cookie. To zřejmě nebyla příčina. Odstraněno. Trojan Hunter ani Remover nic nenašli. Pak sem restartoval a jakmile mi naběhli XP tak sem dal start-spustit- cmd... fungovalo. V momentě kdy naběhli programy spouštějící se s OS jako jsou NOD32, KERIO atd.. tak uz to zase nešlo. Tak už mi bylo jasny ze sem to měl asi ban v Keriu. A taky ze jo. Mel jsem tam zakazano u prikazu c:/windows/system32/cmd.exe ... moje chyba. OMLOUVAM SE A MOCKRAT VAM DĚKUJI ZA POMOC PRI RESENI. Anubis
*haha* a řešení bylo tak jednoduché. Příště budeme vědět. A záhada jest vyřešena.

*haha*

No jo ale občas pomůže vidět přesně tu chybovou hlášku ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]