Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Optický kabel musí vést až k PC?

Od: sinfra* odpovědí: 7 změna:

Do našeho paneláku se zavedl optický kabel kterým se bude nově přenášet internet a kabelová tv - mám dotaz co se týká netu -kabel k počítači mám zabetonovaný v podlaze - přes ten už to asi nepůjde - optický musí vést až k počítači? Nyní se se švagrem který bydlí vedle dělíme o jednu přípojku dva - přes switch jde to takto vyřešit i v případě opt. kabelu?Moc děkuji za odpověd

Šindelář

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olaf71*
hodnocení

0x

nejsem přes kabely, ale neznamená to, že když je optický kabel až do baráku, že musí vést až do počítače. telefony jsou také taženy optikou a k přístroji vede zvonkový drát

ladinpraha*
hodnocení

0x

Nemusí. Pokud neměníš poskytovatele, tak se tě to vůbec netýká.

sinfra*
hodnocení

Dobrý den - ne poskytovatele opravdu neměním - ale nemusí optický kabel vést až k počítači? Šindelář

ladinpraha*

Ještě jednou a česky: NEMUSÍ!

bpredy*
hodnocení

0x

Dobrý den, sám mám nyní optické připojení a nemůžu si to vynachválit... Ale zpět k dotazu, takže optický kabel vést do počítače nemusí já to mám vedená tak, že mám z přípojky veden jeden kabel s koncovkami RJ-45 do Switche a ze Switche do routeru a pak do televize, jelikož k tomu mám i kabelovou tv. Doufám, že dotaz, alespoň trochu pomohl :)

hodnocení

0x

On taky poskytovatel nemá důvod tahat optiku po bytech a to nepočítám problémy s tím jak to připojit k pc nebo routeru. Bylo by to dost drahé...

hodnocení

0x

Pro Vás jako koncového uživatele se nic nemění. Po baráku je rozvedena síť, z které máte k sobě do bytu přiveden UTP kabel (kroucenou dvoulinku), který vám končí někde zásuvkou.

Jak už je paneláková síť dále někam napojena se Vás netýká (teda týka, ale nemusíte pro to nic dělat).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]