Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sledování na internetu?

Od: thomas07* odpovědí: 5 změna:

Ahojte.

Nedávno jsem vybíral ke koupi mikrověž a tento týden mobil. Při otvírání některých s tím nesouvisících stránek se mi objevují reklamní hlášky: Stále vybíráte mikrověž? Vybíráte mobil C2-01? Vysvětlíte mi někdo, jak funguje tohle špehování počítačů? Dík.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

juldab*
hodnocení

0x

Nejspíš tracking cookie

hm*
hodnocení

0x

Používáte práskače Googla?

aaaaaa*

já třeba jo, roky, snad od jeho začátků kdy jsem přešel z altavisty a zmíněný jev jsem tedy nezaznamenal. S tím, že google je šmírák nicméně souhlasím a je šmírák stále větší.

hodnocení

0x

není to taková věda, říká se tomu REMARKETING, Google adsense. Ve zkratce: navštívíte stránku prodejce s elektronikou, sekci mikrověže. Tento obchodník zaplatí u Google reklamu, aby vás tu a tam oslovil (na jakékoliv stránce kde může, tedy např i zde) a navrhnul vám nakoupit u něj - docela zajímavé, ale občas otravné.

Když na tu reklamu párkrát kliknete na horní pravý roh (zavřít), Google už vás nechá s tímhle obchodníkem být!

doplněno 22.11.12 10:38:

a ano, tyto informace se ukládají do cookies - ale stále je to poměrně anonymní, je to pro ně osoba - nikoliv Karel Novák, Praha 4...

Zkuste si jednou v nastavení prohlížeče nastavit že budete přijetí cookies schvalovat ručně a pak teprve uvidíte, kolik bordelu se vám při kliknutí na jedinou stránku přidá do cookies. Chce to zaškrtnout : mazat cookies při vypnutí prohlížeče. Sice se vám ztratí možnost být k některým serverům trvale připojen ale budete mít klid od tracking cookies.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]